به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، کییر استارمر، نخستوزیر انگلیس علیرغم درخواست یک نماینده پارلمان این کشور از اطلاق عنوان «نسلکشی» برای جنگ اسرائیل در غزه خودداری کرد.
«کارلا دنیر»، نماینده پارلمان انگلیس در جلسهای روز پنجشنبه از نخستوزیر استارمر خواست با توجه به اقدام اسرائیل در ممنوع کردن فعالیت «آنروا» برای بحران غزه از عنوان «نسلکشی» استفاده کند.
استارمر درباره آنچه در غزه رخ میدهد ابراز نگرانی کرد اما از کاربرد مفهوم «نسلکشی» درباره آن خودداری کرد.
استارمر گفت: «من هیچوقت آنچه در غزه جریان دارد را نسلکشی توصیف نکردهام. موافقم که همه طرفها باید به قوانین بینالملل پایبند باشند.»
دیوان بینالمللی دادگستری در حکمی در ژانویه ۲۰۲۴ با صدور یک حکم موقت در خصوص شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل بابت نسلکشی در غزه ادعاهای آفریقای جنوبی را «ممکن» ارزیابی کرد و از تلآویو خواسته تمامی اقدامات لازم را برای جلوگیری از جرم نسلکشی به کار بگیرد.
اسرائیل علاوه بر این، از سوی نهادهای بینالمللی هم به ارتکاب جرم نسلکشی متهم شده است. در مارس ۲۰۲۴، گزارشگر ویژه حقوق بشری سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین با انتشار گزارشی تصریح کرد که «دلایل متقنی وجود دارد که اقدامات اسرائیل از آستانه لازم برای ارتکاب جرم نسلکشی عبور کرده است.»
کنوانسیون نسلکشی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۸ نسلکشی را به عنوان هر یک از «پنج عملی که با نیت نابودی به صورت کامل یا ناقص یک ملت، قوم نژاد یا گروه مذهبی انجام میشوند» تعریف کرده است.
این پنج عمل عبارتند از: «کشتن اعضای یک گروه، وارد کردن آسیب جدی بدنی یا روانی به آنها، تحمیل شرایط سخت زندگی برای نابودی آنها، جلوگیری از زاد و ولد و انتقال اجباری کودکان از گروه مورد نظر».
انتهای پیام/ 121