«حسین باقری» موسس سازمان مدیریت بحران و نایب رئیس فعلی گروه مدیریت بحران دانشگاه عالی دفاع ملی در حاشیه اولین نشست تخصصی متاورس (دوقلوی دیجیتال) در مدیریت بحران که روز دوشنبه ۲۱ آبان ماه در دانشگاه علی دفاع ملی برگزار شد، در گفتوگو با خبرنگار جامعه دفاعپرس، با اشاره به اینکه در سازمان مدیریت بحران کشور بر اساس قانون اساسی بایستی وظایف کل نیروهای مسلح را تعیین کنیم و در همین راستا یک پژوهشگاه در دانشگاه عالی دفاع ملی ایجاد شد، اظهار داشت: یکی از کارهایی که به صورت مشترک با دانشگاه علم و صنعت ایران انجام دادیم موضوع کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت بحران کشور است.
باقری ادامه داد: با شبیهسازی حوادث و رخدادهای طبیعی میتوانیم خطاها و مشکلات را شناسایی کنیم؛ به عنوان مثال با هوش مصنوعی هشدارهای لازم در خصوص سیل امامزاده داود به مسئولین داده شده بود.
موسس سازمان مدیریت بحران و نایب رئیس فعلی گروه مدیریت بحران دانشگاه عالی دفاع ملی با بیان اینکه در قانون تاسیس سازمان مدیریت بحران، پیشبینی شده تا رشتههای تحصیلی دانشگاهی در مدیریت بحران در کلیه دانشگاهها برگزار شود، گفت: ما پنج خلاء داریم که باید آنها را به سرعت رفع کنیم. اعتبارات سازمان مدیریت بحران و بودجه حوادث طبیعی که معادل ۳ درصد بودجه عمومی کشور است و مبلغی بالغ بر ۷۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان میشود (تقریبا همتراز با بودجه عمرانی کشور) باید به دستگاههای اجرایی واگذار شود. پس از آن از ما پذیرفته نیست حوادثی در کشور داشته باشیم که تکرار شود و همان خرابیها را داشته باشد.
وی اضافه کرد: در سیل گلستان، زاهدان و استانهای شمالغرب و غرب کشور میبینم چنین حوادثی با خرابیهای بسیار زیاد و بالا صورت میگیرد و ما باید اعتبارات را در قانون برنامه به مجرای اصلی خود که دستگاههای اجرایی هستند برگردانیم؛ مسئله دوم که باید به زودی به آن پرداخته شود رشتههایی است که در مدیریت بحران وجود دارد. در حال حاضر یک آموزش ضمن خدمت طراحی شده که شورای تامین همه استانها اعم از استاندار و دیگر مسئولین استان بایستی این دورهها را طی کنند.
باقری با تاکید بر لزوم آموزش مدیریت بحران از مدارس تا دانشگاهها افزود: در دانشگاهها همه دانشجویان باید دو واحد درسی مدیریت بحران را به عنوان دروس عمومی انتخاب کنند. با تلاشهای صورت گرفته رشته مدیریت بحران مستقل در مقطع دکترا در دانشگاه دفاع ملی ایجاد شده است، اما از لحاظ ساختاری رشته مدیریت بحران در کشور تاکنون بررسی نشده است.
وی افزود: همانطور که عمران، پزشکی و مهندسی داریم امروز نیازمند ساختار برای علم مدیریت بحران در دانشگاههای کشور هستیم که در این خصوص پژوهشهایی صورت گرفته و نشستهایی نیز با وزارت علوم در این خصوص خواهیم داشت.
موسس سازمان مدیریت بحران و نایب رئیس فعلی گروه مدیریت بحران داعا خاطرنشان کرد: برای سربازانی که خدمت سربازی خود را میگذارنند، تلاش داریم دورههای مدیریت بحران را برگزار کنیم و انشاءالله با توجه به برگزاری این نشست تخصصی، بتوانیم مشکلات مدیریت بحران را از مدیریت محور بودن به دانش محور بودن تبدیل کنیم.
انتهای پیام/ 241