به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، سی و دومین عنوان از سری کتابهای «انقلاب اسلامی» انتشارات ایران با عنوان «رهنشان» به سی و دو روایت از همرزمان شهید «محمدصادق امانی» پرداخته است.
شهید امانی از اوایل دهه ۳۰ با تأسیس گروه شیعیان که اهداف مشترکی فکری با گروه فدائیان اسلام داشت؛ اما رفتاری متفاوت در پیش گرفته بود، مبارزه را آغاز کرد.
وی پس از نهضت امام خمینی (ره)، یکی از چهرههای شاخصی بود که در هیأتهای مذهبی به یاری ایشان شنافت و پس از دستور امام نسبت به وحدت، از مؤسسین هیأتهای مؤتلفه اسلامی شد. او در کنار شهید «مهدی عراقی» شاخه نظامی این گروه را تأسیس کرد و پس از فتوای امام نسبت به حرمت سکوت در برابر کاپیتولاسیون آمریکایی، هنگامی که ایشان تبعید شده بودند و دسترسی به امام ممکن نبود، با اخذ مجوز از نمایندگان ایشان و کسب فتوا از مرجع تقلید در دسترس، آیتالله میلانی، فرماندهی اجرای حکم الهی درباره «حسنعلی منصور» را بر عهده داشت.
این کتاب در ۳۲ روایت مجزا از افراد مختلف، به شرح احوال و نوع مبارزه و تفکر شهید محمدصادق امانی پرداخته است؛ روایتهای مستندی از وقایع مهم که در خلال آنها روزگار کوتاه زندگی این شهید و شکلگیری هیأتهای مؤتلفه اسلامی پیشروی خواننده قرار میگیرد. راویان این کتاب بر شخصیت معنوی شهید تأکید دارند تا جایی که در دومین روایت، از قول شهید بهشتی نقل شده است که دیدار با او شما را به یاد خدا میانداخت.
شهید محمد صادق امانی همراه با سه تن از اعضای شاخه مسلحانه، شهیدان «محمد بخارایی»، «رضا صفارهرندی» و «مرتضی نیکنژاد» ۲۶ خرداد سال ۱۳۴۴ در پادگان حشمتیه به جوخه اعدام سپرده شدند.
عنوان کتاب با الهام از جملهای از رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره او و یاران شهیدش اخذ شده که فرموده بودند «این شهدای چهارگانه... حقیقتا در دوران ظلمات، نور خدا بودند که درخشیدند و فضا و دلها را روشن کردند و راه را به خیلیها نشان دادند». ایشان در سخنان خود به دشواری کار این شهید در روزگاری اشاره میکند که هنوز مبارزات نه شکل علنی به خود گرفته بود و نه تبیین آن برای همه مردم جاری شده بود که نوع مبارزه و حتی نوع شهادت شهید امانی را متفاوت ساخته است.
این کتاب به کوشش «محمدمهدی اسلامی» در ۴۶۴ صفحه و قطع رقعی به قیمت ۳۲۵ هزار تومان منتشر شده است.
انتهای پیام/ 121