به گزارش خبرنگار دفاعپرس از سمنان، دفاع مقدس، تبلور وحدت، مقاومت و اراده ملت مومن و انقلابی ایران در حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور، آرمانها و ارزشهای اسلامی و انقلابی است، دفاع مقدس یکی از درخشان ترین صحنه های نقش آفرینی ملت مسلمان ایران است و هنوز ناگفته های بسیاری دارد که لازم است بیان شود تا نسلهای آینده با ایثار و فداکاری ملت ایران و رزمندگان و فرماندهان دفاع مقدس بیشتر آشنا شوند.
«سید رضی نبوی چاشمی» آزاده و پیشکسوت دوران دفاع مقدس و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان سمنان از خاطرات خود می گوید.
لطفاً خودتان را معرفي كنيد.
بسم الله الرحمن الرحيم. با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد (ص)، ضمن عرض سلام و تبریک به مناسبت فرا رسیدن هفته وحدت و همچنین تبریک هفته دفاع مقدس خدمت شما و خوانندگان محترم، بنده سيد رضی نبوی چاشمی، از آزدگان و جانبازان ۸ سال دفاع مقدس هستم.
چه زمانی به جبهه اعزام شدید؟
من در سال ۱۳۶۳ و در سن حدود ۱۷ سالگی بر خود تکلیف دانسته و راهی جبهه شدم.
در کدام عملیات و چگونه اسیر شدید؟
در منطقه شرهانی و پس از یک درگیری و حمله ای که دشمن در منطقه شرهانی انجام داد و پس از در گیری ۱۴ ساعته بین ما و عراقی ها سرانجام در محاصره گرفتار شده و پس از مجروحیت به اسارت دشمن درآمدیم.
چند سال در اسارت بودید و دوران اسارت را کجا گذراندید؟
حدود ۵ سال در اسارت بودم. اسارت دنیای ناشناخته ای است. تا کسی اسیر نشود نمی توان آن شرایط را برایش به تصویر کشید. اسارت آن هم به دست دیکتاتور خبیثی به اسم صدام و حزب بعثی که حتی به مردم خودش هم رحم نمی کرد سخت و اسفناک بود.
معمولا انسان هایی که در دنیا به این وضع دچار می شوند بسته به اعتقاد و جهان بینی که دارند مایوس و ناامید می شوند اما این مسئله در بین اسرای ما وجود نداشت. هر چه قدر از اسارت بیشتر می گذشت بر استقامت آزادگان اضافه می شد که این پایداری از ایمان و اعتقاد ما نشات می گرفت. ما همچنان آن روحیه جهادی و مبارزه با نفس را از جبهه ها با خود آورده بودیم و هنوز هم دوست داشتیم که دوباره فرصتی شود و ما باز به میدان های نبرد بازگردیم و به درجه رفیع شهادت نائل آییم.
ما در دوران اسارت هم به خودسازی می پرداختیم چه از نظر علمی و چه از نظر معنوی و هم برنامه های فرهنگی و انقلابی داشتیم و با توجه به اینکه دشمن به دنبال تغییر عقیده و افکار ما بود با انجام این فعالیت ها بر تهاجم فرهنگی آنان غلبه می کردیم
از روش های شکنجه در اسارت برایمان بگویید ؟
شکنجه آنان به دو روش جسمی و روحی بود که با ایستادگی و مقاومت بچه ها روبرو می شدند. ما را با روش های سختی تا حد مرگ شکنجه می دادند از جمله شوک الکتریکی دادن، فلک کردن، آویزان کردن بر پنکه و شلاق زدن، کابل زدن، شکنجه با باتوم، قرار دادن در محفظه فلزی و زیر نور آفتاب بالای ۵۰ درجه و ...
به لحاظ روحی نیز با پخش شایعه و دروغ و انتشار اخبار کذب به دنبال تضعیف روحیه و اراده اسرا بودند و در این بخش هم با مقاومت ما روبرو می شدند.
