به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعپرس، «محمدرضا عارف» معاون اول رئیسجمهور امروز (سهشنبه) در مراسم معارفه رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: چرا باید در دهه پنجم انقلاب ما که یک انقلاب اسلامی و فرهنگی بوده و حرام، حلال و مال مردم و مال غصب احکام زیادی دارد، چرا قاچاق وجود دارد؟
وی افزود: اینکه سالانه ۱۵ درصد قاچاق را کم کنیم یعنی پذیرفتن وجود قاچاق؛ یعنی قاچاق را میپذیریم و بعد میآییم و آن را کم میکنیم. قاچاق با کدام یک از معیارها و ارزشهای انقلاب ما سازگاری دارد؟
معاون اول رئیس جمهور همچنین خاطرنشان کرد: نظام در اوایل دهه ۸۰ به این نتیجه رسیده بود که باید اصلاحات ساختاری انجام شود. تشکیل این ستاد در همین زمینه انجام شد. در آن مقطع قطعی شد که امور مربوط به قاچاق یک کار بخشی نیست و فرابخشی و حتی فراقوهای است و کل نظام باید پای کار بیاید و همه حاکمیت باید در آن شریک باشند و تصمیمات با اجماع گرفته و اجرا شود.
عارف در ادامه خاطرنشان کرد: با این رویکرد این ستاد تشکیل شد. باید بر پیشگیری بر قاچاق کالا و ارز تمرکز شود، نه اینکه دنبال ارائه گزارش برای کشف قاچاق باشیم که مثلا ۳۰ درصد بیشتر کالا کشف شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه رفتار و اقدام سازمان یافته با جریانهای قاچاق انجام میشود، گفت: باید ریشه اصلی و شبکههای اصلی قاچاق شناسایی شود و سامانههای الکترونیکی هوشمند در این زمینه ضروری است. در سال ۱۴۰۰، ۲۳.۳ میلیارد دلار یعنی ۲۵ درصد تجارت خارجی ما به صورت قاچاق انجام شده است که سهم واردات ۱۶.۹ میلیارد دلار است. ۳میلیارد دلار فقط نفت و فراورده نفتی بوده است. مردم سوال دارند که چگونه روزی ۳۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق میشود؟ در سال ۹۲ میزان قاچاق ۲۵ میلیارد دلار بوده است که ده سال بعد فقط ۷درصد کاهش یافته و این فاجعه است و قاچاق به وضعیت پایدار رسیده است.
معاون اول رئیسجمهور با طرح این سوال که چه کار باید بکنیم سالی ۱۵ درصد قاچاق کاهش یابد؟ افزود: باید عزمی جدی در کل حاکمیت ایجاد شود. سه قوه باید با هم کار کنیم، نه اینکه قوا تقصیر را گردن هم بیندازند. مردم اختلافی میان قوا و دستگاهها را قائل نیستند و حساب را پای کل نظام میگذارند. باید دستور کار ستاد کارشناسی شده باشد و با اجماع به تصویب رسیده باشد. امروز وفاق سه قوه برجسته است و باید از این وفاق استفاده شود. جلسات مختلفی بین سه قوه برگزارمیشود و باید به راحتی و وفاق امور کشور را دنبال کنیم. ستاد مبارزه با قاچاق و ارز از این شرایط استفاده کند. دولت هم در خدمت ستاد مبارزه با قاچاق و ارز است.
عارف تاکید کرد: پیروزی در مبارزه با قاچاق، کار سایر قوا را کم میکند. پروندههای قوه قضاییه را کم میکند. سامانههای کنترل و نظارت دستگاهها باید تکمیل شود. تقویت نظارت بر گمرکها و سامانه جامع گمرک برقرار شود. باید از سامانههای هوشمند استفاده شود. در مناطق آزاد اقتصادی باید کار جدی شود و اشراف بر این مناطق باید بیشتر شود. تعامل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با دستگاههای اجرایی بیشتر شود، باید برنامه اولویتدار تهیه شود.
وی گفت: باید گلوگاههای قاچاق شناسایی شوند. در چارچوب برنامه هفتم توسعه باید برنامهای ده ساله تهیه شود. کل دولت کمک میکند تا رضایت مردم بدست آید.
انتهای پیام/381