یادداشت/ کوروش عبدی
مرصاد؛ یادمانی برای تاریخ جبهه مقاومت
عملیات مرصاد امروز تبدیل به نمادی و یادمانی برای عبرت گیران تاریخ و امیدی برای حامیان اسلام و جبهه مقاومت شده است؛چرا که دفاع و مقاومت اگرجه هزینه دارد اما نتیجه بخش و امیدآفرین خواهد بود
به گزارش دفاعپرس از کرمانشاه، «کوروش عبدی» نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس؛ سالها از عملیات مرصاد می گذرد اما گویا قرار نیست مرصاد و کرمانشاه را گرد و غبار فراگیرد. گویا این شهر شهری تاریخی است ؛ شهری که جنگ از آن آغاز و در آن پایان یافت. شهر پهلوانان و دلاورمردانی که تا آخرین نفس از میهن ، اسلام و جمهوری اسلامی ایران دفاع کردند و امروز تبدیل به نمادی و یادمانی برای عبرت گیران تاریخ و امیدی برای حامیان اسلام و جبهه مقاومت شده است؛چرا که دفاع و مقاومت اگرجه هزینه دارد اما نتیجه بخش و امیدآفرین خواهد بود. آنجا که در قرآن کریم فرمود: انَّ رَبَّكَ لَبِالْمِرْصادِ آیه ۱۴ - سوره فجر، «به يقين پروردگار تو در كمينگاه [ستمگران] است.»
منافقین سال ۶۷ در شرایطی به ایران حمله کردند که قطعنامه پایان جنگ پذیرفته شده بود. مرصاد به معنای کمینگاه و نام عملیات پیروزمندانه رزمندگان اسلام علیه منافقان کوردل بود. «عملیات مرصاد» یا «عملیات فروغ جاویدان» در تاریخ ۵ مرداد ۱۳۶۷ درگرفت. عملیاتی که توسط سازمان مجاهدین خلق طرحریزی و اجرا شده بود عملاً با شکست روبرو شد.
فرمان عملیات غرور آفرین مرصاد با رمز "یا علی ابن ابیطالب" صادر شد، براین اساس یک ستون به طول چهار کیلومتر مسلح به توپ، تانک، نفربر، تفنگ ۱۰۶، خودروهای سنگین حامل مهمات و سایر ادوات نظامی و لجستیکی، جاده دشت حسن آباد را پوشانده بودند که ناگهان صدای بالگردهای هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران در فضا طنین انداز شد.
بمباران هوایی خلبانان نیروی هوایی چنان دقیق و موثر صورت گرفت که تمام سازمان نظامی منافقین از هم فروپاشید و چند لحظه بعد، بالگردهای کبری هوانیروز از چپ و راست، انبوه نفرات و تجهیزات دشمن را مورد حمله قرار دادند. عملیات پیروزمندانه "مرصاد" به عنوان یکصد و چهارمین عملیات انجام شده در طول هشت سال دفاع مقدس و هفتادمین عملیات آفندی رزمندگان غیور ارتش اسلام از نظر طراحی، تاکتیک رزمی است و از نظر اجرا نیز میتوان آن را آخرین عملیات بزرگ و پیروزمندانه در جنگ تحمیلی قلمداد کرد.
انتهای پیام/