به گزارش دفاع پرس از کرمان، مردم استان کرمان در کنار مبارزات سایر استانهای کشور، مبارزات تأثیر گذاری را درراستای سرنگونی رژیم طاغوت برگزار کردند که به صورت روزشمار به گوشهای از این حضـــــور میپردازیم.
۵۷/۷/۲۰- ۲۰۰۰نفر از دانشجویان مدارس عالی و دانشگاه کرمان به مدت ۲۴ ساعت به اعتصاب غذا دست زدند.
۵۷/۷/۲۴-شیشههای چند مغازه و بانک در شهر کرمان شکسته شد و مغازههای شهر کرمان برای چندمین بار به حال تعطیل درآمد. فاجعه بزرگ مسجد جامع کرمان به وقوع پیوست و عمال رژیم منفور پهلوی در لباس کولیها به بیش از ۲۰ هزار تن از مردم کرمان که به مناسبت چهلمین روز شهدای میدان ژاله تهران جمع شده بودند، بهطور وحشیانهای حمله کردند و بیش از ۱۰۰۰ نفر را زخمی و مصدوم نمودند. قرآنها را به آتش کشیدند و به روحانیون و زنان مبارز هتک حیثیت کردند و بیشرمانه با سنگ و چوب و چماق به جان مردم بیدفاع افتادند و به مدت 4 ساعت تیراندازی کردند و مسجد را به آتش کشیدند. در حادثه مسجد چند نفر به شهادت رسیدند که مجهولالهویه هستند و فقط دونفر به نامهای باقدرت جوپاری و غلامرضا یزدان شناس مشخص شد. دژخیمان رژیم به این هم اکتفا نکردند و علاوه بر غارت مغازههای شهر، چند مغازه بزرگ اتومبیل و لوازم موتور سیکلت را به آتش کشیدند.
۵۷/۷/۲۹- بیش از پنج هزارنفر از معلمان، دبیران، استادان و دانش آموزان برای اعتراض به فاجعه مسجد جامع کرمان در محوطه آموزش و پرورش کرمان اجتماع کردند و خواستههای خود را در ۱۶ مورد عنوان نمودند از این تاریخ به بعد همه روزه اجتماعاتی در محوطه آموزش و پرورش کرمان تشکیل شد.
۵۷/۸/۱- نمایندگان مراجع تقلید و آیات عظام به منظور بررسی فاجعهی مسجد جامع وارد کرمان شدند و از مصدومین در بیمارستان عیادت و از مسجد جامع نیز دیدن نمودند. حجت الاسلام مبلغّی از سوی هیئت اظهار داشت که بعد از آتش سوزی مسجد الاقصی، آتش سوزی مسجد جامع کرمان بزرگترین فاجعه در جهان است.
۵۷/۸/۲۲- معاون شهربانی کرمان و رانندهاش مورد اصابت گلوله شخص ناشناسی قرار گرفتند.
۵۷/۹/۱۱-کارگران و کارکنان معادن زغالسنگ پابدانا و باب نیزو ومرکز تحقیقات زرند و ناحیه ذوب آهن کرمان بار دیگر دست از کار کشیدند. به مناسبت ایام محرم اجتماعات بزرگی در مساجد شهر کرمان برپا شد.
۵۷/۹/۱۴ - یک راهپیمایی گسترده با شرکت گروههای مختلف مردم بر پا شد و بیش از 5 هزار تن از کارگران، مهندسان و کارکنان ذوب آهن وارد کرمان شدند و به تظاهرکنندگان پیوستند.در جوپار کرمان یکی از فرهنگیان به نام حسن فدائی به درجه شهادت رسید.
۵۷/۹/۲۰ در تظاهرات بخش راور حسن توکلی فرزند حجت الاسلام توکلی به درجه شهادت رسید.
۵۷/۹/۲۴- در مسجد امام کرمان اجتماع عظیمی برپا شد و پس از آن مردم مبارز کرمان دست به راهپیمایی زدند که منجر به درگیری با پلیس رژیم شد و در نتیجه مهندس فرامرز دادبین، غلامحسین مهدوی و سیدحسین حسینی به درجه شهادت رسیدند و تعدادی نیز زخمی شدند. این درگیری از ساعت ۱۵ تا ۲۱ ادامه داشت و شیشههای بیش از ۵۰۰ اتومبیل مردم مبارز شکسته شد.
۵۷/۹/۳۰-حمید نامجو یکی از فرهنگیان مبارز کرمان که در حادثه مسجد امام به شدت مجروح شده بود به درجه شهادت رسید.
۵۷/۱۰/۸- مردم کرمان پس از اجتماع در مسجد جامع در یک راهپیمایی گسترده شرکت کردند. در بافت با حمله چماق به دستان رژیم به خانههای فرهنگیان این شهر، منزل ۱۱ آموزگار را به آتش کشیدند.
۵۷/۱۰/۱۲- حدود ۱۷ هزار تن از کارگران معادن زغال سنگ کرمان نیز دست از کار کشیدند. در رفسنجان علی مسیحا شهردار سابق این شهر توسط شخص ناشناس به ضرب گلوله از پای درآمد و پاسبان یداللهی به ضرب گلوله به قتل رسید.
۵۷/۱۰/۲۲ – یک صد تن از کارشناسان امریکایی معدن مس سرچشمه را ترک کرده و از ایران فرار کردند.
۵۷/۱۰/۲۵ - کارکنان استانداری و فرمانداری کرمان طی قطع نامهای همبستگی خود را با جامعه روحانیت و مردم مبارز کرمان اعلام داشتند. در این روز تاریخی سه مجسمه شاه خائن و رضاخان توسط مردم مبارز و خشمگین کرمان پایین کشیده شد و در بالای ستونها پرچم الله اکبر نصب گردید. سرهنگ مارتین بوکویتس مدیرکل شرکت پارسون جوردن در مس سرچشمه که افسر نیروی هوائی آمریکا در ویتنام و مأمور سازمان سیا بود در منزل مسکونیاش در کرمان به قتل رسید.
۵۷/۱۰/۲۸- اعضای جامعه کلیمیان کرمان در حالی که عکسهای امام خمینی را در دست داشتند در اجتماع مردم کرمان در مسجد امام وارد شدند و همبستگی خود را با هموطنان اعلام داشتند. مردم شهر بم راهپیمایی کردند و در پایان مجسمه شاه خائن را پایین کشیدند.
۵۷/۱۰/۲۹ - در اجتماع بزرگ مردم کرمان در ورزشگاه این شهر، اقلیت زرتشتیان کرمان همبستگی خود را با مسلمانان اعلام داشتند و کارکنان بانکهای کرمان یک روز حقوق خود را برای صندوق تعاون اسلامی اختصاص دادند. ورزشگاه کرمان بنام تختی نامگذاری شد.
۵۷/۱۱/۱۲ - مردم کرمان بازگشت امام امت خمینی بت شکن را جشن گرفتند.
۵۷/۱۱/۲۳- انتظامات شهر از تاریخ ۵۷/۱۱/۲۲ به دست جوانان کمیته انقلاب اسلامی کرمان اداره شد.