ارتباط پلیس بین الملل ناجا با 190 کشور دنیا

سردار رضوانی اظهار کرد: پلیس اینترپل با دارا بودن ابزارها، سازوکارها و بانک‌های اطلاعاتی که در اختیار دارد به ردیابی، شناسایی و دستگیری مجرمان براساس اعلان قرمزی که توسط مقام قضایی برای این افراد صادر شده است، اقدام می‌کند.
کد خبر: ۶۸۴۸۹
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۸ - 31January 2016

ارتباط پلیس بین الملل ناجا با 190 کشور دنیا

به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس، سردار «مسعور رضوانی» در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: وظیفه پلیس بین الملل، پیگیری موضوعات و جرایم برون مرزی و منطقه ای و محیط بین المللی در حوزه های دیپلماسی پلیس کشورها وهم مقابله با مجرمان در منطقه و جهان است.

وی گفت: از دیگر وظایف این پلیس، مبارزه با تروریسم، قاچاق انسان و کالا، جرایم ورزشی و در حیطه محیط زیست، قاچاق هسته ای و همچنین مواد مخدر است.

ارتباط پلیس اینترپل ناجا با 190 کشور دنیا

این مقام ارشد انتظامی با اشاره به تبادل اطلاعات و پیگیری جرایم با دیگر کشورها بیان کرد: اینترپل ایران با 190 کشور دنیا ارتباط آنلاین دارد.

وی خاطر نشان کرد: پلیس اینترپل با دارا بودن ابزارها، سازوکارها و بانکهای اطلاعاتی که در اختیار دارد به ردیابی، شناسایی و دستگیری مجرمان براساس اعلان قرمزی که توسط مقام قضایی برای این افراد صادر شده است، اقدام میکند.

راه اندازی بانک اطلاعاتی «SLTD» برای مبارزه با تروریسم

سردار رضوانی به سامانه و بانک اطلاعاتی «SLTD» اشاره کرد و گفت: این سامانه در تمام مرزها و مبادی ورودی فعال است و اسناد مسافرتی مسروقه و مفقودی را ثبت و شناسایی میکند و هدف از فعال کردن این سامانه در سازمان بین المللی، مبارزه با تروریسم بوده است.

وی به عملکرد 9 ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل اشاره کرد و گفت: در بخش ردیابی مجرمان 60 درصد رشد داشتیم که این پروندهها بیشتر شامل جرایمی همچون کلاهبرداری و قتل میباشد همچنین در بازداشت افراد مجرم شاهد افزایش 56 درصدی هستیم.

افزایش 3 برابری استرداد متهمان خارجی

رئیس پلیس بین الملل ناجا در ادامه بیان کرد: استرداد مجرمان از خارج از کشور 57 درصد و میزان استرداد از داخل کشور 3 برابر رشد داشته است و بیشترین تقاضای استرداد مجرمان از داخل کشور از سوی کشورهایی همچون افغانستان و آذربایجان است که این افراد بیشتر به قتل و گروگانگیری متهم بودند.

این مقام مسئول در ادامه سخنان خود در خصوص پرونده هایی که منجر به مصالحه میشود، گفت: در بیشتر پرونده ها با رضایت شاکی، پرونده به صلح میانجامد و دیگر استردادی صورت نمیگیرد.

بررسی پرونده خاوری در دستور کار پلیس ایران

سردار رضوانی در ارتباط با پرونده خاوری گفت: برای این فرد اعلان قرمز صادر شده است که پلیس اینترپل توانست آن را ردیابی و شناسایی کند و در حال حاضر دستگیری و استرداد این مجرم در دستور کار قرار داد؛ با توجه به اینکه کشور کانادا پرونده آن را به مقام قضایی فرستاده است ما با همکاری وزارت امور خارجه، دیپلماتیک و معاضدت قضایی، پرونده خاوری را پیگیری می کنیم.

وی همچنین به پیگیری پلیس اینترپل در ارتباط با پرونده برادر ریگی که در کشور پاکستان است اشاره کرد و گفت: این فرد هنوز شناسایی نشده و براساس جرایم دیگری که مرتکب شده است باید اول از سوی پلیس پاکستان مورد رسیدگی قرار بگیرد.

سردار رضوانی به کشف پرونده های جدیدی در سال 94 اشاره کرد و گفت: در یکی از پرونده ها، فردی تحت عنوان شرکت پخش دارو در سال 92 به چند مورد اختلاس دست زده و سپس به کشورهای نخجوان، آذربایجان و ترکیه فرار کرده بود. پلیس اینترپل این فرد مجرم را در یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس ردیابی، شناسایی و دستگیر کرد.

