به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس به نقل از روابط عمومی هلال احمر ، سیدامیرمحسن ضیایی، درجلسه شورای اداری جمعیت هلال احمر استان اردبیل با تأکید بر اینکه با همکاری استانها و در زمان مشخص، باید حتی تکلیف جزئی ترین وظایف جمعیت هلال احمرنیزمشخص شود، افزود: در سند بین المللی فدراسیون و قوانین جمعیت های ملی، وظایف به صورت کلی تعریف شده است، درحالی که وضعیت ریز وظایف جمعیت هلال احمر نسبت به سایر دستگاه ها مشخص نیست.
وی با تأکید براین که دربرنامه پنج ساله استراتژی جمعیت هلال احمر این موضوع تشریح شده است، افزود: بخش عمده کار تدوین شده است و با گذراندن مراحل عملیاتی، بودجه 96 جمعیت هلال احمر براساس این برنامه استراتژیک خواهد بود.
ضیایی توجه به جایگاه کار داوطلبی، استفاده از پتانسیل و ظرفیت جوانان و توانمندی های امدادگران را از جمله مزیت های این برنامه برشمرد و افزود: بزرگ ترین شبکه داوطلبی جهان در اختیار جمعیت هلال احمر است و این مزیتی است که باید محور برنامه های ما باشد.
**همه دستگاه ها نیازمند خدمات هلال احمر هستند
رئیس جمعیت هلال احمربا اشاره به اینکه کشور وهمه دستگاه ها نیازمند فعالیت های جمعیت هلال احمرهستند،گفت: ارزش کارهلال احمر زمانی مشخص می شود که بحرانی اتفاق بیفتد و آنگاه باید این سؤال مطرح شود که آیا سایر دستگاه ها بدون حضور و پتانسیل های هلال احمر می توانند بحران را مدیریت کنند؟
به گفته ضیایی علاوه بر پاسخگویی در حوادث، پیشگیری از حوادث، آمادگی و کاهش خطرپذیری جزو اولویت های همیشگی جمعیت هلال احمر است.
**بهره وری از فعالیت های داوطلبانه ملاک ارزیابی استان ها
رئیس جمعیت هلال احمربا تأکید بر این که برای استفاده ازمنابع و سرمایه انسانی موجود درجمعیت هلال احمرباید به سمت تعریف شاخص های بهره وری حرکت کنیم، گفت: اگرتمامی فعالیت ها و خدمات داوطلبانه شود، دیگر تعداد عملیات امدادی در هر استان معیار موفقیت نیست بلکه میزان مشارکت در فعالیت های داوطلبانه معیار سنجش می شود.
ضیایی تلاش برای دستیابی به منابع پایدار را از اولویت های جمعیت دانست و افزود: باید فعالیت ها به سمتی حرکت کند که با منابع مردمی و فعالیت های اقتصادی، استقلال واقعی جمعیت هلال احمر حفظ شود و تنها متکی به کمک های دولتی نباشیم.
**جذب منابع دولتی با حفظ استقلال جمعیت
رئیس جمعیت هلال احمرافزود: استفاده ازکمک دولتی به نوعی یک مزیت برای جمعیت هلال احمر است و نشان می دهد فعالیت های جمعیت هلال احمر همسو با اهداف کشور است که بودجه مشخص برای ما تعریف می شود.
وی با تأکید بر این که کشور و تمامی دستگاه ها به تشکیلات جمعیت هلال احمرنیازمند هستند، تصریح کرد: باید با حفظ استقلال خود، منابع دولتی کشور را به سمت خود جذب کنیم. برای حفظ استقلال هم منابع بسیاری در اختیارجمعیت وجود دارد که باید به درستی مدیریت شود.
وی با اشاره به تقویت نرم افزاری و سخت افزاری جمعیت هلال احمر، افزود: در مباحث سخت افزاری جمعیت به خوبی وارد عمل شده است اما در موضوعات نرم افزاری از جمله ایجاد سازمان یادگیرنده، نیروهای چالاک و آموزش دیده باید بیشتر برنامه ریزی شود.
**رویکرد جمعیت در جذب نیرو بر اساس پایگاه محوری است
رئیس جمعیت هلال احمر با تأکید بر این که هر استانی باید دارای شخصیت شود، افزود: هراستانی یک مزیتی دارد که می تواند درآن موضوع متمرکز و برنامه ریزی قوی داشته باشد، بنابراین باید وظیفه برنامه ریزی در آن موضوع به آن استان توانمند سپرده شود و سپس به تمامی استان ها ابلاغ شود.
وی با اشاره به این که بدنه عملیاتی جمعیت هلال احمر چابک تر و به زودی آزمون استخدامی برگزار خواهد شد، گفت: سیاست جذب نیرو در جمعیت هلال احمر بر مبنای پایگاه محوری است، به طوری که ٥٠ درصد نیروهای هر پایگاه باید رابطه استخدامی با جمعیت هلال احمر داشته باشند.
ضیائی با تأکید بر این که بومی بودن و داشتن سابقه داوطلبی جزو شرط های اساسی استخدام نیروهای جدید است، اظهارکرد: رویکرد ما انتخاب افراد برای خدمت در پایگاه هاست و در رده های بعد تعداد کمتری در شعب و استان جذب خواهند شد.
به گفته دکتر ضیایی نحوه پرداخت حقوق و دستمزد هم باید به سمت پایگاه محوری پیش رود تا افراد برای خدمت در پایگاه ها مشوق های لازم را داشته باشند.
** برنامه ریزی کلان در حوزه امداد بر اساس نیروهای ثابت و آموزش دیده
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به این که برای برنامه ریزی کلان باید نیروهای دائم داشته باشیم خاطرنشان کرد: مأموریت حکومتی ما امداد و نجات است و برنامه ریزی برای این وظیفه خطیر باید برمبنای نیروی ثابت آموزش دیده انجام شود و نه نیروی داوطلب؛ چراکه نیروی داوطلب نیروی کمک کننده و در واقع پتانسیل ویژه ای در مواقع بحران است.
وی با اشاره به این که با اجرایی شدن برنامه ٥ ساله استراتژیک، جمعیت هلال احمر تنها در موضوعاتی که وظیفه دارد ورود خواهد کرد، خاطرنشان کرد: زمانی، فعالیت هایی که به هلال احمر نیز ارتباطی نداشت به دوش این نهاد مردمی سپرده می شد که این صحیح نیست.