سرهنگی خبر داد:

فصلی نو از دفاع مقدس در «اسیران جنگی ایران و عراق» روایت می‌شود

مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری، در مراسم رونمایی از کتاب «زندان موصل» از افتتاح دفتر «اسیران جنگی ایران و عراق» در حوزه هنری و انتشار خاطرات همسر خلبان شهید لشکری خبر داد.
کد خبر: ۶۹۷۶۶
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۵ - 09February 2016

فصلی نو از دفاع مقدس در «اسیران جنگی ایران و عراق» روایت می‌شود

به گزارش گروه فرهنگ  و هنر دفاع پرس، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری در مراسم رونمایی از کتاب «زندان موصل» با بیان اینکه ادبیات اردوگاهی و بازداشتگاهی، گونه ادبی شناخته شده ای در جهان است، اظهار کرد: انسانی ترین گونه ادبی جنگ، گونه ادبی اسارت است؛ چرا که وقتی سرباز به اسارت در می آید دیگر سرباز نیست بلکه یک انسان بی دفاع و نیازمند به کمک است.

نامهها از اصیلترین اسناد دوران جنگ هستند

وی تاکید کرد: شش میلیون نامه بین اسیران ایرانی و خانواده هایشان در طول دوران اسارت رد و بدل شد که این نامهها از اصیل ترین اسناد زمان جنگ هستند.

سرهنگی با بیان اینکه رفتار ارتش ایران با اسرای عراقی بسیار متفاوت با رفتار عراقی ها با اسرای ما بود، عنوان کرد: ارتش ما کمیسیونی داشت که قانون وضع می کرد که اسرا را چگونه نگهداری کنیم. در اردوگاه اسرای عراقی در ایران، تنها یک آشپزخانه بود و اسرا، نگهبانان، فرماندهان و حتی من خبرنگار هم یک غذا می خوردیم و گاهی عراقی ها برای من غذا نگه می داشتند. امیدوارم روزی مصوبات کمیسیون ارتش برای نگهداری اسرای عراقی در ایران منتشر و به چند زبان ترجمه شود تا دنیا بداند که ما با اسیرانمان چگونه رفتار کرده ایم.

این محقق و پژوهشگر تاریخ شفاهی کشور همچنین با اشاره به اینکه جنگ پایان پیدا نمی کند و شکل آن تغییر می کند، گفت: سربازی که به اردوگاه می رود، سلاح او رفتار و گفتارش است. حاج آقا ابوترابی به بچه ها در دوران اسارت زنده ماندن را یاد داد و اسیرانی که بازگشتند منشأ خیر و برکت برای کشورمان شدند.

تمام آزادگان جنگ تحمیلی کابوس می بینند

سرهنگی همچنین گفت: در حال نگارش و تنظیم خاطرات همسر شهید حسین لشکری هستیم و بهزودی خاطرات ایشان توسط انتشارات سوره مهر به چاپ می رسد. این شهید که حدود 18 سال در اسارت بود، تا روزهای آخر حیاتش کابوس می دید و تمام اسیران ما کابوس می بینند و حتی برخی از آن ها تصور می کنند امروز که اینجا نشسته اند، خواب هستند و وقتی بیدار شوند، می بینند که باز هم در اردوگاه های عراقی به سر می برند. شهید لشکری در دوران اسارتش بارها خواسته اند که تنها یک دقیقه جلوی تلویزیون عراق بیاید و بگوید که ایران به خاک عراق تجاوز کرده تا آزاد شود، اما او نپذیرفت و به کشور و مردمش خیانت نکرد و 18 سال را در اسارت به سر برد.

دفتر جدید «اسیران جنگی ایران و عراق» افتتاح میشود

مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری از راه اندازی دفتری جدید در حوزه هنری خبر داد و گفت: پیش از این دفتر ادبیات انقلاب اسلامی و دفتر مقاومت راه اندازی شده بود و به زودی دفتر سوم، یعنی دفتر «اسیران جنگی ایران و عراق» راه اندازی خواهد شد.

نظر شما
پربیننده ها