تولیت آستان قدس رضوی در کنگره بزرگداشت علامه بلادی در بوشهر:

ناامیدی، حربه دشمنان برای خالی کردن صحنه مبارزه است

آیت‌الله احمد مروی امید و عمل به تکلیف را راه مواجهه در حوادث تلخ دانست و گفت: ناامیدی، حربه دشمنان برای خالی کردن صحنه مبارزه است.
کد خبر: ۷۱۲۴۱۰
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۳ - 12December 2024

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، آیت‌الله «احمد مروی» تولیت آستان قدس رضوی در دهمین کنگره علمی پژوهشی علامه بلادی بوشهری، که روز گذشته برگزار شد، اظهار داشت: گاهی حوادثی پیش می‌آید که بظاهر ممکن است خیلی هم تلخ باشد. این حوادث زمینه‌ها و عواملی دارد که باید بررسی و نقاط قوت و ضعف آن شناخته شود، اما نباید در این حوادث حتی برای لحظه‌ای دچار ناامیدی و یأس شد و صحنه را به نفع دشمنان خالی کرد.

ناامیدی، حربه دشمنان برای خالی کردن صحنه مبارزه است

وی افزود: روزی که علامه بلادی و دیگر علما و شهید رئیسعلی دلواری و همراهانش در برابر توپخانه و کِشتی‌ها و قشون تا دندان مسلح انگلیس پرچم مبارزه را بلند کردند، شاید هیچ‌کس تصور نمی‌کرد که آنها بتوانند با آن تفنگ‌ها و سلاح‌های معمولی و ابتدایی کاری از پیش ببرند؛ اما این اتفاق افتاد.

تولیت آستان قدس رضوی یادآور شد: هیچ‌کدام از دشمنان به دلخواه خودشان از مناطقی که اشغال کرده بودند، خارج نشدند. آنها کشتند، خون ریختند، توحش و بی‌رحمی از خود نشان دادند اما با زور شمشیر چاره‌ای ندیدند جز اینکه فرار و عقب‌نشینی کنند.

آیت‌الله مروی تأکید کرد: ما امروز باید از این حوادث و عبرت‌های تاریخی درس بگیریم و این درس‌ها را به نسل جوان منتقل کنیم تا بدانند که مبارزه فراز و نشیب و شکست و پیروزی دارد، اما پیروزی نهایی از آن کسانی است که امید را از دست نمی‌دهند.

وی گفت: در روایات آمده امام سجاد علیه‌السلام بعد از عاشورا، همه مردم از اهل‌بیت علیهم‌السلام برگشتند بجز سه نفر. این عین سخن امام سجاد علیه‌السلام است که هیچ‌کس دنبال ما نیست و علاقه‌ای به ما نشان نمی‌دهد. اما امام چه کار کردند؟ او نگفت حالا که مردم ما را نمی‌خواهند و ما را دوست ندارند، آنان را به خودشان واگذار می‌کنیم؛ نه، حضرت پرچم هدایت و جهاد تبیین را بلند کرد تا جایی که به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، همین امام سجاد علیه‌السلام در طول بیست‌وچند سال آنچنان کار کرد که سه هزار نفر در درس امام باقر علیه‌السلام شرکت می‌کردند. این محصول تلاش‌های بی‌وقفه امام سجاد علیه‌السلام و شناختن و عمل به تکلیف و وظیفه در آن‌شرایط بود که به جای آن سه نفر، پنج ‌هزار نفر در حلقه‌های درس معارف دو امام بعدی شرکت می‌کردند.

تولیت آستان قدس رضوی همچنین با توصیف شرایط دوران امام خمینی (ره) یادآور شد: روزی که امام راحل به ترکیه تبعید شد، خیلی از بزرگانی که محترم و صالح هم بودند و ما به آنها ارادت داریم، حسابشان را از امام خمینی (ره) جدا کردند و حاضر نشدند حتی در دفاع از امام راحل بیانیه بدهند؛ نه اینکه با امام خمینی (ره) مشکل داشته باشند، بلکه برای اینکه ناامید شدند و می‌گفتند دیگر نمی‌شود و به نتیجه نمی‌رسیم. در همین شرایط امام (ره) ناامید نشد و یک‌تنه ایستاد، چون مانند دوران دفاع مقدس معتقد بود که ما مأمور به تکلیفیم نه نتیجه. و همین امید و ایستادگی موجب پیروزی شد.

آیت‌الله مروی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های مشترک روحانیت معزز و بزرگ در طول تاریخ این بوده است که «لا یُریدون عُلواً فی الارض و لا فساداً»، علامه بلادی را عالم، فقیه و در اصول و دیگر دانش‌ها متبحر و از همه مهمتر مربی توصیف کرد که علاوه بر خادم دین و مردم بودن، در مردم و با مردم بود و خود را برتر از آنان نمی‌دانست.

وی تصریح کرد: ما چنین بزرگان و چنین تباری داریم که باید به مردم و نسل جوان معرفی بشود تا بدانند چه افتخارآفرینانی داشتند و  هویتشان چیست.

تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: اگر جامعه نداند چه هویت اصیلی دارد، دشمنان برای آنان هویت خلق و جعل می‌کنند اما آنگونه که خود می‌خواهند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها