به گزارش خبرنگار دفاعپرس از خراسان جنوبی، برای جوانان جهادگر، تابستان فصل مهاجرت از زادگاه به نقاط محروم کشور است؛ خدمت به مردم و زدودن غبار غم و اندوه از دل و جان مردم این سرزمین همواره شعارشان بوده است؛ آنانی که گاه نوروز، روزهای تعطیل و زمستان سرد را به جای بودن در کنار خانواده، شادی خود را با روستاییان و کوخنشینانی تقسیم میکنند که امام (ره) آنان را ولینعمتان جامعه معرفی کرده است.
اینجا سرزمینی است که در آن جهادگران واژه انسانیت را عاشقانه معنا کردند و لبخند روی لب محرومان و مستضعفان را معنای زندگی خویش ساختند. از اینکه در جهت محرومیتزدایی و خدمت به مردم گام بردارند، لذت میبرند؛ خدمت خالصانه خود را فریاد نمیزنند و به دنبال تشویق و تأیید هم نیستند؛ بلکه در میدان عمل، عاشقانه انسانیت را معنا میکنند و همواره پای کار هستند.
جهاد خدمت و اجرای رزمایش کمک مؤمنانه تنها گوشهای از فعالیتهای بسیج و سپاه برای رفع محرومیت و یاری رساندن به خانوادههای کمبرخوردار و نیازمند است؛ بسیج خادم مردم است و مفتخر است که میتواند گامی کوچک در رفع محرومیتها و مشکلات مردم بردارد، در هر عرصه و موقعیتی که ورود پیدا کند، خدمات مطلوب ارائه داده و رضایت عمومی را ایجاد میکند.
انگیزهای جز خدمت به مردم ندارند؛ وقتی هدف رضایت خدا و کمک به خلق خدا باشد، حتی درجهای که بر دوششان نصب شده ملاک عمل قرار نمیگیرد. آستینهای همتشان بالا رفته و در سیل، زلزله، بوران و سرما پای کار مردم در میدان عمل به صورت جهادی وارد میشوند.
دستان پرمهر جهادگران؛ یاریگر محرومان
خدمات جهادی آنان تنوعی به اندازه تمامی نیازهای بشر امروزی دارد؛ از برنامههای فرهنگی و تربیتی گرفته تا کارهای عمرانی و تهیه بستههای غذایی و کمکهای مؤمنانه. آری اینجا میدان عمل است و تا پای به میدان ننهی دلبستگیهای عارفانه و عاشقانه جهادگران این میدان را درک نخواهی کرد؛ هر نوع خدمتی را انجام میدهند، خدماتی که کام مردم را شیرین، دلشان را قرص، سقف خانهشان را محکم و امیدشان را صد برابر میکند.
سپاه پاسداران پرچمدار سازندگی در مناطق محروم و کمبرخوردار است در جایگاه ارزشمند این نیروهای مردمی و انقلابی همین بس که بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) فرمودند: «اگر سپاه نبود، کشور هم نبود»؛ مهم نیست کجای ایران باشد یا در کدام شهرستان و روستا، مهم این است که وقتی نیازمندی در منطقهای وجود داشته باشد، حتماً تأمین خواستههای او در دستور کار بسیج و نیروهای جهادی قرار میگیرد.
آنچه در سالهای پس از جنگ در بسیج شاهد بودیم فقط خدمت بوده و بس. شاهد این خدمات را میتوان در ریشهکنی فلج اطفال در همان سالهای اولیه پس از جنگ، کمک به محرومان و نیازمندان در دورترین و صعبالعبورترین نقاط این سرزمین، تلاش خستگیناپذیر در اتفاقات غیرمنتظرهای همچون سیل و زلزله و بسیاری از حوادث ناگوار دیگر در طول این سالها دید.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار ۳۱ شهریور سال ۹۴ با جوانان جهادگر، اردوهای جهادی را همتراز با جهاد سازندگی اوایل انقلاب دانسته و تأکید کردند: «یک روز نیازِ حرکت دفاعی در درون جامعه بود، یک روز نیازِ حرکت دفاعی در مرزهای کشور، یک روز نیازِ به علم و دانش است، یک روز نیازِ به تحکیم عقاید و ایمان است، یک روز نیازِ به خدمتگزاری است و شما تلاشگران «اردوهای جهادی» سفیران کار و تلاش خواهید شد».
