حبیب الله صادقی:

ایرانیان هدایای فرهنگی بی‌شماری را به مردم جهان اهدا کرده‌اند

دبیر کل سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت گفت: انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بزرگ‌ترین تجربه معنوی، اجتماعی و دیداری برای هنرمندان ما بود.
کد خبر: ۶۹۶۰
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۲ - 27November 2013

ایرانیان هدایای فرهنگی بی‌شماری را به مردم جهان اهدا کرده‌اند

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، حبیب اله صادقی دبیر کل سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت در افتتاحیه سومین جشنواره جهانی مقاومت که شامگاه دیروز در فرهنگستان هنر برگزار شد، اظهار داشت: بسیار خرسندم که در این جلسه با شکوه حضور جلوه های نورانی واسلامی مانند فرمانده هنرمند سپاه سردارعزیز جعفری، سردار نقدی، مرادخانی- معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهندس چمران در افتتاح این تلاش بزرگ جهانی در کنار ما هستند. همزمانی ماه محرم و هفته بسیج و نمایش آثار هنری که پیام حضرت زینب(س) را در فرهنگ مقاومت و ایثار دلالت می کند از جمله برکات این جشنواره می دانم.

وی خاطرنشان کرد: به فرمایش مقام معظم رهبری هیچ اندیشه و معنایی اگر به زبان هنر ترکیب و گفته نشود در تاریخ نخواهد ماند بنابراین از منظر هنر به معرفت مقاومت باید توجه نمود تا در تاریخ بماند.

دبیر کل سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت دراین مراسم اعلام کرد: هنرمندان، پژوهشگران و نمونه سازان آثار هنری در جهان در یکصد سال گذشته بسیار پرتلاش عمل کردند و تنها حاصلی که از میان این تلاش برآمده اندیشه ترکیبی پست مدرنیزم می باشد.

وی افزود: در این نظریه و خواستگاه بدون توجه به علل و عوامل پیدایش هنرهای مختلف که حاصل تجربه های فرهنگی انسانی مطرح می شود به یک نتیجه نافرجام و بی کیفیت رسیدند و تصورشان بر این بوده که با این ترکیب نامتجانس می توان پدیده های ماندگاری را ایجاد کرد. اگر به سیر تحول، معرفت و تاریخ هنر در جهان بنگریم به تاریخ هنر اجتماعی در جهان می رسیم. ایرانیان از دیرباز به معنای هنر زیبا، سودمند و ساختارمند توجه داشته اند. هنرمعنوی و انسانی و ارجمند مقاومت که امروز در حال برگزاری سومین دوره آن هستیم این دو ساحت را دارا می باشد. توجه به عناصر تجسمی برای یافتن زبانی زیبا که مجموعه مولفه های سازنده هنر را به نمایش درآورد از دیگر خصوصیات این هنر است.

صادقی ادامه داد: فرم، محتوا و برخورداری از تکنیک و فرم های انتظام یافته بصری، ایجاز، اتحاد دیداری صورت و ادراک فضایی، تداخل، همپوشانی و بازنمایی و رمزپردازی حرکت در فرم و فضا همه و همه از ویژگی های هنری است که به مضامینی اجتماعی و انسانی می پردازد. به طور قطع و یقین، یافتن و شناختن این شناسه ها نیاز به نمونه سازی و تجربه و نشانه شناسی دارد. امروز مردم جهان در انتظار عدالت و مصلح حقیقی هستند.

دبیر کل سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت تاکید کرد: ایرانیان مقام و جایگاه معنوی و ارزشی و تاریخی ارزشمندی را در فرهنگ خود تجربه کرده و توانسته اند به زیبایی در زوایای مختلف هنر ورود کنند و هدایای فرهنگی بیشماری به مردم جهان اهدا نموده اند، هنرمندان ما در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بزرگترین تجربه معنوی و اجتماعی و دیداری را در فرهنگ خود تجربه کرده و در انتشار و بسط و معرفی این فرهنگ تلاش کردند.

صادقی اعلام کرد: به عنوان یک هنرمند و پژوهشگر که یافته های تحقیق و نمونه سازی خود را باید ارائه دهم به این نکته اذعان دارم که این تجربه معنوی و زیباشناسانه در هنر معاصر ایران نتیجه بخش بوده و هنرمندان این دوره تاریخی در ایران می توانند با هوشمندی، توانمندی بهترین های این نظریه را به جهان معاصر هدیه دهند.

دبیر کل سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت بیان کرد: بسیار خرسندم که اعلام کنم اگر هنرمندان معاصر ما که از پیش قراولان ایثار و شهادت و فداکاری، منش، بینش، صبر، تلاش و جدیت در نیت هستند جهت نمایش آرا و مبانی معرفتی انسان با اخلاصی که دارند تلاش کنند هنر ایران معاصر می تواند جلوه های معنوی و دیداری و شناختی بزرگی را به جهان هدیه دهد.

صادقی افزود: هنر معاصر جهان و تجربه های پی در پی فرصت ثبت هیچ خواستگاه و نظریه مهم و ثابتی را نمی دهد. اندیشه های توتالیته، سوسیالیستی، کاپیتالیستی ، نتوانستند به اندیشه های متعالی انسان وفادار بمانند. انسانی که خداجوست، معرفت تعالی خواهانه دارد و آیینه فام به جهان می نگرد و درصدد آئینه گی به مراقبه و اندیشه مینوی و لاهوتی می نگرد و به رابطه صورت و معنا و عشق گونه ای دیگر نگاه می کند.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار