به گزارش دفاع پرس از کرمان، حجت الاسلام محمد محمودآبادی گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی بر اساس وظیفه ذاتی که بر عهده دارد باید در حوزه های مختلف کشف و ترویج، حفظ و نگهداری آثار و اسناد و همچنین بسیاری از آثار و نشانه هایی که می تواند در توسعه و حفظ فرهنگ اصیل و ارزشمند تاثیرگذار باشد انجام وظیفه کند.
رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب شرق افزود: یکی از این وظایف توجه به فرهیختگان و شخصیت های والایی است که در طول تاریخ به عنوان اثرگذارترین افراد در حوزه های مختلف علمی، فرهنگی و اجتماعی در استان کرمان و منطقه جنوب شرق نقش آفرینی کرده اند.
وی بیان کرد: با دیدگاه های جدید در دوره ریاست جدید، سازمان علاوه بر فعالیت های تخصصی و درون گرایی به یک سازمان کامل با کارکرد فرهنگی و برونگرا تبدیل شده است.
وی گفت: یکی از وظایف سازمان در استان ها و مراکز اسناد و کتابخانه ملی در سراسر کشور ترویج این مطلب است که ما می توانیم فرهنگسازان گمنام باشیم هرچند تاثیرگذاری که سازمان اسناد در فعالیت های فرهنگی داشته باشد چندان ملموس و روشن نباشد.
رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب شرق افزود: اما نقش این سازمان در حفظ آثار مکتوب و گنجینه های ارزشمند قابل مشاهده است و در بحث های اندیشگاهی حوزه فرهنگ تاثیرات عمیقی می تواند داشته باشد.
وی تصریح کرد: ما در فضاهایی هستیم که بارها و بارها نظریاتی در رابطه با ایجاد کرسی های آزاد اندیشی در فضاهای آموزشی و علمی از سوی مسئولان بویژه مقام معظم رهبری مطرح و عنوان شده و تاکنون در این رابطه اتفاق خاصی رخ نداده است و محدودیت های اداری و دولتی باعث شده کارایی لازم را آن فضاها نداشته باشند.
حجت الاسلام محمودآبادی گفت: سازمان اسناد با وجود اینکه یک سازمان دولتی است اما این فضا را بر اساس یک دیدگاه غیر دولتی و کاملا آزادانه برای فرهیختگان و صاحب نظران آماده کرده که بتوانند در فضای امن و آزاد به مباحث مختلف نظری بخصوص در حوزه های فرهنگی بپردازند.
وی با اشاره به اینکه بیش از 18 دستگاه در حوزه فرهنگ استان در حال فعالیت هستند تصریح کرد: اما نتیجه ای که از آنها خارج می شود تاثیرگذاری که بتواند معیاری برای ارزش های فرهنگی و هنری باشد بروز و ظهور پیدا نکرده است.
وی افزود: شاید به این دلیل است که یک نظریه مشخص و مدون یا یک اتاق فکر تاثیرگذار در دستگاه های اجرایی فرهنگی وجود نداشته است و به نوعی سلیقه ای فعالیت های فرهنگی و هنری را بنا به نظریه ای که در سیستم ها حاکم بود دنبال می کردند.
رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب شرق بیان کرد: اما با توجه به اینکه استان کرمان در فعالیت های اقتصادی وارد شده می توانیم پیوند خوب و سازنده را در حوزه فرهنگ و اقتصاد ایجاد کنیم تا این پیوند بتواند به بالندگی و توسعه پایدار استان کمک کند.
وی تاکید کرد: این توسعه یافتگی در حوزه های مختلف قطعا به وقوع نمی پیوندد و ماندگار نخواهد شد مگر اینکه اندیشگاه و نظریاتی پشت آن باشد و آن نظریات قابلیت ارائه و مقبولیت عامه داشته باشد.
حجت الاسلام محمود آبادی گفت: نقش فرهیختگان و صاحب نظران در اینجا آشکار است که شاید فضایی را برای اظهار نظر پیدا نکرده اند تا اظهارنظرشان تاثیرگذار باشد یا به نوعی منشا اثرات ماندگاری در حوزه های نظری باشد.
رئیس مرکز اسناد ملی و کتابخانه ملی جنوبشرق کشور تصریح کرد: اداره کردن و مدیریت کردن این فضا بر عهده ما نیست و در اختیار فرهیختگان و کارگروه هایی است که اینجا کار را دنبال می کنند.