حجت‌الاسلام خسروپناه: نهادینه‌شدن روحیه بسیجی در جوانان/ ایران در عرصه علمی پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از ابتدای انقلاب تاکنون در حوزه‌های علم و فناوری پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌ایم که پارک‌های علم و فناوری و عملکرد جهاد‌های دانشگاهی، شاهدی بر این مدعا هستند.
کد خبر: ۷۰۸۰۳۵
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۸ - 24November 2024

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام والمسلمین «عبدالحسین خسروپناه» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عصر امروز (یکشنبه) در همایش یک‌هزار نشست هم‌اندیشی بسیج استادیِ سازمان بسیج اساتید کشور که در دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه ما از اول انقلاب تاکنون در حوزه‌های علم و فناوری پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌ایم، اظهار داشت: کافی است کسانی که نسبت به این ادعا تردیدی دارند به پارک‌های علم و فناوری سری بزنند و یا عملکرد جهاد‌های دانشگاهی را از نزدیک ملاحظه کنند.

روحیه بسیجی در بینش و منش جوانان بروز پیدا می‌کند

حجت‌الاسلام خسروپناه ادامه داد: پارک‌های علم و فناوری کار‌های ناممکن را ممکن ساختند؛ زیرا آن‌هایی که فرآیند ایده تا صنعتی‌شدن را طی کردند، بیشتر قشر جوان هستند؛ به عنوان مثال اخیراً دو جوان تقریباً ۳۰ ساله سلول اتمی را ساختند که ساخت آن یک و نیم‌ میلیون دلار قیمت دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: چنین افرادی، جوان مؤمن انقلابی هستند و از روحیه بسیجی که در بینش و منش جوانان بروز پیدا می‌کند، برخوردارند؛ البته در هر نسلی آدم‌هایی داریم که ویژگی‌های خاص خود را دارند؛ بنابرابن نسل امروز را می‌توان نسل انقلاب دانست و اینکه آن‌ها را با اسامیی دیگری بنامیم، اشتباه است.

وی بیان کرد: آخرین تحقیقات میدانی علم و فرهنگ را در اختیار داریم و به همین جهت هرچند در حوزه گرایش به ارزش‌ها بعضاً ممکن است که سیر نزولی داشته باشیم، ولی معنی آن انقطاع نسل‌ها نیست؛ زیرا نسل جوان امروز ضمن برخورداری از خیزش علمی به معنویات هم توجه دارند.

حجت‌الاسلام خسروپناه با بیان اینکه باید قدر این نسل جوان‌ اثرگذار را دانست، عنوان کرد: کشور ما دانشمندان زیادی دارد، اما زمانی می‌توانیم کشور را به تمدن نوین اسلامی نزدیک کنیم که مدیران دانشمند، حکمرانی کشور را به دست بگیرند؛ لذا مدل شخم‌زنی مدیران زائیده الگوی حکمرانی دانشمندان مدیر نیست؛ بنابر این تا زمانی که ملاک حکمرانان، حزب سیاسی باشد به تمدن نوین اسلامی نخواهیم رسید.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: حکمرانی یک مشارکت حداکثری نخبگانی است؛ بدین معنی که نخبگان باید در تنظیم هر سند بالادستی نقش داشته باشند؛ به همین دلیل سند فناوری کوانتوم و موسیقی را با مشارکت صد‌ها نفر از نخبگان نوشتیم.

وی با تأکید بر اینکه نباید نگرش توحیدی را گم کنیم، گفت: جوانان لبنانی با دست خالی ۱۰ روز بعد از شهادت سیدحسن نصرالله خودشان را پیدا کردند و در مقابل هجمه دشمن که حمایت آمریکا و اروپا را دارد، مقاومت می‌کنند و اجازه پیشروی به ارتش رژیم صهیونیستی را نمی‌دهند.

حجت‌الاسلام خسروپناه با بیان‌ اینکه اگر رشد و بالندگی دانشگاه‌ها نبود، این دستاور‌های علمی کشورمان حاصل نمی‌شد، تأکید کرد: اگر تمام دنیا علیه ما باشند با حکمرانی توحیدی قطعاً پیروز خواهیم بود؛ البته توحید یک فرایند است که کل زندگی ما را شامل می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، شهیدان طهرانی‌مقدم و فخری‌زاده را نمونه‌هایی از افراد موفقی دانست که در کنار توجه به معنویت به موفقیت‌های علمی دست یافتند، گفت: شهید طهرانی‌مقدم‌ که او را «پدر موشکی ایران» می‌دانند، دارای لیسانس تربیت معلم بود و یا شهید فخری‌زاده دو سه روز قبل از شهادتش از رساله پی‌اچ‌دی خود دفاع کرد.

انتهای پیام/ 231

نظر شما
پربیننده ها