به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، محمدگلریز دبیر «دومین جشنواره سرودههای حماسی و آواهای انقلابی» در نشست خبری این جشنواره با اشاره به اینکه هدف این جشنواره جذب نیروهای جوان و خلاق عرصه موسیقی است، اظهار داشت: اگر بتوانیم جوانان خلاق و با انگیزه عرصه موسیقی را شناسایی و ساماندهی کنیم، میتوانیم با هنر مبتذل داخلی و خارجی مقابله کنیم. ما امروز در مواجهه با هجمه بسیار سنگینی از سوی غرب و آمریکا هستیم.
وی ضمن انتقاد از عدم مسئولیتپذیری دستگاههای فرهنگی کشور گفت: وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی، حوزه هنری، و صدا و سیما متولیان اصلی فرهنگ هستند و ردیف بودجه مقابله با فرهنگ مبتذل دارند؛ عجیب است که متولیان فرهنگ پاسخگوی این مسائل نیستند. چندین سال در ارشاد بهعنوان داور جشنوارههای موسیقی انقلاب حضور داشتم و امروز هیچ نامی از آن جشنوارهها وجود ندارد و تمام آنها را حذف کردند و امروز جشنواره موسیقی فجر هیچ تناسبی با انقلاب ندارد.
گلریز با اشاره به «دومین جشنواره سرودههای حماسی و آواهای انقلابی» گفت: 14 تیر 94 فراخوان این جشنواره در غالبهای موسیقی ارزشی و حماسی در سراسر کشور منتشر شد؛ که حدود 2700 اثر در 4 بخش موسیقی پاپ، آئینی، قومی و ایرانی به دبیرخانه ارسال و در نهایت 160 اثر برگزیده شد. 26 گروه پاپ، 12 گروه موسیقی قومی و محلی، 5 گروه موسیقی آئینی و 5 گروه موسیقی ایرانی این آثار را ارسال کردند.
دبیر دومین جشنواره سرودههای حماسی و آواهای انقلابی گفت: جشنواره از سوم تا هفتم بهمن ماه در استان فارس برگزار خواهد شد؛ که هادی آرزم، همایون رحیمان، هوشنگ جاوید، رضا مهدوی، میرزمانی، اسفندیار قرهباغی و جمشید جم داوران این دوره از جشنواره هستند.
وی تصریح کرد: 400 مهمان شاخص از هنرمندان، خانوادههای شهدای هنرمند در مراسم اختتامیه حضور خواهند داشت و همچنین در این مراسم چند اثر موسیقی درباره شیخ نمر و شهید همدانی رونمایی خواهد شد. گروهی شاخصی از لبنان در اختتامیه این مراسم حضور پیدا خواهد کرد و علیرضا افتخاری، محمد اصفهانی، مجید اخشابی، جمشید جم، جمشید عزیزیانی، ستار مهرابی، حسین کشتکار نیز در این برنامه اجرا خواهند داشت.
گلریز در پاسخ به سوالی درباره علت عدم همافزایی در عرصه موسیقی انقلاب و مقاومت گفت: مسئولان بلندپایه فرهنگی ما در عرصه هنر و موسیقی بازی خوردهاند؛ آنها میگویند به فعالان موسیقی اجازه بدهید تا در کشور به هر قیمتی فعالیت کنند و اجرا داشته باشند با این توجیه که از خروج آنها از کشور جلوگیری شود. مسئولان فرهنگی میخواهند همه اقشار مختلف در عرصه موسیقی را راضی نگاه دارند؛ که این تفکر خطرناکی است.
دبیر «دومین جشنواره سرودههای حماسی و آواهای انقلابی» با طرح این سوال که چرا چند سال است در جشنواره فجر هیچ اجرای موسیقی از انقلاب نیست؟ گفت: یک کنسرت موسیقی که یادآور انقلاب باشد در جشنواره موسیقی فجر وجود ندارد. ما به همه مسئولان فرهنگی از آقای مرادخانی تا وزیر فرهنگ مستقیم و غیر مستقیم پیام دادیم و اعلام آمادگی کردیم؛ اما هیچ اتفاق مثبتی رخ نداد.