به گزارش خبرنگار دفاعپرس از فارس، نشست هماهنگی سردار «یدالله بوعلی» فرمانده سپاه فجر و دبیرکل دومین کنگره ملی شهدای فارس، سردار جمالی جانشین سپاه فجر و سرگرد آلعلی دبیر کنگره ملی شهدای استان با ابراهیم بیانی مدیرکل و مسئولین کمیتههای یادوارهها و امور شهرستان ها، جمع آوری و بهروزرسانی آثار شهدا و تکریم و تجلیل از ایثارگران در راستای برگزاری دومین کنگره ملی شهدای فارس در سالن خادمین شهدای بنیاد شهید و امور ایثارگران استان برگزار شد.
«ابراهیم بیانی» مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس در این جلسه ضمن عرض تسلیت حادثه بالگرد ریاست جمهوری، اظهار داشت: شهادت فوض عظیمی است، اما فقدان شهید آیت الله رئیسی و شهدای خدمت، سخت و دشوار است.
بیانی با اشاره به اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس توفیق مدیریت ۳ کمیته از کمیتههای برگزاری دومین کنگره ملی شهدای فارس را بر عهده دارد، گفت: کمیتههای جمع آوری و بهروزرسانی آثار شهدا، یادوارهها و امور شهرستان ها، کمیته تکریم و تجلیل از ایثارگران بر عهده بنیاد شهید و امور ایثارگران استان است که از حدود ۳ دهه گذشته تاکنون با راه اندازی مرکز اسناد اقدامات خوبی انجام شده، اما اقدامات نیاز به تلاش بیشتر دارد تا به آنچه شان و شایستگی شهدا است، برسیم.
وی افزود: آثار و اسناد ارزشمندی از شهدا جمع آوری شده، اما ارزش کار، زمانی خواهد بود که آثار در دسترس محققین، پژوهشگران و علاقهمندان حوزه فرهنگ ایثار و شهادت قرار گیرد از این رو طی دو سال اخیر بر نشر آثار تاکید ویژهای داشتیم؛ همچنین به دلیل شرایط نگهداری اسناد، دسترسی همگانی امکان پذیر نیست پس در حال ایجاد دسترسی دیجیتالی برای عموم مردم هستیم.
این مقام مسئول ارتباط بین بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس و سپاه فجر استان در دو بخش تجهیزات و اسناد را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: در زمینه جمع آوری و نگهداری اسناد شهدا یقینا اقدامات خوبی در مجموعه سپاه فجر فارس رخ داده که انتقال تجربه با بنیاد شهید و امور ایثارگران میتواند زمینه رخ دادن فعالیتهای بسیار خوبی را فراهم کند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس، تکریم خانواده شهدا و جامعه ایثارگران را مورد توجه قرار داد و گفت: میزان آمار تکریم شهدا در هر استان هرساله توسط ستاد بنیاد شهید اعلام میشود که برای دیدار از خانواده شهدا و ایثارگران امسال تکریم بیش از ۵۰ هزار نفر در استان فارس انجام خواهد شد که بایستی در این راستا همافزایی بین دستگاهها انجام شود.
بیانی تصریح کرد: صرفا دیدار و سرکشی از خانواده معظم شهدا و ایثارگران ملاک تکریم نیست، بلکه جمعی از اقدامات و خدمات تکریم محسوب میشود و برپایی میزهای خدمت، خدمات درمانی، مددکاری از جمله موارد تکریم است.
این مقام مسئول با اشاره به لزوم حفظ میراث گرانبهای شهیدان و ایثارگران، خاطرنشان کرد: علیرغم تلاشهای بسیار زیاد صورت گرفته، اما در جمعآوری اسناد شهدا و ایثارگران هنوز جای کار داریم و امیدواریم با همت مضاعف تا دومین کنگره ملی شهدا بتوانیم اقدامات موثری انجام دهیم.
وی از طراحی شناسنامه برگزاری یادواره شهدا در استان خبر داد و گفت: برای ثبت فعالیتهای صورت گرفته در یادوارههای شهدا، شناسنامه برگزاری طراحی شده که میبایست نواحی مقاومت سپاه شهرستانهای استان با ادارات بنیاد شهید همکاری لازم را در این موضوع داشته باشند.
«حمید دمیری» دبیر کمیته تکریم و تجلیل از ایثارگران دومین کنگره ملی شهدای فارس نیز در ادامه با ارائه گزارشی از عملکرد این کمیته، گفت: تکریم خانواده شهدا بنیاد شهید و امور ایثارگران علاوه بر دیدارهای حضوری، خدمات دیگری هم همانند پایش سلامت و امور درمانی، حقوقی و مددکاری ارائه میشود.
