رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس: آموزش نویسندگان اولویت سازمان ادبیات/ دفاع مقدس پشت خاکریز‌ها مانده است

سردار امیریان با بیان اینکه اولویت سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس آموزش نویسندگان نوقلم است، گفت: باوجود کتاب‌های خوبی که تاکنون نوشته شده است، اما همچنان دفاع مقدس پشت خاکریز‌ها باقی‌مانده است و به ابعاد مختلف آن پرداخته نشده است. 
کد خبر: ۷۰۶۰۰۷
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۹ - 16November 2024

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، نشست رونمایی کتاب «چگونه یک داستان کوتاه دفاع مقدس بنویسیم؟» اثر منتشر شده در انتشارات صریر، عصر امروز (شنبه) با حضور سردار مهدی امیریان رئیس سازمان تاریخ و ادبیات دفاع مقدس، احسان عباسلو نویسنده، کامران پارسی‌نژاد کارشناس ادبی، و سارا عرفانی نویسنده ادبیات داستانی در سرای اهل قلم برگزار شد.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس: آموزش نویسندگان اولویت سازمان ادبیات/ دفاع مقدس پشت خاکریز‌ها مانده است

در ابتدا، سردار مهدی امیریان به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با پیشکسوتان جهاد و مقاومت پرداخت و با بیان اینکه معظم‌له در این دیدار به موضوع گزارش‌نویسی (توصیفی و تبیینی) در جنگ پرداخت، اظهار داشت: امام خامنه‌ای فرمودند، گزارش‌های توصیفی خوبی انجام شده است، اما نیاز امروز گزارش تبیینی است. همچنین ایشان در سال‌های گذشته فرمودند، مراقبت تحریف و فراموشی باشید و دفاع مقدس را طوری به جوان منتقل کنید که خودتان آن را دیده‌اید. این گونه تعابیر و تدابیر از سوی رهبر انقلاب کار ادبیات دفاع مقدس از سنگین می‌کند و اگر بخواهیم به این بیانات جامعه عمل بپوشانیم یکی از مهمترین ابزار‌ها ادبیات است.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع خود را یکی از راویان جنگ معرفی کرد و با بیان اینکه این کار را اولین‌بار از ۱۳۷۹ با روایت شهید باقری شروع کرده است، گفت: درباره روایت دفاع مقدس تغییر نسلی به وجود آمده است لذا باید آموزش را تقویت کرد. 

وی داستان کوتاه را یکی از گونه‌های مهم و مرد استفاده راویان خواند و گفت: برای انجام روایتگری دفاع مقدس اصول مختلفی وجود دارد که خلاصه و موجز بودن روایت از ویژگی‌های آن است که باید به آن اهتمام داشت، چون همواره حجم زیادی از مطالب وجود دارد که باید در بازه کوتاه زمانی بیان شود. 

سردار امیریان با تاکید براینکه اولویت سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس مسئله آموزش نوقلمان است، گفت: ما در سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس اولویت اصلی را آموزش نوقل‌مان قرار داده‌ایم و با اینکه خیلی درباره آثار فاخر صحبت می‌شود چیزی که در کشورمان کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد آموزش مُدون و برنامه‌ریزی شده است.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس آموزش را لازمه خلق آثار فاخر دانست و تصریح کرد: ما نیازمند آموزش ساختاری و نظام‌مند هستیم به نظرم مسئله‌ی آموزش مسئله مهمی است و افراد و شخصیت‌های مهم و تاثیرگذاری وحود دارند که محصول یک فرایند آموزشی هستند. 

وی با تاکید براینکه روایت‌های بسیاری از دوران دفاع مقدس وحود دارد که بیان نشده است، گفت: با اینکه خاطرات و اثار زیادی منتشر شده است، اما جنگ هنوز درخاکیز‌ها مانده است و به خانه‌ها، دل‌ها، جاده، پدرها، مادران و برادر‌ها و فرزندان نرسیده لذا ما هنوز روایت‌های ناگفته زیادی داریم.

عباسلو: داستان کوتاه جنگ با داستان دفاع مقدس تفاوت دارد
سپس، احسان عباسلو نویسنده کتاب «چگونه یک داستان کوتاه دفاع مقدس بنویسیم؟» از انتشارات صریر بخاطر اهتمام در انتشار این کتاب قدردانی کرد و اظهار داشت: این کتاب حاصل هفت کارگاهی است که از طرف بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در استان‌های مختلف برگزار کردیم و دیدیم هیچ کتابچه و راهنمای عملی برای عزیزانی که علاقه‌مند به داستان‌نویسی دفاع مقدس هستند، وجود نداشت. 

این نویسنده با بیان اینکه تصور ما چنین است که همه نویسندگان ابعاد و عناصر داستان را می‌شناسند، گفت: وقتی در کارگاه‌های داستان‌نویسی حضور پیدا می‌کنیم می‌بینیم که چنین نیست. این هفت‌کارگاه تجربه من شد که یک دفترچه عملی درباره داستان دفاع مقدس بنویسم.

وی با بیان اینکه در کارگاه‌های داستان‌نویسی تئوری‌هایی مطرح می‌شود که نویسنده آن را لازم ندارد، گفت: بسیاری از مباحث کارگاه‌های داستان‌نویسی کاربردی نیست درحالی که نویسندگان جوان عناصر را نمی‌شناسند لذا باید مقدمات را برای آنها گفت و این کتاب چنین کاربردی دارد و من خواستم کار این کارگاه‌ها راه بیافتد تا نوقلمان بتوانند داستان بنویسند.

عباسلو تمرکز و محوریت «چگونه یک داستان کوتاه دفاع مقدس بنویسیم؟» را دفاع مقدس خواند و تصریح کرد: در این کتاب حتی سعی شده مثال‌هایی که مطرح می‌شود، از دفاع مقدس باشد. مسئله‌ی دیگر این کتاب پرداختن و پاسخ دادن به این سوال بود که آیا واقعا ما داستان دفاع مقدس داریم، چون برخی قائل به فرق داستان جنگ و دفاع مقدس نیستند.

این نویسنده جایزه داستان کوتاه یوسف را از معدود جوایز خوب و تخصصی دفاع مقدس معرفی کرد و گفت: «چگونه یک داستان کوتاه دفاع مقدس بنویسیم؟» در راستای جایزه یوسف به درد نوقلمان می‌خورد لذا اصلا ادعا نداریم که همه نویسندگان را سیراب می‌کند، اما مناسب نوقلمان است.

 

در بخش دیگر این نشست کامران پارسی‌نژاد با بیان اینکه باید مسیر این کتاب ادامه پیدا کند و متناسب با سوالات نسل کنونی از دفاع مقدس کتاب نوشته شود، گفت: سبک‌های قدیمی رمان‌نویسی منسوخ شده است و شاهد سبک‌های جدید مانند رمان‌های روانشناسی هستیم، اما درباره دفاع مقدس کتابی با این سبک‌ها نداریم درحالی که با چنین رمان‌هایی می‌توانیم به درون یک رزمنده ایرانی و حتی افسر بعثی ورود کنیم و از این بُعد به جنگ بپردازیم.

در انتهای این مراسم از کتاب «چگونه یک داستان کوتاه دفاع مقدس بنویسیم؟» با حضور سردار مهدی امیریان رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس، نویسنده کتاب و دیگر حاضرین رونمایی شد. 

انتهای پیام/ ۱۲۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار