به گزارش خبرنگار دفاعپرس از رشت، پس از سالها چشمانتظاری و مطالبه خانوادههای معزز شهدا و ایثارگران استان گیلان برای افتتاح موزه دفاع مقدس استان و رفع عقبماندگیهایی که در این حوزه وجود داشت، این پروژه در هفته دفاع مقدس امسال به بهرهبرداری میرسد.
در این زمینه سرهنگ «حسن حبیبی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گیلان با اشاره به مطالبه خانوادههای شهدا و ایثاگران پیرامون موزه دفاع مقدس استان اظهار داشت: خوشبختانه این پروژه با تلاش و همت مسئولان استان و تدابیر بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس همزمان با ۴ استان کشور به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به افتتاح ساختمان فرهنگی و اداری این مرکز فرهنگی تصریح کرد: بخشهای مدیریتی، روحانیت، امور زنان، دفتر خبرگزاری دفاعپرس استان گیلان، بخش فرهنگی و ادبیات در این ساختمان مستقر هستند و یک سالن جلسات ۴۰ نفره نیز در این ساختمان طراحی و اجرا شده که بخش عمدهای از نشستها و جلسات پیشکسوتان دفاع مقدس در این مکان برگزار میشود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گیلان احداث آمفی تئاتر با ظرفیت ۳۷۰ صندلی را جزو دیگر بخشهای موزه دفاع مقدس استان خواند و عنوان کرد: با توجه به نیازمندیهای بخشهای هنری و تئاتر در استان و کمبودهایی که در این حوزه وجود داشت، یک آمفی تئاتر چند منظوره با رویکرد کارهای هنری نیز در این مرکز فرهنگی جانمایی شد که محلی برای روایتگری، تمرین تئاتر و پخش فیلمها و آثار هنری خواهد بود.
حبیبی از افتتاح سامانه جامع اسنادی دفاع مقدس استان گیلان در هفته دفاع مقدس امسال خبر داد و بیان داشت: تاکنون بیش از یک میلیون و ۲۰۰ برگ از اسناد دفاع شامل وصایا، دلنوشتهها، عکسهای شهدا و پیشکسوتان و بعضی نامههای آزادگان گیلان در دوران اسارت را احصاء کردیم و با رونمایی سامانه جامع اسنادی، دسترسی عموم مردم و کسانی که در حوزه پژوهش و معارف دفاع مقدس فعالیت میکنند و به این منابع نیاز دارند تسهیل خواهد شد.
وی با اشاره به افتتاح اولین کتابخانه تخصصی معارف دفاع مقدس استان با ظرفیت بیش از ۵ هزار جلد کتاب اضافه کرد: بهرهبرداری از بخش گالریها در فاز بعدی پروژه پیشبینی شده و معتقدم در جنگ ۸ ساله، سوژههای بسیار نابی وجود دارد که باید احصاء و شناسایی کنیم و سپس مفاهیم و ارزشهای آن را در قالب آثار هنری به نسل جدید انتقال دهیم و لذا طراحی ساختمان گالریها نیز متناسب با همین سوژهها خواهد بود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گیلان از طراحی یک دریاچه مصنوعی به متراژ هشت هزار مترمربع در ورودی مرکز موزه دفاع مقدس استان خبر داد و بیان داشت: هدف از این قسمت، به نمایش گذاشتن گوشهای از ایثار و فداکاری و رشادتهای دلاورمردان نیروی دریایی ارتش است و در کنار آن ساخت یک سری خانههای روستایی مربوط به خانوادههای ۳ شهید استان بهصورت نمادین در دستور کار قرار دارد.
حبیبی یکی دیگر از ماموریتهای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس را تالیف کتب حوزه دفاع مقدس و کمک و پشتیبانی از پروژههای پژوهشی در مقوله ادبیات پایداری و دفاع مقدس عنوان کرد و متذکر شد: تاکنون بیش از ۳۶۰ عنوان کتاب حوزه دفاع مقدس توسط ادارهکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان تالیف و منتشر شده و مخاطب اصلی تالیفات ما نیز جوانان و کودکان هستند.
انتهای پیام/