چه زمانی آزاد شدید و از زمانی که خبر آزادیتان را شنیدید و اینکه چه حسی داشتید برایمان بگوئید؟
در شهریور ماه سال ۶۹ آزاد شدم. ما و دیگر اسرا در طول مدت اسارت ارتباط روحی و معنوی خوبی داشتیم و با توسل به ائمه اطهار (ع) و قرآن خود را قوی کرده بودیم و لحظه ای هم به آزادی فکر نمی کردیم. روزی هم که به ارودگاه آمدند و اسم ما را خواندند فکر کردیم که می خواهند ما را به اردوگاه دیگری ببرند. بعد که بیرون آمدیم نیروهای صلیب سرخ آمدند و خبر آزادی را به ما دادند. برای ما خبر عجیب و خوشحال کننده بود.
زمانی هم که از مرز خسروی وارد کشور شدیم با صحنه بی نظیری از استقبال مردم روبرو شدیم و مردم زیادی برای استقبال از اسرا آمده بودند و هیچ گاه این حضور بیاد ماندنی از خاطرم نمی رود.
از تلخ ترین خاطره در دوران اسارت بگویید ؟
تلخ ترین خاطره ما در دوران اسارت ارتحال حضرت امام خمینی (ره) بود. امام تمام قلب و روح و وجود ما را اشغال کرده بود.
مختصری از پيشينه اجمالي از تاريخ جنگ تحميلي برایمان بگویید.
همانطور كه مي دانيد خيلی از ابر قدرت ها به خصوص آمريكا از پيروزی انقلاب اسلامی ايران در مقابل رژيم شاهنشاهی خوشحال نبودند و از وضعيت به وجود آمده نگران بودند و به دنبال اين بودند كه به هر طريق ممكن، جمهوری اسلامی را سركوب كنند.لذا در قالب برنامه های مختلف از جمله نا امن كردن داخل كشور،تقويت گروهكهای مختلف ضد نظام، به وجود آوردن يكسری كودتاها و عمليات ها مثل عمليات صحرای طبس و كودتای نوژه و...به دنبال رسيدن اهداف اصلی خود يعني بر اندازی نظام بودند كه الحمدالله موفقيت لازم حاصل نشد، البته موفقيت لازم كه مي گويم،حالا به اندازه خودشان موفقيت هايی هم داشتند چرا كه خيلی از سرمايه های بزرگ كه برای ما ارزش بودند را از ما گرفتند.
راهکارهای حفظ ارزش های دفاع مقدس چه می باشد؟
همان طور كه رزمندگان در جبهه ها انجام دادند و موفق شدند، ما نيز بايد همان كار را بكنيم. رزمندگان خود را به خدا نزديك كردند، ارتباط خود را با خدا حفظ كردند، چون روحيه ايمان خود را تقويت كردند موفقيت لازم را در اين زمينه كسب كردند، روز به روز پيشرفت كردند و شرايط بهتری را كسب كردند، ايمان به انسان امنيت و آسايش مي دهد، بايد همان راه شهيدان و رزمندگان را ادامه دهيم تا موفق و قوي تر شويم.
توصیه شما به جوانان به عنوان یک آزاده؟
درست که مشکلات اقتصادی و گرانی و بیکاری هست ولی باید جوانان ما هوشیار باشند و بیانات مقام معظم رهبری را سرلوحه کار خود قرار بدهند و در مقابل توطئه ها و تهاجمات دشمن ایستادگی و مقاومت کنند. امروز ما و مردم باید ایثار کنیم. روزی در جبهه ایثار کردیم و امروز در این شرایط، نسبت به هم مهربان باشیم تا مشکلات حل شود. به شعار سال عمل کنیم تا به امید خدا اقتصاد بیمار کشور ما شکوفا شود.
من و تمام رزمندگان از نسل جدید مخصوصا جوانان انتظار داریم همان طور که ما در آن زمان پیرو و مطیع بی چون و چرای حضرت امام بودیم، این نسل نیز مطیع محض اوامر ولایت فقیه باشند و ایشان را تنها نگذارند و تبعیت از فرمان رهبری را بر خود واجب بدانند.
انتهای پیام/