به گزارش دفاع پرس از مازندران، غروب روز چهارم بهمنماه ناگهان خبر تلخ و ناگواری در بین اهالی هنر و قلم دفاع مقدس استان مازندران پیچید. خبری که پشت جامعه هنر مازندران را شکست. خبر از دست دادن هنرمند متعهد و ارزشی حوزه دفاع مقدس استان مازندران مرحوم رضا جمشیدی شهمیری!
ناگهان حال دل همهکسانی که رضا را میشناختند و با او سر و سری داشتند به هم ریخت. شاید بهتر است بگویم حال تمام کتابها و پوسترهایی که طراحی روی جلدشان با ایده و طرح این هنرمند فاخر مازندرانی حکشده بود هم به هم ریخت. آری در کمال ناباوری رضا جمشیدی شهمیری، هنرمند جوان اما باسابقه بیش از یک دهه در حوزه دفاع مقدس در منزلی که محل کارش نیز بود جان به جانآفرین تسلیم کرد و با رفتنش همگان را در بهت و حیرت فروبرد و نیمهتمام گذاشت کار طراحی کتابهایی که منتظر نقشآفرینی دستانش بود...در این راستا با تنی چند از دوستان و همکاران وی گفتوگویی انجام شد که در ادامه میآید:
در اولین برخورد شیفته اخلاق و ساده زیستی او شدم
مفید اسماعیلی دبیر اجرایی ستاد تدوین اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران گفت: آشنایی بنده با مرحوم رضا جمشیدی بر میگردد به زمانی که حقیر سردبیر نشریه سبز سرخ بودم. آن وقتها آقا رضا دانشجوی کامپیوتر بود و توسط دوستان بهعنوان جوان مستعد در امر طراحی به من معرفی شد. بنده در اولین برخورد شیفته اخلاق و ساده زیستی او شدم و در همان جلسات اول متوجه شدم که وی با شعر و موسیقی ایرانی آشنایی دارد بهطوری که در طرحها از مفاهیمی که از معنای اشعار شاعران بزرگ بود استنتاج میکرد، بهره میبرد. برای همین طرحهایی که بعدها او برای پوسترها و کتابهای دفاع مقدس استان مازندران بهکار برد چون مطابقت بافرهنگ ایرانی اسلامی داشت، کمتر رد میشد.
اواخر طوری شده بود که ما فقط موضوع موردنظر را به او میدادیم و چون به او اعتماد ازنظر محتوا و تکنیک داشتیم، طرح را بدون کمترین تغییر برای چاپ انتخاب میکردیم.
مرحوم جمشیدی به نظر بنده حق بزرگی در حوزه فرهنگی دفاع مقدس دارد. طرحهای جلد کتاب و پوسترهای او برای یادوارهها خود بیانگر این ادعای حقیر است. در حال حاضر نیز طراحی بیشتر کتابهای اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران و همچنین کتابهای کنگره شهدای استان مازندران را این هنرمند متعهد به عهده داشته است.
رضا جمشیدی طراحی با ایدههای ناب دفاع مقدس
حسین نادعلی زاده هنرمند دفاع مقدس در ادامه بیان کرد: رضا جمشیدی طراحی بود که ایدههای نابی را وارد فضای کتابهای دفاع مقدس مازندران کرد. ارائه تعریف جدید از مفاهیمی که سالها شنیده یا خوانده بودیم بهترین ویژگی گرافیک او بود.
ایده پردازی آثار رضا را ماندگار کرد
همچنین مسعود آب آذری نویسنده و مستندساز دفاع مقدس و از دوستان وی اظهار کرد: شاید بتوان گفت که ایده پردازی مهمترین ویژگی رضا جمشیدی بود. آن چیزی که آثار او را متمایز کرده بود و این آثار او را ماندگار کرد.
گمنامی مهمترین کلید واژهای که میتوان در مورد رضا به کار برد
در ادامه احمد و سکره نویسنده دفاع مقدس افزود: گمنامی شاید مهمترین کلیدواژه باشد که بتوان در مورد رضا جمشیدی بهکار برد. کسی که قریب به 50 اثر طرح جلد و مسابقه شرکت در جشنوارههای مختلف را داشت اما هیچ تصویری از او در فضای مجازی قابلمشاهده نبود و تا همین چند ساعت پیش که خبر این واقعهی جانگداز، در سایتها منتشر شد، زمانی که عنوان رضا جمشیدی را جستجو میکردیم هیچ تصویری از آن در فضای مجازی نمیدیدیم و این در حالی است که اسم کسانی که یک دهم سابقه هنری و افتخارات وی را ندارند، همهجا بر سر زبانهاست نَقل و نُقل محافل و مجامع هنری هستند.
خستگی ناپذیر، خلاق و پایبند به اخلاق فردی و حرفه ای
سجاد رمضانی نویسنده دفاع مقدس نیز گفت: اینجانب با مرحوم جمشیدی از سال 1384 آشنا شدم . اگر بخواهم ویژگی های اخلاقی و فردی او را بکاوم قطعا در این مجال نخواهد گنجید، اما می توان او را با سه مؤلفه شاخص معرفی کرد. خستگی ناپذیر در کار، خلاق؛ خالق ایده های جدید و پایبندی به اخلاق فردی و حرفه ای.
رضا جمشیدی هنرمند بیادعا که اهل غوغا سازی نبود
در پایان این گفتوگو سید حسین ولی پور زرومی مدیر تحقیقات و اسناد اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بیان کرد: اینجانب مرحوم جمشیدی را دو بار بیشتر ندیدم. آنهم در حد چند لحظه و سرپایی. در هر حال در طول مدتی که افتخار حضور چندسالهای که در عرصه پژوهشهای دفاع مقدس استان دارم همواره یاد و نامشان را به نیکی در میان دوستان میشنیدم. حداقل یک سال گذشته بیش از ده طرح مرتبط با کتابهای مجموعه اداره کل و همچنین طراحی لوگوی انتشارات سرو سرخ را به انجام رساند، ولی یک بار هم به سراغمان نیامد که ببیند کارهایش چی شد. در فضای مجازی هیچ تصویری از وی ندیدم، تنها میتوانم بگویم هیچ ادعایی نداشت. نیازی به گفتن برای بیادعاییهایش نبود در عمل هنرهایش را دیدیم. اهل غوغا سازی نبود ولی با شناخت اندکی که اینجانب دارم آثارش بالاترین تطابق را با مفاهیم انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برقرار میکنند. این است راه و رسم پارسایی.