وی در ادامه گفت: از دیگر پرونده ها می توان به کلاهبرداری 9 میلیون یورویی از یک شرکت نفتی اشاره کرد که متهم در ورشو لهستان شناسایی و دستگیر شد همچنین مدارک استرداد او را به ورشو فرستادیم.

این مقام ارشد انتظامی در ارتباط با مقوله مهاجرت که منجر به قاچاق انسان می شود، گفت: برای ورود به کشور استرالیا در گذشته نیاز به ویزا نبود اما مرز این کشور به تازگی بسته شده است چرا که افرادی که در منطقه شرق آسیا قصد عزیمت به استرالیا را داشتند در کشور اندونزی و مالزی گرفتار شبکه قاچاق انسان یا در مسیر دریایی غرق و اگر هم به این کشور می رسیدند به جزیره ای تبعید می شدند که پلیس اینترپل برای حفظ حقوق اتباع خود پیگیر این پرونده است.

وی همچنین به شرکت های مسافرتی که گرفتار شبکه های قاچاق انسان می شدند اشاره کرد و گفت: علیرغم اینکه مسافران پرواز به سمت کشور روسیه، ویزا داشتند، برخی از این پروازها بازمی گشتند که پس از بررسی ها مشخص شد شرکت هایی در کشورهای شرق آسیا اقدام به صدور ویزای جعلی می کردند که با پیگیری های پلیس، این مسیر قاچاق مسدود شد.

سردار رضوانی همچنین در تشریح پرونده دیگری، به خبرنگاران گفت: در یک ماه گذشته یک دستگاه کانتینرکه در مرز یونان اقدام به قاچاق انسان می کرد در این مرز متوقف شد که 81 نفر از مسافران این کانتینر خفه شدند که 2 نفر از آنها، ایرانی بودند.

پیگیری و کشف 2 پرونده گروگانگیری در خارج از کشور

وی همچنین به آزادی گروگان هایی از اتباع ایرانی که گرفتار شبکه های مختلف شده بودند اشاره کرد و تصریح کرد: در کشور روسیه تاجری را به دلیل اختلافات، گروگان گرفته بودند که با پیگیری های انجام شده توسط پلیس روسیه این فرد نیز آزاد شد.

این مقام مسئول در تشریح عملیات دیگری در راستای گروگانگیری گفت: در کشور ترکیه نیز یکی از هموطنان را گروگان گرفته و از خانواده وی، 2 میلیارد تومان مطالبه کرده بودند که این پرونده نیز کمتر از 48 ساعت با آزادی فرد، خاتمه یافت.

وی تصریح کرد: بعد از توافقنامه هسته ای، 14 نفر که تحت تعقیب پلیس آمریکا بودند و اعلان قرمز داشتند، اعلان آنها لغو شد.

صدور 80 هزار برگه سوء پیشینه در سال گذشته

رئیس پلیس اینترپل ناجا بیان کرد: یکی دیگر از وظایف پلیس اینترپل صدور گواهی عدم سوء پیشینه است که در سال قبل 80 هزار برگه سوء پیشینه صادر شد.

وی همچنین به صدور حدود 200 مورد اعلان قرمز اشاره کرد و گفت: به علت افزایش فعالیت های اقتصادی، بیشترین مجرمان کلاهبردار و جاعل هستند که براساس درخواست مقامات قضایی حدود 200 اعلان قرمز برای این افراد توسط پلیس اینترپل ناجا صادر شده است.

سردار رضوانی گفت: در حوزه جرایم فضای سایبری، همکاری خوبی با پلیس اینترپل انجام می شود به طوری که در سال گذشته مرکزی در سنگاپور جهت بررسی و رصد جرایم فضای سایبری در کشورها، افتتاح شد.

رئیس پلیس بین الملل ناجا در خاتمه تأکید کرد: با توجه به تحولاتی که در ماه های اخیر و سالهای آینده رخ میدهد کشورها باید در سیستم اقتصادی، تجاری، بازرگانی و اقتصادی جهت فعالیت شبکههای اقتصادی به مجرمیت و سوء پیشینه افراد توجه ویژه ای داشته باشند و سوابق آنها را از مقامات قضایی استعلام کنند.

نظر شما
پربیننده ها