به گزارش خبرنگار دفاعپرس از مازندران، «حمید بخشی» مدیرکل پدافند غیرعامل مازندران پیش از ظهر امروز در نشست خبری ویژه هفته نکوداشت پدافند غیرعامل که در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد، با بیان اینکه «پدافند غیر عامل تدبیر امروز امنیت فردا» شعار محوری این هفته اعلام کرد و با بیان اینکه نهادینه کردن و فرهنگ سازی مقوله پدافند غیرعامل بین آحاد جامعه ماموریت مهم و اساسی این اداره کل است، اظهار داشت: از پنجم تا ۱۱ آبان هفته پدافند غیرعامل نامگذاری شده است.
وی با اشاره به روزشمار این هفته افزود: شنبه پنجم آبان روز «پدافند رایانیکی (نگهبانی از داراییهای ملی در برابر تهدیدها)»، یکشنبه ششم آبان روز «پدافند زیستی (ارتقای سلامت عمومی)»، دوشنبه هفتم آبان روز «پدافند مردممحور (حفاظت از مردم در شرایط بحرانی)»، سهشنبه هشتم آبان روز «پدافند غیرعامل (تدبیر امروز، امنیت فردا)»، چهارشنبه نهم آبان روز «پدافند کالبدی (ارتقای تابآوری زیرساختی)»، پنجشنبه دهم آبان روز «پدافند غیرعامل (دفاع فراگیر دربرابر جنگ ترکیبی)» و جمعه یازدهم آبان روز «پدافند شهری (شهر مقاوم در برابر بحرانها)» ناگذاری شده است.
این مسئول با بیان اینکه مجموعه اقدامات غیر مسلحانه که به تسهیل مدیریت بحران میانجامد را پدافند غیرعامل مینامند، ادامه داد: پدافند غیرعامل به معنای کاهش آسیبپذیری در هنگام بحران، بدون استفاده از اقدامات نظامی و صرفاً با بهرهگیری از فعالیتهای غیرنظامی، فنی و مدیریتی است.
بخشی، پدافند غیر عامل را یک ماموریت همیشگی برای بازدارندگی عنوان و اضافه کرد: با توجه به جنایات اسرائیل در منطقه هم پوشانی پدافند عامل با پدافند غیرعامل میتواند تاب آوری کشور را افزایش دهد.
مدیرکل پدافند غیرعامل مازندران از برگزاری ۸۰۰ عنوان برنامه در هفته پدافند غیرعامل در استان خبر داد و گفت: ۲۴۷ رزمایش و مانور از گلوگاه تا رامسر، ۵۴ مسابقه، ۲۳ همایش، ۵۰ نشست توجیهی، ۲۸ افنتاح پروژه و... از جمله این برنامه هاست.
وی از نواختن زنگ پدافندغیر عامل در مدارس استان خبر داد و افزود: همچنین سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه شهرستانها در ۱۱ آبان ماه با موضوع پدافند غیرعامل خواهد بود.
این مسئول از آمادگی برای آموزش پدافندغیرعامل به مردم، مدیران و کارکنان دولت خبر داد و اذعان داشت: تشدید اقدامات حفاظتی و امنیتی پدافند غیرعامل به تمامی دستگاههای اجرایی استان ابلاغ شد تا شاهد افزایش تاب آوری نهادهای اجرایی استان باشیم.
وی با اشاره به اهمیت تبدیل شدن پدافند غیرعامل به عنوان فرهنگ عمومی جامعه، خاطرنشان کرد: تا زمانی که مسئولین پدافند غیرعامل را جدی نگیرند مردم نیز توجه نمیکنند.
دبیر شورای پدافند غیرعامل مازندران از سطح بندی سرمایههای استان خبر داد و افزود: برای صیانت از سرمایههای استان ماموریتهایی در حوزه پدافندغیر عامل تعریف شده که با قوت تحقق این ماموریتها مورد توجه است.
وی به موضوع پشه آئدس در مازندران اشاره کرد و گفت: به جهت جلوگیری از ایجاد ترس در جامعه از طریق علوم پزشکی مازندران و بابل برای کاهش آسیبهای ناشی از این مشکل اطلاع رسانی و آگاهی رسانی در سطوح مختلف جامعه انجام شد بدین صورت که مردم چه پوششی داشته باشند و در چه اماکنی چگونه حضور یابند.
بخشی به ماموریت پدافند غیر عامل در تامین امنیت غذایی، پرتوی، شیمیایی، آب، برق، گاز، سایبری و... اشاره کرد و افزود: برای عملیاتی شدن طرح جامع پدافند غیرعامل الزامات و تهدیدات به تمام دستگاههای اجرایی استان ابلاغ شد.
وی به بحث عقب نشینی آب دریای خزر اشاره کرد و گفت: ۱۰۰میلیارد مترمکعب از آب دریای خزر در سال کم میشود همچنین از ارتفاع آب درحال کم شدن است که باید این تغییرات اقلیمی و حاکمیتی کشورهای همسایه برنامه ریزی شود.
این مسئول با بیان اینکه با ترک فعل مدیران در تحقق ماموریتهای پدافندغیر عامل برخورد خواهد شد، گفت: آموزش پدافندغیر عامل به مردم برای کاهش آسیبهای ناشی از بلایای طبیعی و جنگ باید مورد توجه باشد.
بخشی با بیان اینکه مبحث ۲۱ مقررات ساختمان در شهرداریها مورد توجه نیست و کمتر شهری پناهگاه دارد تا بتواند در زمان حوادث مورد استفاده قرار گیرد، بیان کرد: تهدیدها و آسیبهای شهر برای چهار شهر از جمله ساری فهرست شده که به همراه فرامین راهبردی و مدیریتی به شهردار و شورای شهر ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه بروزرسانی سرمایهها و داراییهای دارای ارزش در سراسر استان با قوت مورد توجه است، ادامه داد: یازده کارگروه تخصصی در حوزه پدافندغیر عامل در استان فعال است تا به موقع برای مقابله با تهدیدات برنامه ریزی شود.
بخشی با بیان اینکه اهتمام جدی برای تامین امنیت مراکز داده نظیر اداره برق و... که قابل تحلیل و تهدید است باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد، گفت: به طور نمونه هک دوربینهای شهری ممکن است مشکلاتی به وجود آورد که باید با هدف خدشه وارد نشدن به اعتماد عمومی جامعه از بروز این مشکلات جلوگیری بعمل آید.
انتهای پیام/