گروه جامعه دفاعپرس: شاید تا کنون کلمه فیشینگ را شنیده باشید؛ در فیشینگ کلاهبرداران سعی میکنند با سواستفاده و بهرهگیری از مهندسی اجتماعی و نیاز روز جامعه و تبلیغات حول سوژههایی چون پرداخت سهام عدالت، یارانه و ... از کاربران کلاهبرداری کنند.
کلاهبرداران سایبری با ارسال پیامکهای جعلی تحت عناوین مختلف، سعی در تشویق افراد به کلیک کردن روی لینک ارسالی و سپس هدایت آنها به درگاه بانکی جعلی دارند.
کاربران بدون آگاهی وارد لینکهای آلوده میشوند در حالی که یک بدافزار است و مجرمان سایبری با این شگرد مجرمانه، اطلاعات کارت بانکی متقاضیان را سرقت و اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب بانکی آنها میکنند.
البته کاربران باید به این توجه داشته باشند که یکی از روشهای مرسوم در حوزه فیشینگ ارسال پیامکهای آلوده است، در این روش کاربر با کلیک بر روی لینک آلوده وارد وب سایت میشود و محصولات خود را انتخاب و سپس به صفحه پرداخت ارجاع داده میشود. زمانی که در این حالت کاربر اطلاعات کارت بانکی خود را وارد کرد فیشر اطلاعات او را ذخیره میکند و پس از آن اقدام به برداشت از حساب کاربر میکند.
کاربران با هوشمندی و هوشیاری میتوانند از کلاهبرداری جلوگیری کنند؛ یکی از این موارد که کاربران باید به آن توجه ویژهای داشته باشند این است که پیامکهای سازمانی و رسمی از سرشمارهی معتبر ارسال میشوند و کاربران با هیچ عنوان به لینکهایی که از طریق سرشمارههای ناشناس ارسال میشود مراجعه و اطمینان نکنند.
سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا در گفتوگو با خبرنگار جامعه دفاعپرس، درباره لینکهای آلوده گفت: برای هیچگونه خدمات دولتی از شما درخواست نمیشود که وجهی را ابتدا به ساکن بپردازید.
وی با بیان اینکه نیازی به کلیک و نصب لینک نیست، خاطرنشان کرد: اگر نصب کردید و گوشی شما هک شد در ابتدا اینترنت گوشی خود را خاموش کنید و سپس گوشی خود را پاکسازی کنید.
رئیس پلیس فتا افزود: اگر برنامه نصب شد، برای پاکسازی باید به قسمت برنامهها رفت و برنامهی مشکوک را بلافاصله حذف و سپس در قسمت مجوزها، شماره پیامک را مسدود کرد. در صورتی که نتوانستید کاری کنید به نزدیکترین مرکز پلیس فتا مراجعه یا با فوریتهای سایبری با شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس بگیرید. در صورتی که این برنامه را نصب کردید و عملیات بانکی انجام دادید، باید بلافاصله رمز عبور را تغییر دهید.
انتهای پیام/ 241