به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، آئیننامه و شاخصهای رتبهبندی خبرگزاریها در نیمه اول سال ٩٤، پس از ٥ جلسه بررسی به تصویب مدیران مسئول خبرگزاریها رسید. بر این اساس خبرگزاریها بهصورت داوطلبانه اقدام به ارسال فرم خوداظهاری به کمیته رتبهبندی کردند.
این جداول همراه با مستندات و ارزیابی های دبیرخانه کمیته در ١٨ جلسه، بررسی، ارزیابی و راستیآزمایی شد. نتایج رتبهبندی در دو مرحله برای مدیران مسئول خبرگزاریها ارسال و در هر مرحله مستندات و نظرات تکمیلی خبرگزاریها به اطلاع کمیته رتبهبندی رسید و در ارزیابیها اعمال شد.
در آخرین مرحله، روز دوشنبه ١٩ بهمن ماه جلسه استماع و بررسی اعتراضات مدیران مسئول ١٢ خبرگزاری در کمیته رتبه بندی و با حضور همه اعضا، برگزار شد.
همچنان که ملاحظه می شود رتبهبندی در ٢ جدول جداگانه برای خبرگزاری های عمومی و تخصصی صورت پذیرفته است.
شایان ذکر است اجرای اولین دوره رتبه بندی خبرگزاری ها فرصتی برای حرکت در مسیر تکاملی و رفع نقائص دانسته می شود تا در جلسه بعدی مدیران مسئول خبرگزاری ها که ١٢ اسفند ماه برگزار خواهد شد، اصلاح شاخصها، تعاریف دقیق تر و اوزان هر شاخص در دستورکار قرار بگیرد.
دوره بعدی رتبهبندی خبرگزاری ها مطابق آییننامه (اینجــــا) پس از اصلاحات لازم شاخص ها و در صورت تأیید مدیران مسئول خبرگزاری ها در تیرماه ٩٥ و برای فصل بهار ٩٥ اجرا خواهد شد.
شایان ذکر است تا کنون طرح رتبهبندی روزنامه ها برگزار شده (اینجـــــا) و هم اکنون با پایان یافتن فرصت خوداظهاری پایگاههای خبری، فرایند بررسی و رتبه بندی پایگاههای خبری از امروز شنبه ٩٤,١١.٢٤ آغاز و نتایج آن توسط کمیته رتبه بندی پایگاههای خبری اعلام خواهد شد.(اینجــــا)
کمیته رتبهبندی خبرگزاری ها از ترکیب زیر تشکیل شده است: ٢ استاد ارتباطات به انتخاب مجمع روسای دانشکدهها و گروههای ارتباطات دانشگاههای تهران، یک مدیرمسئول خبرگزاری عمومی و یک مدیر مسئول خبرگزاری تخصصی و یک سردبیر خبرگزاری، همگی به انتخاب مدیران مسئول خبرگزاری ها و عضو ششم نیز مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی.
در این دوره به ترتیب آقایان یونس شکرخواه، حسن نمکدوست، علی متقیان(ایسنا)، صابرفرزام(ایکنا)، محمدمهاجری(خبرآنلاین) و حسن محرابی اعضای این کمیته بوده اند.
خبرگزاری هایی که اسامی آنها در جداول دیده نمی شود در این طرح داوطلبانه شرکت نکردهاند.