به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، سازمانهای جهانی درباره اوضاع ناگوار در غزه و شیوع بیمارهای به علت فروپاشی ساختارهای بهداشت و درمان هشدار دادند.
کریستین لیندمایر سخنگوی سازمان جهانی بهداشت هشدار داد: فروپاشی سیستم بهداشتی در غزه، ناامنی، وجود مانع بر سر رساندن کمکها، آوارگی مداوم ساکنان آن، کمبود امدادرسانیهای پزشکی و کیفیت ضعیف آب، منجر به کاهش میانگین واکسیناسیون دورهای و افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قابل پیشگیری با واکسیناسیون از جمله فلج اطفال میشوند.
وی بیان کرد: این شرایط برای کودکان خطرساز است و محیط مناسبی را برای شیوع بیماریهایی مانند فلج اطفال ایجاد میکند.
پیش از این نیز سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد بود: سیستم بهداشتی در نوار غزه نابود شده است و همگان شاهد آوارگی پی در پی ساکنان این باریکه در سایه نبود امکانات پزشکی و کمبود آب هستند. نبود سیستم فاضلاب مناسب در نوار غزه باعث افزایش خطر ابتلا به امراضی مانند فلج اطفال شده که میتوان با واکسیناسیون جلوی گسترش آنها را گرفت.
روز گذشته نیز حسام ابوصفیه رئیس بیمارستان کمال عدوان در شمال نوار غزه اعلام کرد: رژیم صهیونیستی در سایه جلوگیری از ورود تجهیزات و واکسنهای لازم برای واکسیناسیون و همچنین بحران فاضلاب به شیوع عمدی ویروس فلج اطفال مبادرت میکند.
ابوصفیه تصریح کرد: رژیم اشغالگر عامدانه آب آشامیدنی و غذاهای سالم و تمیز را وارد نمیکند که این مساله فضا و محیطی مناسب برای انتشار این ویروس ایجاد کرده است. رژیم اشغالگر کودکان نوار غزه را از ۴ مورد واکسیناسیون دورهای محروم کرده است، در حالیکه ویروس فلج اطفال افراد زیر پنج سال را مبتلا میکند و دوره نهفتگی آن تا ۳۵ روز است.
وی همچنین به وجود ویروس هپاتیت C در داخل اردوگاههای غزه و صدها مورد عفونت رودهای اشاره کرد که شبانهروز در بیمارستانها و مراکز بهداشتی غزه بستری میشوند.
ابوصفیه با تاکید بر اینکه جنگ غزه این ویروس را دوباره نمایان کرده است، هشدار داد با توجه به رفت و آمد هیاتهای پزشکی و بشردوستانه به غزه و کشورهای اطراف، این موضوع بسیار خطرناک است.
رئیس بیمارستان «کمال عدوان» گفت: ارتش رژیم اشغالگر اعلام کرده است قصد دارد نظامیان خود را در غزه پس از احتمال انتشار این ویروس که بزرگسالان و گروههای مختلف جامعه را نیز تحت تأثیر قرار میدهد، واکسینه کند.
وی خاطر نشان کرد این ویروس در سال ۱۹۸۸ تقریباً به طور کامل ناپدید شد و اظهار نظرهایی در خصوص ریشه کنی کامل آن تا سال ۲۰۲۶ وجود داشت و شیوع مجدد آن جای تاسف دارد.
انتهای پیام/ 161