مواضع سیاسی ظفرقندی در بوته نقد

مخالفان وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معتقدند که با وجود اقدامات گذشته برای بهبود شرایط بهداشتی و درمان کشور، همچنان در این حوزه با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستیم.
کد خبر: ۶۸۵۴۹۱
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۸ - 18August 2024

به گزارش گروه سیاسی دفاع‌پرس، جلسات بررسی برنامه‌ها و صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم امروز (یکشنبه ۲۸ مرداد) ادامه یافت و در نوبت عصر نمایندگان مخالف و موافق «محمدرضا ظفرقندی» وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مدت یک ساعت به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

مواضع سیاسی ظفرقندی در بوته نقد

پیش از آنان، کمیسیون‌های «بهداشت و درمان» و «آموزش و تحقیقات» مجلس شورای اسلامی گزارش خود را از برنامه‌های ارائه شده وزیر پیشنهادی بهداشت ارائه و به نمایندگان اعلام کردند که اعضای این کمیسیون‌ها ظفرقندی را مناسب تصدی این مسئولیت می‌دانند.

افزایش تعرفه‌های پزشکی سبب هجرت پزشکان به مراکز درمانی خصوصی می‌شود

روح الله عباسپور نماینده مردم بوئین زهرا و آوج در مجلس شورای اسلامی به عنوان نخستین مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت اظهار داشت: ما مدت مدیدی است چالش‌های اساسی در حوزه بهداشت درمان و آموزش پزشکی داریم، تا جایی که اقدامات گذشته موجب شده است که امروز مسائل بهداشتی و درمانی در کشور مسائل امنیتی را برای ما ایجاد کند.

وی با اشاره تصویب دو فوریت افزایش ظرفیت دانشجوی پذیرش پزشکی در مجلس، افزود: آقای ظفرقندی جواب بدهد چرا با افزایش پذیرش دانشجو در حوزه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی مخالفت کرده است؟

عباسپور با بیان اینکه رئیس جمهور دیروز در مجلس اعلام کرد فقط در بیمارستان‌های دولتی به درمان بیماران پرداخته و مطب خصوصی هم نداشته تا تعارض منافع ایجاد نشود، افزود: با این وجود فردی برای وزارت بهداشت معرفی شده که هم رئیس دانشگاه علوم پزشکی و هم رئیس مرکز آموزش و تحقیقات بوده و در کنار این مسائل به فعالیت درمانی در حوزه بخش خصوصی هم اقدام کرده است.

این نماینده مجلس خطاب به ظفرقندی گفت: در حالی که شما رئیس سازمان نظام پزشکی بودید، افزایش تعرفه‌های درمانی را در بخش خصوصی مصوب کردید که این کار مخالف محرومیت زدایی است، زیرا وقتی افزایش تعرفه درمان صورت می‌گیرد، آیا محرومان جامعه می‌توانند به خوبی نسبت به سلامت خود و درمان خود بیندیشند و اقدام کنند؟

وی ادامه داد: افزایش تعرفه موجب می‌شود که پزشکان از بخش دولتی به بخش خصوصی هجرت کنند و بیمارستان‌های دولتی دچار چالش اساسی شوند.

عباسپور به رویکرد سیاسی وزیر پیشنهادی بهداشت در گذشته پرداخت و افزود: آقای ظفرقندی بیشتر از اینکه از ابزار جراحی برای درمان مردم استفاده کند، قلم به دست بیانیه‌هایی در جهت تضعیف نظام و در حمایت از اغتشاشات و جریان‌هایی که ساخته و پرداخته در جهت تضعیف کشور و براندازی نظام است، صادر کرده است.

نماینده مردم بوئین زهرا و آوج با اشاره به دبیرکلی ظفرقندی در جامعه اسلامی پزشکان و بیانیه‌ای که این تشکل در سال ۱۴۰۱ صادر کرد، اشاره داشت و افزود: آنان از جنبش سال ۱۴۰۱ به عنوان یک جنبش پاک در جهت عدالت خواهی تعریف کرده است که این اقدامی ضدارزشی است.

وی خاطر نشان کرد: در سال ۱۴۰۱ دشمن همه ظرفیت‌های خود را برای تجزیه کشور و براندازی نظام مقدس اسلامی به کار گرفت.

رای اکثریت مشروعیت می‌بخشد

مالک شریعتی نماینده مردم تهران در مجلس نیز دلایل سیاسی را علت مخالفت خود با وزیر پیشنهادی بهداشت عنوان کرد و گفت: فتنه ۸۸ سبب شد تا مشارکت ۸۵ درصدی مردم ضایع شود و حتی سبب اعمال تحریم‌ها شد.

وی افزود: او می‌خواهد از مجلسی رای اعتماد می‌گیرد که چندی پیش درباره انتخابات آن گفته بود این انتخابات مهندسی شده است.

شریعتی ادامه داد: مقام وزارت بهداشت مقام حاکمیتی در جمهوری اسلامی است.

وزارت بهداشت به فردی غیرسیاسی سپرده شود

سیدمحمدپاکمهر نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی به عنوان سومین مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت اظهار داشت: وزارت بهداشت با جان و سلامت مردم سر و کار دارد که طیف وسیعی از ماموریت‌ها و وظایف را بر عهده دارد.

وی افزود: بیش از ۱۰۶۰ درمان و چندهزار مراکز درمانی و خانه‌های بهداشت، مهاجرت پزشکان، نظام ارجاع و پزشک خانواده، طرح دارویار از جمله وظایف این وزارتخانه است.

پاکمهر، کمبود پزشک عمومی و متخصص و حتی در حوزه‌های پیراپزشکی و آمبولانس و تجهیزات پزشکی و کمبود بیمارستان را از مشکلاتی برشمرد که مردم در نقاط مختلف کشور با آن روبرو هستند.

انتهای پیام/371

نظر شما
پربیننده ها