وی افزود: با استفاده از تمامی ظرفیتها در استان و همکاری ۷۸ دستگاه اجرایی با بنیاد شهید و امور ایثارگران، ۵۲ هزار دیدار و سرکشی از خانوادههای شهدا و ایثارگران فارس تاکنون انجام شده است.
دمیری از پایش سلامت ۱۶ هزار نفر از جامعه هدف ایثارگری استان خبر داد و اضافه کرد: بسیاری از بیماریها در مراحل ابتدایی والدین شهدا، خانواده جانبازان و ایثارگران شناسایی شد تا در نهایت درمان به موقع انجام شود.
دبیر کمیته تکریم و تجلیل از ایثارگران دومین کنگره ملی شهدای فارس با بیان اینکه در اجرای طرح سپاس سال ۱۴۰۲ جمع بیش از ۲۴ هزار دیدار با خانواده شهدا و بیش از ۲۸ هزار دیدار از جانبازان و آزادگان طی چند نوبت انجام شده است، خاطرنشان کرد: در میزهای خدمت بنیاد شهید و امور ایثارگران استان، دیدار چهره به چهره استاندار فارس با ۱۵ نفر از ایثارگران، ۴۴ جلسه دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران و ۷۷ میزخدمت در سطح شهرستانهای استان در راستای تکریم خانواده معظم شهدا و ایثارگران و رفع مشکلات آنان برپا شده است.
وی با اشاره به اینکه ۱۲۰ اردوی فرهنگی، تفریحی و آموزشی با مشارکت بیش از ۷ هزار نفر از جامعه ایثارگران استان برگزار شده است، تاکید کرد: برنامههای متنوعی در کمیته تکریم و تجلیل از ایثارگران دومین کنگره ملی شهدای فارس تدوین شده که امیدواریم تا زمان برگزاری کنگره انجام شود.
«نبی الله زارعی» دبیر کمیته یادوارهها و امور شهرستانها دومین کنگره ملی شهدای فارس نیز در ادامه این جلسه با اشاره به پیش بینی برگزاری ۷ هزار و ۵۳۲ یادواره شهید در راستای کنگره ملی شهدای فارس خبر داد و گفت: نخستین جلسه آموزشی دبیران برگزاری یادوارههای و مسئولان فرهنگی ادارات بنیاد شهید در شهرستانها برگزار کردیم.
وی با بیان اینکه کارگروه اندیشه ورز محتوایی اجلاسیهها و یادوارهها با حضور متخصصان تشکیل شده است، افزود: دومین همایش توانمندسازی فرماندهان نواحی مقاومت و مدیران بنیاد شهید شهرستانها برگزار میشود تا هماهنگیها نحو احسن صورت گیرد.
زارعی با تاکید بر اینکه در کمیته مستندسازی ۱۴ هزار و ۶۵۹ پرونده اسناد شهدای فارس تشکیل شده است، ادامه داد: بیش از ۴۸۶ سند از آثار شهدا جمع آوری شده و از دو سال گذشته به صورت جدی تهیه خاطره شفاهی و مصاحبه ۱هزار و ۹۳۱ والدین شهدا، ۱ هزار و ۵۶۸ همسر شهدا و بیش از ۲ هزار نفر از جانبازان ۲۵ تا ۷۰ درصد را آغاز کردیم.
دبیر کمیته یادوارهها و امور شهرستانها دومین کنگره ملی شهدای فارس تصریح کرد: تیمها عملیاتی مصاحبهگر فعال شده و ۳ هزار نفر از همسران شهدا و جانبازان بالای ۵۰ درصد شناسایی شدند که همزمان با والدین شهدا انجام خواهد شد که تا قبل از برگزاری کنگره، تمامی مصاحبهها و خاطره نگاری تکمیل میشود.
تولید ۱۰ مستند مشترک با همکاری حوزه هنری، انعقاد قرارداد موسیقی فاخر، تولید مستند عصر عاشورای جهرم و انتشار ۸ کتاب در زمینه سیره شهدای استان از اقدامات در دست اقدام بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس بود که زارعی به آن اشاره کرد.
در ابتدای این نشست، دبیرکل کنگره ملی ۱۵ هزار شهید استان فارس از مرکز اسناد شهدا در بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس بازدید کرد.
انتهای پیام/