رضا اسماعیلی:

رشد قالب رباعی در شعر انقلاب اسلامی/ خلق غزل نیمایی توسط شاعران انقلاب

یک پژوهشگر و شاعر آئینی گفت: در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی با احیای قالب ادبی رباعی و دوبیتی با مضامین حماسی و انقلابی روبه‌رو شدیم.
کد خبر: ۶۷۶۷۰
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۶ - 26January 2016

رشد قالب رباعی در شعر انقلاب اسلامی/ خلق غزل نیمایی توسط شاعران انقلاب

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، رضا اسماعیلی، پژوهشگر و شاعر آئینی با بیان اینکه در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی با احیای قالب ادبی رباعی و دوبیتی با مضامین حماسی و انقلابی روبهرو شدیم، عنوان کرد: درسالهای اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی قیصر امینپور مجموعه رباعی «در کوچه آفتاب» و سیدحسن حسینی نیز مجموعههایی در این قالب عرضه کرد. به دنبال این، سایر شاعران اهل قلم نیز مضامین حماسی و انقلابی را در قالب رباعی مطرح کردند که مورد توجه اقشار مختلف قرار گرفتند و بسیاری از آنها خصوصاً در حوزه دفاع مقدس ضربالمثل شدند.

اسماعیلی افزود: یکی دیگر از قالبهایی که مورد توجه خاص شاعران انقلاب قرار گرفت، غزل است. شاعران انقلاب از ظرفیتهای شعر نیمایی برای طراوت بخشیدن به زبان غزل استفاده کردند و غزل نیمایی خلق شد. به عبارت دیگر در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی غزل با زبانی روزآمد و باطراوت سروده شد. به گونهای که وقتی این غزلها را میخوانیم به دلیل تلفیق آن با شگردهای نیمایی احساس میکنیم با قالب تازهای مواجه هستیم.

این پژوهشگر تصریح کرد: در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی غزل پویا و قابل انعطاف شد.

وی افزود: شاعران در فضای انقلاب رقابت جمعی داشتند و ذهن و اندیشه آنها به یکدیگر شباهت داشت. در عین حال برخی چون نصرالله مردانی در حوزه غزل درخشانتر ظاهر شدند. مردانی مضامین حماسی را وارد غزل کرد و راهگشای سایر شاعران برای درخشان کردن کارنامه شعر انقلاب شد.

اسماعیلی تاکید کرد: انقلاب اسلامی ادبیات و شعر را از حالت رکود بیرون آورد و نسلهای جدیدی را در حوزههای مختلف به جامعه معرفی کرد که در فضای سالم و متعهدانه تربیت شدند و تحول عظیمی در این عرصه به وجود آوردند.

منبع:ایکنا

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار