ضرورت ورود جدی به حوزه کمک حقوقی به ایثارگران

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: یکی از دستگاه‌های موفق در خصوص تعامل با مجلس شورای اسلامی بنیاد شهید و امور ایثارگران بوده است، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در این دوره با بیش از ۲۰۰ نماینده مجلس شورای اسلامی دیدار داشتند.
کد خبر: ۷۰۵۹۶۹
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۵ - 15November 2024

به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، مجتبی قاسمی، معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشست هم‌اندیشی سراسری مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان‌ها که پنجشنبه ۲۴ آبان‌ماه در سالن اجتماعات بنیاد برگزار شد،  با اشاره به شأن و جایگاه بنیاد شهید و امور ایثارگران برای مطالبه قوانین مربوط به جامعه ایثارگری، اظهار داشت: جایگاه و شأن بنیاد شهید و امور ایثارگران تکریم جامعه هدف، ترویج و تعالی فرهنگ ایثار و شهادت است. هر ۲ این موارد جزو حوزه اصلی فعالیت معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران است.

ضرورت ورود جدی به حوزه کمک حقوقی به ایثارگران

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه در این معاونت، معاضدت قضایی نسبت به جامعه ایثارگری انجام می‌شود، گفت: کار این معاونت، خدماتی و در حوزه تکریم، تسهیل و تسریع امور است، تفاوت این معاونت با سایر معاونت‌های حقوقی دستگاه‌های اجرایی دیگر این است که معاونت حقوقی در سایر دستگاه‌ها در دعوایی علیه دستگاه شرکت می‌کند لیکن در بنیاد ما شأن دیگری داریم و علاوه بر این رسالت باید معاضدت قضایی نسبت به جامعه هدف را هم داشته باشیم.

قاسمی گفت: مهم‌ترین کار در مجموعه حقوقی، معاضدت قضایی است و اگر بخواهیم معاضدت خوبی نسبت به جامعه ایثارگری انجام دهیم باید مدیران کل استان‌ها با ما همکاری و مساعدت ویژه کنند، این نشست با موضوع هم‌اندیشی است برای اینکه موضوع حقوقی را به نحو احسن انجام دهیم چند کار باید انجام شود، براساس تفاهم‌نامه جامع که با قوه قضاییه منعقد شد مقرر شد که ادارات کل استان‌ها با دادگستری کل هر استان‌ها تفاهم نامه منعقد کنند. در بسیاری استان‌ها امروز شاهد تشکیل شعب ویژه ایثارگران هستیم. شعب تخصصی به دعاوی ایثارگران خارج از نوبت و به صورت تخصصی رسیدگی می‌کنند. 

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه با ستاد دیه توسط ستاد بنیاد و اکثر استان‌ها و قرارداد با مرکز وکلای قوه قضاییه در استانها، اظهارداشت: برخی مدیران کل استان‌ها نسبت به عقد تفاهم‌نامه با ستاد دیه در استان‌ها تاکنون اقدام نکردند. این یک بحث مهم هست، زیرا ما باید کاری کنیم که یک نفر مددجو ایثارگر که به دلیل جرائم غیر عمد در زندان به سر می‌برد و توان پرداخت محکوم به را ندارد، در زندان باقی نماند و با کمک ما و آورده ستاد دیه، تلاش کنیم هماهنگی انجام شود و یک مددجو ایثارگر در زندان نباشد.

وی ادامه داد: خدمات حقوقی و اخذ وکیل در حال حاضر به‌نوعی جزو خدمات گران است و اگر این کار را برای جامعه هدف تسهیل کنیم امری ارزشمند است.

قاسمی با اشاره به ظرفیت بسیج حقوق‌دانان در سراسر کشور، گفت: استان‌ها نسبت به انعقاد قرارداد با بسیج حقوق‌دانان اقدام کنند و مضافا برگزاری میز خدمت حقوقی را باید داشته باشیم. حدود چندین میلیون نفر دارای پرونده در دستگاه قضایی و مراجع شبه قضایی در کشور هستند که به همین میزان، بخشی از جامعه معزز ایثارگری نیز، دارای پرونده با موضوعات مختلف در مراجع قضایی و شبه قضایی کشور هستند و لذا باید به جامعه ایثارگری خدمات ویژه معاضدتی در این رابطه ارائه شود.

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: در برخی استان‌ها رئیس دادگستری در محل بنیاد شهید و امور ایثارگران به مشکلات جامعه ایثارگری رسیدگی می‌کند و مشکلات در محل بنیاد حل و فصل می‌شود.

قاسمی در ادامه افزود: امروز با تلاش‌هایی که صورت گرفته است تعداد احکام اجرا نشده کاهش پیدا کرده است، اجرای احکام صادره از مراجع قضایی، امروز با تعامل با مراجع قضایی کاهش پیدا کرده است.

قاسمی با اشاره به فرصت و ظرفیت طلایی قانون هفتم برنامه پیشرفت جمهوری اسلامی در «جز ۱ بند ت ماده ۳۱» حکم تکلیفی که قانونگذار برای دولت قرار داده و دولت جز تکالیف بنیاد قرار داده است، گفت: این موضوع هم اختیار و هم تکلیف ما است که باید از این فرصت طلایی نهایت بهره لازم را ببریم. لازم است در این خصوص استان‌ها در بعد تجمیع و اصلاح قوانین و مقررات حوزه ایثارگری، نظرات خود را ارائه دهند، بعد از موضوع بودجه اصلاح و تجمیع قوانین مهم‌ترین کار ما در این برهه زمانی است که مورد تاکید معاون اول محترم رئیس جمهور نیز بوده است و باید قانون جامع ایثارگران تجمیع و اصلاح شود و ضروری است در این مسیر، از ظرفیت نخبگان و تشکل‌های ایثارگری بخوبی استفاده شود.

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به تعاملات موفق بین بنیاد شهید و امور ایثارگران و مجلس شورای اسلامی، گفت: یکی از دستگاه‌های موفق در خصوص تعامل با مجلس شورای اسلامی بنیاد شهید و امور ایثارگران بوده است، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با حدود ۲۰۰ نماینده محترم مجلس شورای اسلامی گفتگو و دیدار و ملاقات در محل بنیاد و یا مجلس داشتند و این تعاملات دستاورد‌های خوبی به همراه داشته است.

فرج الله آزدست، سرپرست امور مجلس و لوایح بنیاد شهید و امور ایثارگران در این نشست به ارائه گزارشی در رابطه با فرایند بودجه ۱۴۰۴ پرداخت.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار