به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین دیدار رئیس جمهور و دولت چهاردهم، در بحث فضای مجازی، بار دیگر مسئله مهم هوش مصنوعی و شتاب عجیب و حیرتآور این فناوری در دنیا را مورد توجه قرار دادند و گفتند: اکنون دستگاههای نظامی و غیرنظامی ما در حال بهرهبرداری از این فناوری هستند، اما این استفاده نباید ما را فریب دهد، زیرا صرف بهرهبرداری امتیاز نیست بلکه باید بر لایههای عمیق و متنوع این فناوری مسلط شد.
استفاده از لایههای هوش مصنوعی در عرصههای فرهنگی و هنری چند سالی است که مورد بحث و گفتوگوست. یکی از عرصههایی که هوشمصنوعی در آیندهی نزدیک نقشآفرینی چشمگیری در آن خواهد داشت، صنعت سینماست. تصویربرداری، صداگذاری، تدوین، جلوههای ویژه بصری، طراحی صحنه و لباس و دیگر ابعاد فنی هنر هفتم مدتهاست که درگیر هوشمصنوعی شده است و در آینده نزدیک حجم این درگیری و ارتباط تنگاتنگتر و البته پرحجمتر از گذشته خواهد شد.
سینمای کوتاه ایران که همواره پرتحرک و باانگیزه ایدههای جدید را به سینمای بدنه منتقل میکند، میتواند خط مقدم بهرهگیری از ظرفیت هوشمصنوعی برای سرعت بخشیدن به تولیدات سینمایی در ژانرهای گرانقیمت سینما مانند سینمای جنگ باشد.
هوشمصنوعی؛ مقدمه انقلاب جدید فیلمسازی
امید توتونچی یکی از حرفههایی تدوین فیلم کوتاه است که باوجود اینکه شناخت خوبی نسبت به هوشمصنوعی دارد، میگوید: با اینکه من با جریان هوش مصنوعی آشنا هستم، اما حقیقتا هنوز به صورت جدی در فرایند فیلمسازی بهرهای از هوش مصنوعی نگرفتهام هرچند تلاشهایی در این زمینه داشتهام و معتقدم انسانی که نسبت به جهان پیرامون و گسترش آن تغییری در خودش ایجاد نکند، طبیعتا محکوم به شکست است.
وی تاکید کرد: وقتی ما در جهانی زندگی میکنیم که «vr» هر هفته پیشرفت میکند، باید به این سمت حرکت کنیم تا از این جهان دور نمانیم لذا این تکنولوژیها در فرم و فیلمنامهها و ایدههایی که داریم، میتواند تاثیر بگذارد و کمک کننده باشد و فکر میکنم این تکنولوژیها همانند جریان ورود ویدئو میتواند انقلاب جدیدی را در جریان فیلمها بهوجود بیاورد.
راه فراری از هوشمصنوعی نیست
محمد فوائد تقیزاده دیگر تدوینگر سینمای کوتاه درباره بهکار بستن هوشمصنوعی در سینما و توجه جشنواره فیلم کوتاه تهران نسبت به این فناوری گفت: هوشمصنوعی یک فناوری جدید است که وارد عرصه فیلمسازی شده است و این یک رخداد است که درحال رقم خوردن است و زمانی که چنین تکنولوژی وارد میشود و هیچ راه فراری از آن نیست. اینکه جشنواره فیلم کوتاه تهران به این موضوع میپردازد نشان میدهد جشنواره همراه با تکنولوژی پیش میرود و این اتفاق بهنظرم لازم است.
ناگزیر به هماهنگی با عصر هوشمصنوعی هستیم
علی گورانی نیز یکی از تدوینگرهای فعال عرصه فیلم کوتاه است که درباره ورود هوش مصنوعی به عرصه فیلمسازی گفت: همانگونه که پیشکسوتان ما از عصر نگاتیو و فیلمبرداری انالوگ ناگزیر عبور کردند ما نیز باید به شرایط جدید صنعت سینما در دنیا کنار بیاییم و خود را با آن هماهنگ کنیم برای من آینده تدوین با هوش مصنوعی خیلی روشن و واضح نیست ولی مطمئنا سعی در کنار آمدن با آن را دارم.
انتهای پیام/ 121