به گزارش خبرنگار دفاعپرس، «بنی گانتز» در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که اگر تا ۸ ژوئن (۲۰ خرداد) طرحی برای ادارهی غزه پس از پایان جنگ به تصویب نرسد، حزب اتحاد ملی به رهبری او از دولت ائتلافی خارج خواهد شد.
این کنفرانس مطبوعاتی تنها چند ساعت پس از آن برگزار شد که ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد جسد یک گروگان دیگر به نام «ران بنجامین» را در غزه پیدا کرده است. روز جمعه هم جسد سه گروگان دیگر در غزه پیدا شده بود.
بنی گانتز به خبرنگاران گفت: «ملاحظات شخصی و منافع سیاسی در حساسترین مسائل دفاعی و امنیتی اسرائیل دخالت داده میشود».
وی خطاب به نتانیاهو گفت: «نخست وزیر نتانیاهو! من امشب در چشم تو نگاه میکنم و به تو میگویم: نتانیاهو کسی بود که یک دهه قبل، کار درست را انجام میداد! آیا امروز هم مایل به انجام کار درست و میهن پرستانه هستی؟»
بنی گانتز افزود: «مردم اسرائیل تو را تماشا میکنند. تو باید بین صهیونیسم یا بدبینی، وحدت یا جناحگرایی، مسئولیت یا بیقانونی و در نهایت بین پیروزی یا فاجعه یکی را انتخاب کنی!»
در صورتی که تهدید «بنی گانتز» و حزب اتحاد ملی عملی شود، قابل پیشبینی است که بنیامین نتانیاهو بیش از گذشته به جناح راست افراطی وابسته شود. مذاکرات بر سر آتش بس و آزادی گروگانها میان اسرائیل و حماس به دلیل مواضع افراطی جناح راست این رژیم به شکست انجامید.
همچنین روز پنجشنبه «یوآو گالانت»، وزیر دفاع رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو را در همین خصوص به چالش کشید و گفت که او در قلمرو قدرت خود اجازه نمیدهد که هیچ راه حلی شکل بگیرد. اظهارات گالانت بلافاصله توسط بنی گانتز (رقیب اصلی نتانیاهو) مورد حمایت واقع شد و فضای سیاسی اسرائیل را در یک مناقشه شدید فرو برد.
«بنی گانتز» خواستار تصویب طرحی است که شامل خلع سلاح غزه و روی کارآمدن یک دولت غیرنظامی با مشارکت آمریکا، اروپا و کشورهای عربی برای ادارهی امور و بازگرداندن گروگانها باشد.
روز گذشته، ارتش اسرائیل اعلام کرد که اجساد سه گروگان ربوده شده توسط حماس، از جمله «شانی لوک» شهروند آلمانی-اسرائیلی را در نوار غزه پیدا کرده است. علیرغم فشارهای داخلی برای تعیین تکلیف سرنوشت گروگانها، امیدها برای دستیابی به توافق و آزادی آنها کاهش یافته است. رژیم صهیونیستی معتقد است که حدود یک چهارم از گروگانها کشته شدهاند. این در حالی است که هفته گذشته یک منبع نزدیک به حماس خاطرنشان کرد که دو سوم از گروگانها به دنبال بمباران هوایی جنگندههای ارتش اسرائیل به قتل رسیدهاند.
اتحادی که اسرائیلیها را پس از حادثهی هفت اکتبر متحد و همدل کرده بود، مدتهاست که فروپاشیده. در حالی که بخش وسیعی از شهر غزه به طور کامل نابود شده و بحران انسانی هر لحظه جدیتر میشود، انتقادات داخلی از عملکرد بنیامین نتانیاهو به شکل فزایندهای تشدید و علنی میشود.
در همین حال معاون سابق موساد در مصاحبه با رادیو اسرائیل، جنگ در غزه را یک شکست سیاسی، اقتصادی و نظامی توصیف کرد. «رام بن باراک» گفت: «این جنگ هیچ هدفی ندارد و ما بدون هیچ ابهامی در مسیر شکست هستیم. ما مجبوریم مدام به عقب برگردیم و دوباره در همان مناطقی بجنگیم که سربازانمان را در آنجا از دست دادهایم. ما در عرصه سیاست بینالمللی شکست خوردهایم و روابط مان با ایالات متحده در حال نابودی است و اقتصادمان در مرز فروپاشی قرار دارد. یک چیزی را به من نشان دهید که ما در آن موفق بودهایم!»
ماههاست که بنیامین نتانیاهو از پاسخ دادن به پرسشها درباره وضعیت غزه پس از پایان جنگ طفره میرود. او در عوض خاطرنشان میکند که اسرائیل در حال حاضر فقط باید روی «نابودی حماس» تمرکز کند. منتقدان داخلی نتانیاهو میگویند که او هیچ انگیزهای برای پایان دادن به جنگ ندارد چرا که توقف جنگ برایش به مثابه شکست سیاسی، نظامی و امنیتی است.
گزارش: محمد حسین حیدری
انتهای پیام / 944