کتاب «مجموعه مقررات پدافند غیرعامل؛ منتخب مصوبات کمیته دائمی»، با جملاتی از حضرت امام خمینی (ره) و سپس مقام معظم رهبری شروع میشود. یکی از جملات حضرت امام (ره) تاکید ایشان برای دائمیبودن و استمرار مبارزه – و لزوم باور به همیشگی بودن جهاد – است: «جنگ ما جنگ حق و باطل بود و تمامشدنی نیست. جنگ ما جنگ فقر و غنا بود، جنگ ما جنگ ایمان و رذالت بود و این جنگ از آدم تا ختم زندگی وجود دارد.» این کتاب، کتابی پانصد صفحهای و از تولیدات نشر سبک نو است و کار گردآوری محتوای آن به عهده ابوالحسن حیدری بوده است. محتوای آن در چهار بخش مجزا، اسناد راهبردی، اسناد عملیاتی، دستورالعملها و آییننامهها، و اسناد و قوانین مرتبط با پدافند غیرعامل تنظیم شده است.
از آنجا که هر موضوع و مسألهای، از جمله همین پدافند غیرعامل، مجموعهای از پرسشها را به همراه میآورد، این کتاب کوششی است برای پاسخدادن به پرسشهای مرتبط با موضوع خود. مانند اینکه هرکدام از سازمانهای کشور چه وظایفی را بر عهده دارند و در شرایط مختلف چه مأموریتهایی برایشان تعریف شده است. نیز، نقشی که مردم میتوانند در بحث پدافندغیرعامل ایفا کنند چیست و چگونه میتوان جامعه را در برابر خطرات چندگانهای که آن را تهدید میکند ایمن و ایمنتر ساخت. یا اساساً در حوزه سایبری، نظام عملیاتی پدافندی کشور ما چیست و نگرشهای حاکم بر این نظام عملیاتی چگونهاند. یا اینکه زیرساختهای کشور ما نیازمند تقویت در چه زمینههایی هستند و در چارچوب راهبرد ملی پدافند غیرعامل کشور، چه تغییراتی در آنها ضروری و لازم است. حتی جالب اینکه، در اسناد راهبردی پدافند غیرعامل کشور ما، تهدیدات احتمالی در مقابل حملات شیمیایی و میکروبی – که در جنگ تحمیلی هشت ساله با بعثیها از آن زخمهای فراوان خوردیم - نیز لحاظ شده است.
در مجموع، این کتاب، ذهن مخاطب را درباره شرایط کنونی کشور و موارد متعددی که باید مد نظر مدیران خرد و کلان، چه در مناطق شهری و چه در مناطق غیرشهری، باشد روشن میسازد و مفهوم پدافند غیرعامل و اهمیت و ضرورت آن را به خوبی تببین میکند. از جمله چیزهایی که مخاطب از تورق این کتاب درمییابد، بزرگی مسأله پدافند غیرعامل و گستردگی حوزه عملیاتی آن است. چنان بزرگ و گسترده که همه کشور، همه جامعه و تکتک اعضای آن را دربرمیگیرد و برای تمامی ما، با توجه به جایگاهی که داریم، نقشی تعریف میکند.
انتهای پیام/ 161