به گزارش دفاعپرس از خراسان رضوی، «سعید جلیلی» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم گرامیداشت شهدای مقاومت که امروز (یکشنبه) در سالن آمفیتئاتر دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد، اظهار داشت: امروز جنایات به پشتیبانی موشک و سلاح نظامی انجام میشود. سال گذشته یکی از اندیشهورزان غربی، بعد از عملیات طوفانالاقصی بیانیهای صادر و در آنجا چند جمله و اصل را بیان کرد، از جمله اینکه رفتار اسرائیل منطبق با اصول اندیشه غرب است. این اعمال نسلکشی نیست و باید از آن حمایت کرد.
وی ادامه داد: وضعیت امروز غزه در حالی است که ۲ سال پیش به بهانه حادثهای در ایران، از رئیسجمهور آمریکا تا فرانسه، اشک تمساح ریختند و ابراز ناراحتی کردند. برخی مقامات این کشورها در راهپیمایی شرکت و از وضعیت زن و آزادی در ایران اظهار تأسف میکردند. اینها در شرایطی بود که طی یک سال گذشته دهها هزار زن و کودک در غزه به خاک و خون کشیده شدند و همین افراد با همین جنایتکاران عکس یادگاری گرفته و میگویند ما پشتیبان شما هستیم.
نماینده رهبر انقلاب اسلامی در شورای عالی امنیت ملی افزود: اگر ما تحلیل صحیح نداشته باشیم، تجویز صحیح نیز نخواهیم داشت. در برخی از نقاط عطف تاریخ جهان، نتوانستیم به خوبی نقشآفرینی کنیم. پایان جنگ جهانی اول یک نقطه عطف بود که ما آن زمان درگیر مسائل خودمان بودیم و برخی قدرتها کشور ما را بین خود تقسیم کردند و در همان مقطع برای ما نقشههایی کشیدند که تا ۱۰۰ سال بعد ادامه دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: کتاب «صلحی که همه صلحها را بر باد داد» به بسیاری از اسناد پایان جنگ جهانی که در دولتهای غربی تدوین شده بود، استناد کرده است. با مطالعه این کتاب متوجه خواهیم شد که چگونه چند قدرت برای منطقه ما برنامهریزی کردند که تا امروز ادامه دارد و یکی از آن طراحیها، شکلگیری رژیم صهیونسیتی بود. بعد جنگ جهانی دوم همین اتفاق به شکل دیگر برجسته شد و دوباره چند قدرت که خود را پیروز جنگ میدانستند، مناسباتی را شکل دادند که تا همین امروز ادامه دارد.
جلیلی تأکید کرد: اگر در نقاطی به هر دلیلی غایب یا غافل بودیم، اکنون باید این هوشیاری را داشته باشیم که اگر مجدداً نقطه عطفی در جهان شکل میگیرد، حتماً حضور مؤثر داشته باشیم. عملیات طوفانالاقصی یک نقطه عطف و تحول بود که با جنگ ۳۳ روزه و موارد دیگر متفاوت است. چرا این نقطه بزنگاه است؟ چون مناسبات جهانی و نظم جهان را تغییر داد و دنیا مشاهده کرد کسانی ۲ سال قبل مدعی عدم وجود آزادی در کشور ما بودند که هیچ باوری به آن ندارند.
وی با بیان اینکه عملیات طوفانالاقصی نظمی را که آمریکا خواهان آن بود بر هم زد، گفت: ابتدا با همه توان میگفتند میخواهند مناسبات را حفظ کنند. بعد از یک سال جنایت در غزه، رژیم، نام عملیات شهادت سید حسن نصرالله را «نظم جدید» گذاشت. اگر یک نظم قدیم فرو میریزد، به این معنا نیست که پرچم مستکبران مجدداً بالا میرود. رژیم فهمید نظم قدیم تمام شد، اما میخواهد نظم و مناسباتی دیگر شکل دهد که خود را حفظ کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به گذشت ۶۰ سال از سالروز تبعید امام خمینی (رع) در سال ۴۳، افزود: اولین سند مکتوب به جا مانده سیاسی از حضرت امام خمینی (ره) مربوط به ۱۳۲۳ است. امام راحل در کتابخانه وزیری شهر یزد بودند که مسئول کتابخانه از ایشان خواست یک صفحه یادداشت بنویسند و امام در همان سال، صحنه را میشناختند و بیان کردند الان در نقطه عطف و بزنگاه تاریخ هستیم. امام خمینی (ره) در سال ۲۳ گفتند ای روحانیون و اندیشمندان این نقطه را قدر بدانید، اگر استفاده کردید، میتوانید ملت را نجات دهید وگرنه بر شما حاکم میشوند. امروز هم ملت ما نهتنها غفلت نمیکند، بلکه برای ایجاد نظم جدید پیشگام است.
جلیلی تصریح کرد: دشمن باید تودهنی بخورد و بداند آن دوران که قهقهه مستانه میزد، تمام شده چون گفتمان مقاومت شکل گرفته است. میدان و روایت میدان مهم است. بسیاری از اوقات مستکبران وقتی شکست میخوردند، دروغگویی را پیش میگرفتند. دست و پا میزدند تا شکست در میدان را با طرح روایات خلاف واقع جبران کنند. عرصه روایت، عرصه بزرگی است که همه میتوانند در آن حضور پیدا کنند؛ هر دانشجو، استاد و دانشگاه میتوانند حرکت بزرگی را انجام دهند.
وی با بیان اینکه همه امروز باید کمک کنند تا دولت موفق شود، ابراز داشت: در برنامه هفتم بر رشد اقتصادی هشت درصد تأکید شده، در حالی که دولت در لایحه بودجه سال آینده رشد ۳.۵ درصدی را آورده است. با چنین هدفگذاری نمیتوان موفق شد. راه موفقیت این است که تمام توان به کار گرفته شود تا دولت به رشد هشت درصد که در برنامه هفتم آمده، برسد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی در مورد سهمیههای کنکور، گفت: زمانی برای عدالت آموزشی برخی سهمیهها وضع شد. اگر فردی در یک عرصه حضور پیدا کرده و کمتر توانسته در عرصه علمی حاضر شود، باید به او کمک کرد. اکنون بهگونهای روایت میشود که سهمیه به کسی تعلق میگیرد که استحقاق آن را ندارد، اما اینگونه نیست. برخی سهمیهها منطقی برای آن وجود ندارد، از جمله سهمیه فرزندان اعضای هیئت علمی که باید برای آن فکری شود.
نماینده رهبر انقلاب اسلامی در شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سؤالی در مورد دولت سایه، تصریح کرد: در ایام انتخابات جامعه فعال و نسبت به مسائل سیاسی حساس میشود و طبیعی است هر نامزدی طرفداران خود را مییابد. اما بعد از انتخابات هم این شوری که ایجاد شده، نباید بخوابد و باید برای پیشرفت کشور و موفقیت دولت کمک کرد. دولت سایه گفتمان است و تشکیلات نیست. هرکسی در جامعه باید در حد توان خود، سایه به سایه مسائل را دنبال و در حد وسع کمک کند تا مشکلات حل شود.
جلیلی افزود: کمک دیگر این است که اگر جایی کاری ناقص است، همه کمک کنند تا کار انجام شود. این گفتمانی است که ما دنبال میکنیم و متعلق به فرد خاصی هم نیست. هر شخص دانشگاهی میتواند دولت سایه باشد و به پیشرفت کشور کمک کند. بعد از انتخابات، بر همین نگاه هستیم و این تفکر باید گسترش پیدا کند و برنامههایی هم انجام شده است.
انتهای پیام/