به گزارش دفاعپرس از خراسان رضوی، «غلامرضا قنبری» رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی امروز (یکشنبه) در نشست مرحله آموزشی سرشماری عمومی کشاورزی در خراسان رضوی افزود: با توجه به اینکه قوانین جدی در بحث ارث وجود ندارد، همین مساله روز به روز خرده مالکی را در بخش کشاورزی بیشتر کرده است.
وی با بیان اینکه سرشماری عمومی کشاورزی در کشور هر ۱۰ سال انجام میشود، بیان کرد: در کشوری مانند ایران که هر روز تغییرات زیادی در حوزه اقتصادی رخ میدهد، بهره برداران بخش کشاورزی تاثیرپذیری زیادی از برنامههای کلان دارند، لذا اگر سرشماری و آمارگیری بخش کشاورزی دقیق انجام گیرد، به برنامهریزی بهتر برای کشاورزان، خودکفایی و توسعه پایدار کشور کمک شایانی میکند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: امروزه بخش کشاورزی در کشور با مشکلات متعددی مواجه است، بیش از یک دهه است که کشاورزان استان با خشکسالی دست و پنجه نرم میکنند و در همین راستا ورودی و خروجی بهرهبرداران بخش کشاورزی مدام در حال نوسان است و این موضوع برنامهریزیها را سخت و تاثیرگذار میکند.
وی افزود: سطح تحصیلات کشاورزان، سن و جنس آنان برای ورود به مشاغل مختلف، وابستگی جدی کشاورزان به نهادههای دامی که از کشورهای دیگر تامین میشود، وابستگی کشاورزان به تامین نقدینگی از سوی دولت از عواملی هستند که بر فرآیند کشاورزی و وضعیت کشاورزان تاثیر بسزایی دارد.
قنبری خاطر نشان کرد: شرایط امروز در سرشماری عمومی کشاورزی با ۱۰ سال قبل متفاوت است، زیرا تعداد بهره برداران، سطح زیر کشت، توسعه مشاغل و ویژگیهای جامعه هدف به کلی تغییر کرده است، در این راستا آمارگیران باید ارتباط درستی با تشکلهای مرتبط و سازمانهای دست اندرکار در بخش کشاورزی برقرار کنند، به طور قطع دامپزشکی، تعاون روستایی، تعاون عشایری، نظام مهندسی کشاورزی محل دقیقی برای پایش آمار هستند و میتوان از این مجموعه برای رسیدن به آمار دقیقتر بهره گرفت.
وی ادامه داد: یکی از مسائلی که به طور قطع آمارگیری بخش کشاورزی را دشوار میکند، مکان جغرافیایی هر رسته شغلی است، چرا که هر رسته شرایط ویژهای دارد لذا پیگیری آمار در این بخش باید با کمک تشکلها و اتحادیههای مربوطه انجام گیرد چرا که نمیتوان فقط به حضور میدانی در روستا اکتفا کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: یک سری از فعالیتها در بخش کشاورزی دارای مجوز و حجم و سقف آن مشخص است، اما در اینکه ظرفیت این مجوزها چقدر با واقعیتها همخوان است، انحراف زیادی وجود دارد، برخی از مشاغل در حوزه کشاورزی فاقد مجوز است، در حوزه زراعی و باغی نیز هنوز نتوانستیم به سمت شناسنامه دار کردن و هویت دار کردن کامل این حوزه پیش برویم، در این راستا تشکلها و اتحادیهها میتوانند به آمارگیری کمک زیادی کنند.
وی مساله "مالکیت" را مشکل دیگر آمارگیری در بخش کشاورزی دانست و ادامه داد: بهره برداران زیادی در حوزه زراعی و باغی، دامپروری، آبزیان، طیور و ... مستاجر هستند، لذا در حوزه آمارگیری، نبود خودمالکیتی مشکلاتی را ایجاد میکند، بعضا آمار در برخی بخشها مضاعف میشود، لذا لازم است که دقت نظر بیشتری در سرشماریها صورت گیرد.
قنبری به سندهای توسعه شهرستانی اشاره و بیان کرد: از سال گذشته صدور سندهای توسعه شهرستانی مبتنی بر اقلیم توسط سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی آغاز شده است، چرا که اقلیم هر منطقه از استان با منطقه دیگر متفاوت است، در این راستا مسائل کشاورزی هر شهرستان احصا میشود که تاکنون ۸۰ درصد از کار انجام شده است.
انتهای پیام/