مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان خبر داد؛

بحرانی بودن وضعیت ذخیره آب سدهای استان

«عیدانی» با تاکید بر بحرانی بودن وضعیت ذخیره آب سد های استان، گفت: ذخایر آب پشت سدهای سرنی، میناب، شمیل و نیان که تامین کننده آب استان هستند حدود 15 درصد ظرفیت ذخیره دارند که نشان از وضعیت بحرانی ذخایر آبی استان است.
کد خبر: ۷۰۱۱۴۱
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۹ - 26October 2024

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از هرمزگان،«جمشید عیدانی» مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان در نشست خبری، اظهار داشت: متاسفانه در سال جاری و دو سال گذشته وضعیت بارش‌های استان مناسب نبود، بطوریکه در سال گذشته متوسط بارندگی استان ۱۸۴ میلی متر بوده است.

وی افزود: بیشتر بارندگی‌ها در جزایر و مناطقی از استان به وقوع پیوسته که جمع‌آوری آنها در پشت سد‌ها امکانپذیر نبوده و حوزه بارندگی‌ها در حوزه آبخیز سد‌ها نبوده است.

عیدانی با اشاره به بهره برداری از پروژه‌های مختلف در حوزه آب منطقه‌ای اظهارداشت: پروژه‌های آبی زیاد و منابع مالی محدود است و در سال گذشته ۳۴۲ میلیارد تخصیص اعتبار به طرح‌هایملی استانی و ملی متمرکز داشتیم و پروژه‌های بر زمین مانده  از 13 تا 15 سال گذشته را به اتمام برسانیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان  تصریح کرد : در سال ۱۴۰۳ نیز تاکنون ۱۸۸ میلیارد تخصیص یافته و پروژه‌ها با کمک پیمانکاران در حال تکمیل هستند.

وی از پیشرفت فیزیکی  95 درصدی سد لاور میستان خبر دادو گفت :  این سد تا سه ماه آینده آماده بهره برداری است همچنین در سال گذشته توانستیم  سد درگاه را افتتاح نماییم .

عیدانی همچنین با اشاره به ایجاد شبکه زهکشی میناب ابراز کرد : در دشت شمیل  2 قطعه 500 هکتاری  کار انجام شده که یک قطعه 500 هکتار کانال کشی و 500 هکتار نیز لوله گذاری انجام شده است.

وی از اجرای تغذیه مصنوعی دشت گزیر بندرلنگه  با مشارکت مردم خبر دادو گفت : این طرح  ،جز طرح های ابتکاری هرمزگان است  که در آن آبهای سطحی پس از مهار شدن و ساکن شدن به حالت زلال در آمده و به چاهها تزریق می شوند.

عیدانی همچنین از بهره برداری سد سیرمند حاجی آباد و سد خاکی حمیران با حجم 5/1 میلیون متر مکعب خبر داد.

وی با اشاره به توقف اجرای طرح سد گابریک گفت :  با پیگیری های صورت گرفته مشکل این سد حل می شود .

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان بیان کرد :خطوط انتقال آب شرب بندرعباس به طول 85 کیلومتر فرسوده است که تاکنون‌ 25 کیلومتر نوسازی شده و بنا به اعتبارات دریافتی باقی این پروژه نیز تکمیل می‌شود.

عیدانی در بخش دیگری از سخنان خود به نصب کنتورهای مکانیکی و هوشمند روی چاه‌های بهره‌برداری از منابع آبی زیرزمینی اشاره کرد و گفت : از مجموع ۲۰ هزار حلقه چاه در هرمزگان،   یکهزار و ۷۹ حلقه به این تجهیزات مجهز شده‌اند و برنامه نصب کنتورها همچنان ادامه دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان بیان کرد : از ابتدای اجرای طرح مسدود سازی چاههای غیر مجاز تا کنون 732 حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شده و از ابتدای امسال تا کنون نیز 8 حلقه چاه غیر مجاز مسدود شده است .

عیدانی گفت :مردم استان می‌توانند با شماره 1811 تماس گرفته و گزارشات خود در خصوص چاه های غیرمجاز را اطلاع دهند.

وی  ادامه داد: هرمزگان 74 دشت دارد که 56 دشت به عنوان دشت ممنوعه معرفی شده‌اند و برداشت آب از این دشت ها به منظور تعادل بخشی به سفره‌های آب ممنوع است.

مدیرعامل آب منطقه ای هرمزگان با تاکید بر اینکه به دنبال اجرای عدالت آبی در بهره برداری هستیم گفت : رعایت توزیع عادلانه آب و اجرای پروژه های تعادل بخشی مشارکت مردم را می طلبد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها