به گزارش خبرنگار دفاعپرس از اصفهان، حجتالاسلام «محمدتقی سبحانی» دبیر بنیاد بینالمللی امامت امروز (پنجشنبه) در همایش نکوداشت علامه مجلسی، اظهار داشت: برگزاری این همایش مقدمه ای برای گامهای بعدی در معرفی شخصیت علامه مجلسی است.
وی با اشاره به نقش علامه مجلسی در احیای مواریث مکتوب و حدیثی شیعه، ادامه داد: بسیاری از میراث تاریخی شیعه تکنسخههایی است که زیر نظر علامه مجلسی استنساخ شده است.
سبحانی اضافه کرد: تشیع را نمیتوان بدون استفاده از آثار علامه مجلسی بررسی کرد و ایشان را باید در کنار تشیع بلکه عین تشیع دانست. او نماد فرهنگ شیعه است که تا به امروز مستمر مانده است.
وی بیان داشت: بسیاری از مخالفان با دیدن این تاثیر و نفوذ شمشیر دشنام، تهمت و دروغ را بر علیه این شخصیت برداشتهاند و بسیاری از مستشرقان تهمتهای بسیاری به این شخصیت زدهاند ولی در مقابل این اتهامات واهی کار بایستهای در صیانت از علامه مجلسی صورت نگرفته است و این همایشها در صدد جبران بخشی از این اتهامات است.
مجلسی در زمانی بود که آغاز اعتلای فرهنگ و تمدن شیعه است، گفت: قبل از مجلسی دوران انحطاط شیعه بود به گونهای که قبل از دوران عالمان اصفهان یا تشیع عوامانه مشهون با تصوف و یا تشیع همراه با اندیشه ظاهرگرایانه اخباریگری وجود داشت و در این دوره تمدنی که آغاز تشکیل دولت ملت شیعی است، لازم بود میراث شیعه حفظ شود.
دبیر بنیاد بینالمللی امامت برگزاری این همایش را فتح بابی در این مسیر برشمرد و افزود: برگزاری یک همایش بینالمللی با حضور محققان از مراکز علمی دنیا یک ضرورت است زیرا چهره علامه مجلسی در جهان تخریب شده است و حتی در داخل نیز برخی از افراد بدون توجه به جایگاه علامه مجلسی مسایلی را مطرح کردهاند ولذا باید واقعیتها را نشان داد.
وی خاطر نشان کرد: در برگزاری این همایش به دنبال کار تبلیغاتی نیستیم بلکه باید دنبال کار علمی بود و لذا در همین راستا مدارس آموزشی و پژوهشی حدیث طی۲ روز در اصفهان برگزار شد و لازم است در سایر استانها و حتی سایر کشورها نیز چنین مجامع علمی برگزار شود.
سبحانی گفت: یکی از اقدامات علامه مجلسی توسعه فرهنگ شیعه به درون خانهها بود و لذا خواندن کتابهای «زادالمعاد» و «حلیه المتقین» در منازل مرسوم بود و امروز نیز نیازمند بازسازی اندیشه اهل بیت (ع) به زبان نسل کنونی هستیم زیرا سلایق این نسل متفاوت است.
انتهای پیام/