گروه استانهای دفاعپرس- حجتالاسلاموالمسلمین «مهدی زمانی» استاد دروس خارج حوزه علمیه مشهد؛ قرآن کریم در مواجهه با دشمنان سه مدل را ارائه کرده است: جهاد، مقاومت و صلح. هر کدام از این مدلها شرایطی ممکن است وظیفه جامعه اسلامی باشد.
جهاد ابتدایی در جایی است که برتری کاملی بر دشمن داریم، اما مقاومت در جایی شکل میگیرد که نسبت به دشمن برتری و تفوق لازم را نداریم و امکاناتمان نسبت به دشمن کمتر است یا در شرایط مساوی هستیم. اینجا وظیفه ما دفاع و ایستادگی است. اما صلح نیز در شرایطی است که طرف مقابل قابل اعتماد بوده و به تعهداتش وفادار باشد.
در وضعیت فعلی اندیشه مقاومت یک اندیشه کاملا قرآنی است و بر موازین کتابالله و سیره پیامبر انطباق دارد و در این شرایط باید ایستادگی کرد و عقبنشینی جایز نیست.
با توجه به بدعهدی مکرر دشمن، فعلا زمینهای برای مذاکره و صلح نیز باقی نمانده است؛ چراکه از مذاکره و صلح برای فریب ما بهمنظور رهایی از مخمصه و ضربه زدن به جبهه مقاومت استفاده میکند.
جامعه دینی را باید از جهت انگیزه تقویت کرد. تفکر ما توحیدی است و توکل بر خدای متعال جایگاه ویژهای در آن دارد. این روحیه اعتماد به خدا و نصرتهای الهی و امدادهای غیبی را در دوران گوناگون انقلاب و دفاعمقدس و جبهه مقاومت بارها مشاهده کردهایم. باید این احساس را در مردم تقویت کرد که خدا با ماست: «والله معکم».
مردم را باید برای حضور در صحنه آماده کرد. جنگ قطعا هزینه دارد، ولی سازش هم هزینه دارد و پیامدهای سازش خیلی سنگینتر از هزینههای جنگ و مقاومت خواهد بود.
پیامدهای عقبنشینی و بلایی که بر سر جامعه دینی خواهد آورد را باید برای مردم بیان کرد. عقبنشینی به معنای توقف نیست؛ هرچه عقبتر برویم، دشمن جلوتر میآید و تا همه چیز را نگیرد متوقف نمیشود.
تبیین توانمندیهای کشور نیز مسأله مهمی است و کسانی که اطلاع دارند برای مردم بیان کند تا خودمان را دست کم نگیریم.
فضای فعلی هیجانی است، ولی باید عقلانی حرکت کرد و نباید هیجانزده شد. راهبردهای رهبری باید به صورت معقول و با توجه به ساحتهای مهم اجتماعی، مدیریتی و نظامی اجرا شود.
ابراز احساسات لازم است، ولی باید سعی کرد این هیجان و احساسات را در بستر عقلانیت قرار داد تا امتزاج آنها نتیجه خوبی را رقم بزند.
انتهای پیام/