سرهنگ حسن نیا:

طراحی عملیات والفجر ۸ فراتر از تصور نظامیان کهنه کار جهانی بود/ ارتش نقش هوشمندانه ای کنار سپاه و بسیج ایفا کرد

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گلستان گفت: رزمندگان اسلام با اقدامی فراتر از تصور نظامیان کهنه کار جهانی، عملیات والفجر۸ را طراحی و به روش متفاوت از طراحی های نظامی بین المللی آنرا به اجرا درآوردند و دشمن را کاملا غافلگیر نمودند.
کد خبر: ۶۹۷۷۴
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۹ - 09February 2016

طراحی عملیات والفجر ۸ فراتر از تصور نظامیان کهنه کار جهانی بود/ ارتش نقش هوشمندانه ای کنار سپاه و بسیج ایفا کرد

سرهنگ "عباس حسن نیا" مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گلستان در گفتگوی اختصاصی با دفاع پرس به مناسبت سالروز عملیات غرورآفرین والفجر ۸، به تشریح این عملیات پرداخت و گفت: عملیات والفجر ۸ در ساعت ۲۲:۱۰ مورخه ۲۰ بهمن ماه سال ۱۳۶۴ با رمز یافاطمه الزهرا (س) آغاز گردید و نتایج بسیار درخشانی برای جمهوری اسلامی ایران داشته است.

وی افزود: با اجرای عملیات بزرگ والفجر ۸ دست رژیم بعث کلاً از خلیج فارس کوتاه گردید و حتی تهدید شناورهای خلیج فارس از حملات هلی کوپتری و هواپیمایی که از موشکهای اگزوست فرانسوی استفاده میکردند تا حدود زیادی کاهش یافت. از طرفی فشارهای زیادی به کشورهای همسایه حامی مالی صدام آمده بود.

سرهنگ حسن نیا اظهار داشت: این عملیات یکی از طولانیترین عملیاتهای دفاع مقدس بوده که به مدت ۷۵ روز ادامه یافت و در مراحل اولیه به دلیل غافلگیری دشمن پیشرویها حاصل گردید ولی در روزهای بعدی دشمن پاتکهای بسیار شدیدی انجام داده بود تا بتواند منطقه را مجدداً در اختیار بگیرد که با سرسختی و هوشمندی رزمندگان کلیه پاتکهای دشمن به شکست انجامید و در نهایت بعد از ۷۵ روز دشمن این شکست را پذیرفت و عملیات خاتمه یافت.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گلستان به دلایل پیروزی رزمندگان در این عملیات اشاره کرد و افزود: پیروزی رزمندگان دلایل زیادی داشته که روحیه ایثار و شهادت طلبی رزمندگان دلیل اصلی پیروزی آنان در عملیاتهای دفاع مقدس و از جمله این عملیات بزرگ بوده است.

وی بیان کرد: هوشمندی و تدبیر طراحان عملیات باعث گردید که دشمن کاملاً غافلگیر شود، بعثیها که از مشاوران نظامی جهانی بهره میبردند قبل از عملیات کارشناسان کهنه کار مصری را کنار اروند رود آورده و از آنان سؤال کردند که آیا ایرانیها به دلیل تحرکات در اروندکنار قصد حمله از این سمت را دارند؟ کارشناسان مصری که سابقه شرکت در عملیات در رودخانه را داشتهاند، اعلام نمودند که در این منطقه از رودخانه اروند، این امکان (حمله) وجود ندارد. در واقع رزمندگان اسلام با اقدامی فراتر از تصور نظامیان کهنه کار جهانی، این عملیات را طراحی و به روش متفاوت از طراحیهای نظامی بینالمللی آن را به اجرا درآوردند و دشمن را کاملاً غافلگیر نمودند.

سرهنگ حسن نیا ادامه داد: روش اجرای عملیات در عبور از رودخانه و استفاده از عمق آب برای خط شکنی کاری جدید بوده که جبران کمبود تجهیزات عمده (از جمله هلی کوپتر برای هلی برن و هلی برد) را کرده بود و این اقدام نیز در هوای سرد بهمن ماه نشان از قدرت ایمان رزمندگان اسلام در اجرای کارهای بزرگ را داشته است.

وی اظهار داشت: رعایت حفاظت اطلاعات نیز از دلایل مهم موفقیت این عملیات بوده، چرا که زمین منطقه که دارای وسعت محدود با مسیر متفاوت از جبهههای درگیر، جابجایی و هرگونه اقدام اولیه برای عملیات بزرگ را با مشکل مواجه مینمود و رزمندگان اسلام با رعایت جمله کلیدی «به ما گفتند چیزی نگویید» در طول چند ماهه طراحی و زمینه سازی تا عملیات و همچنین اقدامات پوششی مناسب مانع از لو رفتن زمان و مکان عملیات شدهاند.

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گلستان افزود: طراحی و اجرای عبور از رودخانه اروند و انتخاب زمان مناسب برای بهره برداری از تاریکی شب و مبارزه با جریانهای آبی موجود در اروندرود و همچنین اقدامات مهندسی بعد از عملیات برای ساخت پل بهمنظور اتصال خطوط تدارکاتی از شاهکارهایی بود که رزمندگان را به پیروزی رساند.

وی با اشاره به دلایل دیگر پیروزی رزمندگان در عملیات والفجر ۸، گفت: بهره برداری از زمین مناسب برای استقرار نیروهای خودی پس از تصرف هدف و مجبور کردن دشمن به استقرار در مناطق نامناسب، رزمندگان را در نگهداری اهداف، بسیار کمک نمود؛ چرا که زمین تصرف شده دارای محدودیتهای زیادی به دلیل موانع طبیعی رودخانه، خلیج و باتلاقهای مختلف بوده است.

سرهنگ حسن نیا خاطرنشان کرد: وحدت بین نیروها یکی از دلایل عمده پیروزی محسوب میگردد، در این عملیات که طراحی و اجرای زمینی آن با سپاه و نیروهای بسیجی بود، دیگر نیروها از جمله توپخانه ارتش، هوانیروز، نیروی هوایی و نیروی دریایی و در مراحل پایانی عملیات نیروی زمینی ارتش در آن نقش هوشمندانهای داشتهاند، بقول سردار سرلشکر صفوی توپخانه زیرک ارتش نقش بسیار خوبی در پیروزی و دفع پاتکهای دشمن در عملیات والفجر ۸ داشته است.

وی افزود: مقاومت رزمندگان اسلام در نگهداری اهداف و مبارزه در شرایط نامناسب جغرافیایی و مهمتر از همه مقاومت در برابر حملات عمده شیمیایی دشمن نشان از توانایی این عزیزان در انجام کارهای بزرگ داشته است، در این عملیات تغییر چهره ظاهری اغلب رزمندگان به دلیل حجم بالای حملات شیمیایی عراق کاملاً گویای این واقعیت بود.

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گلستان به نقش استان گلستان در این عملیات نیز اشاره داشت و گفت: خوشبختانه در این افتخار بزرگ هر دو یگان عمده استان شامل لشکر خط شکن و پیروز ۲۵ کربلا و لشکر ۳۰ گرگان در این عملیات شرکت داشتند، لشکر ۲۵ کربلا که دارای نیروهای مازندران سابق و مازندران و گلستان کنونی بود بهعنوان یک نیروی اصلی خط شکن در این عملیات شرکت داشت و این عزیزان توانستند با عبور از اروندرود و ورود به شهر فاو، پرچم مقدس و متبرک به بارگاه امام رضا (ع) را بر مناره مسجد فاو نصب نمایند و این عزیزان تا آخر عملیات نقش اصلی و مستقیم را داشتهاند.

وی افزود: لشکر ۳۰ نیز در ابتدا با نیروهای توپخانه و پدافند در عملیات شرکت داشت و در ادامه عملیات نیز گردانهای پیاده بعد از عبور از اروند رود در این عملیات مشارکت نمودند و استان گلستان در عملیات والفجر ۸ تعداد ۱۱۰ شهید را تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کرده است.

سرهنگ حسن نیا در پایان ضمن تبریک و تهنیت ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی و سالروز عملیات غرورآفرین والفجر ۸ به عموم مردم شهید پرور و ولایتمدار استان گلستان، خاصه رزمندگان و ایثارگران هشت سال دفاع مقدس، اظهار داشت: ادای احترام به مقام شامخ شهدا و ادامه دادن راه آن عزیزان، از وظایف اساسی ماست و از خداوند متعال آرزوی توفیق روز افزون در نیل به آرمانهای متعالی امام راحل (ره) و شهیدان والامقام در سایه سار اطاعت از فرامین مقام عظمای ولایت «حضرت امام خامنهای عزیز» را داریم.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار