به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعپرس، «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور امروز (سهشنبه ۱۷ مهر) در جمع فعالان و مدیران میراث فرهنگی گفت: این واقعیتی که در منطقه با آن مواجهیم حادثه پشت حادثه است و مشکلات بوجود آمده کار را سختتر میکند.
پزشکیان با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی گفت: اروپا و آمریکا یک حکومت وحشی را در منطقه قرار دادهاند که هیچ بویی از انسانیت نبرده است و هیچ چارچوب انسانی را رعایت نمیکند و زن، بچه، پیر و جوان را راحت بمباران میکنند.
رئیس جمهور خطاب به مدعیان حقوق بشر خارج از کشور تصریح کرد: آنها دم از حقوق بشر میزنند و میگویند چرا یک قاتل را اعدام میکنید اما کسی نیست که به آن ها بگوید شما نمیبینید که زن و بچهها کشته میشوند و چرا زن و بچهها را میکشید.
پزشکیان افزود: مدعیان ایرانی و خارجی که در خارج از کشور هستند و هویت خود را از دست دادند حتی اگر ما بد باشیم شما که ادعای انسانیت میکنید چه اسمی میشود روی این جنایات گذاشت.
رئیس جمهور افزود: در زمانی رئیس دانشگاه بودم، یک روزی فردی گفت به شما نیاز داریم. گفتم وقت ندارم، رفت رئیس میراث فرهنگی را آورد. دیدم از امکاناتی می گوید که از آن خبر نداریم. ۷۵۰ سال پیش در تبریز ما شهری وجود داشت که با ۷ زبان زنده دنیا آنجا آموزش می دادند. مدیریتی می کردند بر مبنای فرایند. من رئیس دانشگاه شده بودم و نمی دانستم فرآیند یعنی چه؛ میخواهم بگویم که کلیت قضیه مدیرانی که جریانی و گروهی می آیند این وضعیت را رقم می زنند. هویت خود را نمی دانیم و ریشه ما را قطع کردهاند.
در ادامه سخنانش با اشاره به شناسایی یک شهر با قدمت حداقل ۷۵۰ سال در آذربایجان شرقی با ساختار اداری بسیار پیشرفته اظهار داشت: در این شهر دانشگاهی وجود داشته که در قیاس با دانشگاههای امروز جهان، جزو دانشگاههای نسل ۴ به حساب میآید در حالی که عموم دانشگاههای بزرگ کشورمان امروز نهایتا جزو نسل ۲ هستند. در این دانشگاه به ۷ زبان زنده دنیا دانشجو تربیت میشده و مدیریت این شهر بسیار حسابشده و بر اساس فرآینده بوده است، روشی که حتی امروز ما در نظام مدیریتی خود نتوانستهایم آن را اجرا کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز متاسفانه حتی با میراث تمدنی درخشان خود آشنایی کافی نداریم و رشته ارتباط ما با هویت متمدن کشورمان بریده شده است، گفت: امروز خیلی که تلاش کنیم و در نظام آموزشی کشور نخبه هم تربیت کنیم، عموم این نخبگان به دنبال مهاجرت از کشور هستند و نه ماندن و آباد کردن کشور؛ یکی از دلایل اصلی این بیعلاقگی برای ماندن و تلاش برای ساختن کشور، بیاطلاعی و عدم ارتباط با هویت درخشان تمدنی کشور است که باعث شده جوانان نخبه احساس تعلق و دلبستگی به این آب و خاک نداشته باشند.
پزشکیان تقصیر عدم دلبستگی به کشور را متوجه عملکرد مسئولان و ناکارآمدی نظام آموزشی کشور دانست که نتوانستهاند گذشته درخشان کشور را به خوبی تصویر کنند، تا این جوانان و نخبگان ریشههای هویتی خود را بیابند و با افتخار به آن به دنبال احیا و بازآفرینی آن مجد و عظمت باشند و خاطرنشان کرد: اگر به دقت به گذشته نگاه کنیم و آن را بشناسیم درخواهیم یافت که درسهای فراوانی در عرصههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، حکومتداری، اقتصاد و دیگر عرصهها برای ما دارد؛ به عنوان مثال بسیار مهم است که بدانیم سلسلهای مثل هخامنشیان با چه نظام سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی چنان حکومت و قلمرو پهناوری را در صلح و آرامش و شکوفایی اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی اداره میکرده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز دشمنان، با ایجاد اختلاف ما را به جان هم انداختهاند و منابع ما را غارت میکنند و برخی دیگر از ما را با وحشیگری قتلعام میکنند، اما تفرقه مانع از آن میشود که ما بتوانیم منسجم و یکپارچه مقابل آنها بایستیم، گفت: ما از ریشهها و هویت خود جدا شدهایم و نتوانستهایم درسهای لازم را از نحوه اداره جامعه و حکومتهای موفق گذشته بگیریم. ایرانی که ما در آن زندگی میکنیم مملو از سرمایههای علمی، فرهنگی، مدیریتی، سیاسی، ارتباطی و اجتماعی است و برای موفقیت باید واقعیات تمدن درخشان آن را برای خودمان و دیگران آشکار کنیم.
پزشکیان با اشاره به اینکه ما در تاریخ درخشان و افتخارآمیز خود نمونهها و الگوهای درخشانی از حکمرانی موفق داریم، افزود: در دوره نمایندگی مجلس، یکی از دوستان نظر بنده را درباره حکومت پارلمانی پرسید که به او گفتم چرا بر مبنای عهدنامه مالک اشتر حکومت اسلامی نداشته باشیم؛ عهدنامه مالک اشتر یکی از بهترین مدلهای حکومتدار را تشریح کرده است که بر مبنای آن به عنوان مثال یک استاندار اختیارات کافی برای اداره استان محل ماموریت خود را دارد، به حاکم کشور پاسخگوست و ملاک و شاخص ارزیابی عملکرد او میزان رضایت مردم است. ما باید فقط یک شاخص در حکومتداری داشته باشیم و آن میزان رضایت مردم از کیفیت خدمتگزاری ماست.
رئیس جمهور با بیان اینکه ما تلاش خواهیم کرد بر این مبانی کشور را به جایگاه شایسته خود برسانیم، تصریح کرد: شما نیز در حوزههای کاری و تخصصیتان مطالب و نیازمندیهایتان را بر اساس الگوها و تجارب موفق در جهان تدوین و ارائه کنید. ما آمدهایم که مشکل شما را حل کنیم و بدون منت آنچه بتوانیم در حمایت و پشتیبانی از شما انجام هواهیم داد. قدردان زحمات و تلاشهای همه شما هستم.
انتهای پیام/381