جهادگران با شعار «هر دانشگاه یک خانه محروم» و شعار «میسازیم تا ساخته شویم» با حضور در مناطق کمبرخوردار و محروم مهمان مردمانی میشوند که دستشان از مال دنیا کوتاه بوده و به حداقلها راضی هستند ولی با دلهای مهربان و مهماننواز خود به خوبی پذیرایشان هستند. دانشجویان جهادگر دست به دست هم میدهند تا با همکاری و همدلی بتوانند خشتهای مهرورزی را لایهلایه روی هم چیده و خانهای پر از مهربانی و صمیمیت را برای محرومان احداث کنند.
جهادگران با «بنای همدلی» به یاری نیازمندان شتافتند
در همین زمینه، سردار «علیرضا یوسفی» جانشین فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی به اجرای پویش «بنای همدلی» اشاره و عنوان کرد: این پویش با هدف کاهش معضل مسکن محرومین از طریق احداث، تعمیر و مرمت منازل نیازمندان همزمان با سراسر کشور در ایام تابستان توسط جهادگران در خراسان جنوبی اجرا میشود.
وی افزود: پویش ملی «بنای همدلی» قصد دارد در راستای ایجاد حرکت عمومی میان آحاد مردم، بسیجیان و گروههای جهادی برای نقشآفرینی در خصوص کاهش معضل مسکن محرومین از طریق احداث، تعمیر و مرمت ۱۰ هزار واحد مسکونی محرومین در کشور تا پایان تابستان ۱۴۰۳ ارائه خدمت نماید.
جانشین فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی تبیین کرد: در راستای اجرای پویش «بنای همدلی» در خراسان جنوبی در مجموع ۲۲۰ واحد مسکونی در مناطق محروم سطح استان به همت جهادگران فعال در حوزه عمرانی و با استفاده از ظرفیت دستگاههای اجرایی قادر بر پشتیبانی، اقشار سپاه، خیرین و مردم تا پایان تابستان امسال احداث، تعمیر و بازسازی میشوند.
سردار یوسفی به آغاز دومین کنگره ملی دو هزار شهید خراسان جنوبی از سال گذشته اشاره و تأکید کرد: در پویش «بنای همدلی» خانواده معزز شهدا، جانبازان و ایثارگران نیازمند استان ذیل برنامههای کمیته خدمات جهادی کنگره ملی شهدای خراسان جنوبی مورد توجه ویژه قرار گیرند.
خدمترسانی ۷۲۰ گروه جهادی در استان
«مهدی هنری» مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی نیز، گفت: در ایام تعطیلات تابستان امسال شش هزار و۷۰۰ جهادگر در قالب ۷۲۰ گروه جهادی در مناطق محروم سطح استان در عرصههای مختلف به مردم خدمترسانی خواهند کرد.
وی بیان کرد: شهرستانهای استان خراسان جنوبی به واسطه محرومیت هر ساله میزبان جهادگران بسیاری از سراسر کشور برای خدمت به مردم نیازمند این استان هستند که در تابستان امسال نیز ۹ گروه جهادی مهمان از سایر استانها در مناطق محروم خراسان جنوبی حضور خواهند یافت و به مردم خدمات جهادی ارائه میدهند.
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی افزود: بخشی از فعالیت جهادگران در اردوهای جهادی تابستان امسال در قالب طرح شهید «عجمیان» خواهد بود که شامل زیباسازی و شاداب سازی مدارس، تعمیر و مرمت سرویس بهداشتی مدارس مناطق محروم و مرزی استان است و گروههای تخصصی در این زمینه با همکاری ادارهکل آموزش و پرورش و نوسازی مدارس برای ارائه خدمات جهادی و رفع مشکل مدارس مناطق محروم همکاری خواهند داشت.
هنری خاطرنشان کرد: با حمایت سازمان بسیج و با استفاده از منابع داخلی سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی با هدف توانمندکردن قرارگاهها و گروههای جهادی در ارائه خدمات گستردهتر و بهتر به مردم، ۲۶۰ مورد از تجهیزات در حوزه زیرساختی و عمرانی با هدف پوشش گروههای جهادی در اختیار قرارگاههای عملیات جهادی پهنهای و منطقهای شهرستانهای استان قرار گرفت.
انتهای پیام/ لیلا لیموئی