به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، «سید مصطفی قاسمی» معاون فرهنگی و پژوهشی بنیاد فرهنگی اصناف ایران در جلسه آسیب شناسی مشکلات حوزه مد و لباس با اشاره به نبود الگوی مناسب در زمینه مد در جامعه گفت: نبود الگوی مناسب در زمینه مد موجب شده است که هر کدام از صاحب نظران نظرات، تحلیل و برداشتهای خود را در زمینه مد و لباس ارائه کنند.
وی افزود: این نظرات و نقدها موجب شده تا مخاطب به مدهای غربی تمایل پیدا کند در این صورت زمینه ورود و حضور فرهنگ های بیگانه در کشور فراهم میشود و ما امیدواریم بتوانیم با حمایت حوزه علمیه برای این مسئله راه حلی پیدا کنیم.
معاون فرهنگی و پژوهشی بنیاد فرهنگی اصناف ایران خاطرنشان کرد: در صدد هستیم با کمک حوزه علمیه برنامه ویژهای در زمینه مد و لباس داشته باشیم. به این صورت که هرماه یک بار از طراحان لباس و تولید کنندگان برای حضور در حوزه علمیه و نمایش آثارشان دعوت شود؛ البته نمایش این آثار در حضور صاحب نظران با ارائه توضیحاتی از سوی طراح صورت میگیرد.
دبیر کمیته فرهنگ وهنری جشنواره تصریح کرد: به این ترتیب کم کم به سمت اصول تدوین شده مطابق با قوانین پیش میرویم. در این بین طراح با چهارچوبها آشنا میشود و تلاش میکند برای خلق اثر خود در مسیر درستی حرکت کند. و میتوانیم از آشفتگی بازار و بحران بیهویتی نجات پیدا کنیم.
قاسمی در ادامه افزود: لباس مانند خوراک از نیازهای ضروری جامعه است و زمانی میتواند نیاز مردم را تامین کند که حساب شده و با برنامه در عرصه مد حرکت کند، اگر طبق اصول حرکت نکند همچون آبی روان است که به هر جا ریخته میشود.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین محمود رضا جمشیدی مدیر حوزه علمیه خواهران قم گفت: مد و لباس مهمترین دغدغه جامعه است و وقتی اهمیت پیدا میکند که در عصر رسانه و ارتباطات با تبلیغات گسترده مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: با گسترش تکنولوژی، رسانههایی همچون اینترنت، ماهواره و... پدید آمده و با شکل گیری این رسانهها فضای تبلیغ مد و لباس هم چون سایر حوزه ها گسترده شده است.
مدیر حوزه های علمیه خواهران خاطرنشان کرد: رسانههایی همچون ماهواره، شبکههای مجازی و... با ورود خود تحولات عظیمی را در زمینه مد به وجود آوردهاند به طوری که توانستند مردم را با خود همسو کنند.
این استاد حوزه های علمیه خاطرنشان ساخت: مد در جامعه امروزی به عنوان کالایی ضروری در سبد خانوارها جا داده شده است و با گسترش جامعه و افزایش سطح تحصیلات؛ سلیقهها و نگرش نسبت به این مقوله تغییر کرده است. حتی در فضای آموزشی جامعه هم این موضوع به وضوح دیده میشود و در نتیجه مسائلی در این رابطه پیش میآید، که باعث بروز مشکلاتی میشود.
حجت الاسلام جمشیدی با اشاره به عواملی که سبب ایجاد تعارض در جامعه میشود؛ توضیح داد: مد به شکلهای متفاوت در جامعه ظهور میکند، گاهی در موضوعاتی چون انتخاب رنگ سال چنان دچار افراط و تفریط میشویم که جامعه دچار تعارض میشود؛ در صورتی که در برخی از کشورها مسئله رنگ در سال موضوعیت ندارد اما در جامعه ما وقتی که رنگ سال انتخاب میشود افراط صورت میگیرد. این موضوع احتیاج به شناخت و آگاهی در جامعه دارد تا موجب شکل گیری پدیده نامتعارض نشود، نیاز جامعه را نباید مورد افراط وتفریط قرار داد. باید این وضعیت به گونهای سامان دهی شود.
وی با اشاره به فعالیتهای حوزه علمیه خواهران گفت: ما در حوزه خواهران با محدودیتهایی مواجه هستیم اما با این وجود فعالیتهای بسیاری انجام میدهیم؛ با تشکیل معاونت فرهنگی حوزه علمیه و مرکز «زن و خانواده» در حال پیگیری اهدافمان هستیم؛ به طوری که در این مرکز فعالیتهایی را در زمینه آسیبهای اجتماعی شروع کردهایم.
حجت الاسلام جمشیدی افزود: حوزه علمیه خانواده بزرگی است به طوری که در سراسر نقاط کشور مراکز آموزشی دارد، بنابراین گسترگی با نگرش آموزشی تلاش داریم در همه حوزهها ورود پیدا کنیم. مد و لباس هم از جمله حوزههایی است که ما با استقبال آن را میپذیریم.
مدیر حوزه های علمیه خواهران از ایجاد کارگروه مشترک بین اتاق اصناف ایران با حوزه های علمیه خواهران جهت انجام کارهای مشترک پژوهشی و اجرایی تاکید کرد و گفت: اگر قرار باشد تا اتفاقی در حوزه مد و لباس کشور رقم بخورد قطعا بدون حضور اصناف و تولیدکنندگان نخواهد بود.
وی تصریح کرد: باید نگاه به این حوزه واقعی و منطقی باشد و با یک شیب قابل قبول برای افکار عمومی برنامه ریزی کرد تا جریان مد و لباس اسلامی در میان مردم شکل بگیرد و قوام یابد.
حجت الاسلام جمشیدی همچنین از فعالیتهای حوزه فرهنگی اصناف تقدیر کرد و گفت: کار فرهنگی وظیفه ای ملی و عمومی است و همه اجزای نظام و حاکمیت در هرکجا و با هر توانی باید کمک کنند تا این حوزه هر روز گامی به پیش بردارد.