«یحیی خمسه ای»؛ تنها شهید لرستانی قیام ۱۵ خرداد

شهید «یحیی خمسه‎ای» تنها شهید لرستانی قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ است که در اوج مظلومیت به شهادت رسید.
کد خبر: ۶۷۱۲۳۵
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۸ - 04June 2024

«یحیی خمسه ای»؛ تنها شهید لرستانی قیام ۱۵ خردادبه گزارش خبرنگار دفاع‌پرس لرستان، چه فراموشکاراست آدمی! شاید همان بهتر که گاه خاطرات رنج آور را به پستوی فراموشی بسپاری تا از یادآوری آن روزها، حال امروزت دگرگون نشود. اما نه گاهی کبوتر بی قرار دل فاصله‌ی میان خاک تا افلاک را با التهاب طی می‌کند. به راستی هنوز خاطرات نسل حق گزاران در ذهن روشن مردان سرزمین حماسه جاری است. آری نام شهید است که واژ]های پاکی و صداقت را به تصویر می‌کشد.

قیام خونین و تاریخ ساز سال ۱۳۴۲ نقطه عطفی در تاریخ شکوهمند اسلامی ایران محسوب می‌شود.
در این تاریخ اقشار و قومیت‌های مختلف، رژیم ستم‌شاهی و طرفدارانش را سردرگم کرد و این قیام خونین پایه گذار اصلی انقلاب اسلامی ایران شد.

علی رغم بررسی‌ها و پژوهش‌هایی که تاکنون صورت گرفته است، آمار دقیق و درستی از شهدا و زخمی‌های قیام ۱۵ خرداد به دست نیامده است، چراکه بنا بر گفته شاهدان ماجرا، رژیم شاه برای اینکه عمق جنایت و قساوت خود را در کشتار بی‌رحمانه ملت ایران و جهان پوشیده نگه دارد، بسیاری از کشته‌ها و حتی زخمی‌هایی را که در خیابان‌ها افتاده بودند، پیش از آنکه به بیمارستان و یا پزشکی قانونی منتقل شوند در کامیون‌ها ریخت و در نقاط دور دست در گور‌های دسته جمعی مدفون کرد.

یکی دیگر از دلایل در دست نبودن آمار دقیق شهدای قیام ۱۵ خرداد این بود که برخی از شهدای این حادثه، از اهالی شهر‌ها و روستا‌های دور دست بودند و خانواده‌های آنان هرگز نتوانستند از سرنوشت آنها خبری به دست آورند. بدین ترتیب تنها از شهدایی نام و نشانی به جا مانده است که مردم توانستند آنها را از صحنه درگیری بیرون ببرند و
نام آنها در دفتر گورستان یا بیمارستان به ثبت رسیده است و یا برخی از خانواده‌های شهدا نام شهیدشان را اعلام کرده اند. یکی از شهیدان این واقعه یحیی خمسه‌ای از خطه لرستان است که در ادامه با این شهید آشنا می‎شوید.

«یحیی خمسه ای» در سال ۱۳۲۴ در شهرستان «الیگودرز» به دنیا آمد. تا کلاس پنجم ابتدایی درس خواند و از آن پس همراه خانواده به تهران مهاجرت کرد و برای کمک به امرار معاش خانواده در حرفه خیاطی مشغول به کار شد.

همزمان با قیام ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ با توجه به اینکه بخاطر اعمال غیر اسلامی رژیم ستم شاه جنایتکار، از آن رژیم متنفر بود، در تظاهرات خیابانی ۱۵ خرداد شرکت کرد و در همان روز هدف گلوله دژخیمان طاغوت قرار گرفت و خلعت زیبای شهادت به قامت رعنایش پوشیده شد.

ولی افسوس که این شهید مانند سایر شهدای حادثه قیام ۱۵ خرداد در اوج مظلومیت، یادی از او به میان نمی‌آید.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها