روایت رزمندگان دفاع مقدس در قم از زوایای پیدا و پنهان عملیات طریق القدس

آیین خاطره‌گویی فرماندهان و رزمندگان پیشکسوت دوران دفاع مقدس از عملیات طریق القدس و آزادسازی بستان و نیز روایت شکست حصر سوسنگرد، در سالن همایش ایثار مرکز فرهنگی و موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس قم برگزار شد.
کد خبر: ۷۰۹۲۱۷
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۱ - 29November 2024

روایت رزمندگان دفاع مقدس در قم از زوایای پیدا و پنهان عملیات طریق القدسبه گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از قم، آیین خاطره گویی فرماندهان و رزمندگان پیشکسوت دوران دفاع مقدس از عملیات طریق القدس، شکست حصر سوسنگرد و آزادسازی بستان به همت سازمان بسیج پیشکسوتان جهاد و شهادت استان قم برگزار شد.

در ابتدای این آیین، سید مهدی رضویان مسئول سازمان بسیج پیشکسوتان جهاد و شهادت استان قم با عرض تسلیت ایام فاطمیه (س)، انسجام و همدلی رزمندگان پیشکسوت و انتقال خاطرات آنان را توصیه اکید رهبر معظم انقلاب و گامی در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دانست.

در ادامه سردار قاسم سلطان آبادی جانشین فرماندهی لشکر ۱۹ فجر استان فارس و سردار کاظم پدیدار از فرماندهان عملیات طریق القدس در دوران دفاع مقدس، به بیان خاطراتی از بزنگاه‌های این عملیات، مقایسه آن دوران با وضعیت کنونی و لزوم بهره برداری هر چه بیشتر از تجارب نظامی گذشته برای حضور موثر در جبهه مقاومت پرداختند.

همچنین تعدادی از پیشکسوتان نیرو‌های مسلح استان قم خاطراتی را از شکست حصر سوسنگرد در سال ۱۳۵۹ و آزاد سازی شهر بستان در سال ۱۳۶۰ بیان کردند.

در آیین فوق، سردار «محمد تقی امیدوار مهاجر» از نیرو‌های اطلاعات و عملیات در دوران هشت سال دفاع مقدس و رئیس هیات مدیره مجمع پیشکسوتان جبهه سوسنگرد در مرکز و حجت الاسلام علی لقمانپور مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قم نیز حضور داشتند.

عملیات طریق‌القدس در تاریخ ۸ آذر ۱۳۶۰ در شهرستان دشت آزادگان، واقع در غرب استان خوزستان، آغاز شد. اجرای این عملیات ۱۴ روز به‌طول انجامید و با هدف آزادسازی شهر بستان و روستا‌های همجوار آن، همچنین تأمین امنیت مرز و نیز دسترسی به منطقه وسیع هورالهویزه انجام شد.

سوسنگرد در دو ماه ابتدایی جنگ، دو مرحله مورد حمله نیرو‌های ارتش عراق درآمد. در مرحله اول در ۶ مهر ۱۳۵۹ اشغال شد، ولی به‌رغم مقاومت و مبارزه نیرو‌های ایرانی به طور کامل آزاد نشد.

در مرحله دوم در محاصره و در آستانه سقوط قرار گرفت که طی عملیات مشترک و موفقیت آمیز ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیرو‌های مردمی در روز ۲۶ آبان ۱۳۵۹ از محاصره خارج شد و نیرو‌های دشمن بعثی وادار به عقب‌نشینی از سوسنگرد و مناطق اطراف آن شدند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار