دفاع پرس گزارش می دهد:

سیاست های اقتصاد مقاومتی نقشه راه اداره کشور

حمایت از تولید داخلی،رفع برخی از عقب ماندگی های تکنولوژیکی وتدوین و طراحی سیاست های سازنده و اصولی در عرصه تجارت،واردات و صادرات،از مولفه های اصلی تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی است.
کد خبر: ۷۱۶۱۶
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۱ - 24February 2016

سیاست های اقتصاد مقاومتی نقشه راه اداره کشور

به گزارش خبرنگار اجتماعی دفاع پرس،اقتصاد یکی از الزامات هر جامعه ای برای توسعه و پیشرفت محسوب می شود ومی توان گفت اقتصاد پویا در هر کشوری اعم از شرق و غرب عالم به مثابه کشتزاری است که بستر ساز ثمرات و برداشت های سودمند و سازنده خواهد بود.

اما تفاوت ماهوی و محتوایی بسیاری میان مبانی اقتصاد در مکتب اسلام و متعاقبا نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با آنچه که غرب عالم تحت عنوان اقتصاد بر پایه ساز وکار سرمایه داری تعریف می کند،وجود دارد.

در واقع امر با اجرای اصول بر پایه مبانی اقتصاد اسلامی می توان به پیشرفت و توسعه ای توام با اخلاق محوری و معنویت مداری دست یافت.

اهمیت اقتصاد در پیشرفت و حصول موفقیت واهداف از پیش تعیین شده،ازمولفه های اجتناب ناپذیری است که در مقام عمل کم توجهی و بی توجهی به آن،مسیر توسعه،پیشرفت وشکوفایی را با چالش ها و دشواری های بسیاری همراه می سازد.

اما آنچه که به عنوان اقتصاد درمکتب اسلام مطرح است از باب اهمیت و کارآمدی آن در سیر پیشرفت است و به تعبیری می توان گفت اقتصاد در جامعه اسلامی ابزاراست برای رسیدن به تعالی مورد نظر اما در جوامع غربی و اروپایی،اقتصاد هدف است و به تبع در چنین شرایطی هر آنچه وجود دارد در راستای کسب سود و منفعت معنا پیدا می کند.

فارغ از وجه تمایزات واختلافات بنیادی میان نگاه اسلام و غرب به اقتصاد،ضرورت این امر خطیر برای دستیابی به اهداف مورد نظر،در تمامی ابعاد اجتماعی،اقتصادی و فرهنگی غیرقابل انکار است.

با این اوصاف در طول سالیان اخیر دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تخریب و اضمحلال اقتصادی ایران را نشانه دفته اند.

 تغییر فاز برخورد دشمن از نظامی و سخت افزاری به اقتصادی

8 سال دفاع مقدس و مقاومت جانانه رزمندگان این مرز وبوم در شرایطی که نظام و کشور با هجمه تعداد کثیری از دُوَل جهانخوار عالم بصورت مستقیم و غیر مستقیم مواجه بود،دشمن را به این جمع بندی رساند که با وجود برخورداری از تسهیلات پیشرفته نظامی،اما در نهایت امر،حضور و استمرار دلاور مردان جهادگر ایران اسلامی در بزنگاه های سیاسی و تاریخی متعدد ،ضریب موفقیت چنین شیوه هایی را برای چپاول و استعمار کشوری با مختصات ایران،به چالش کشید.

از این جهت تغییر فاز تقابل دشمن از عرصه سخت افزاری و تجهیزاتی به اقتصادی بصورت رسمی دردستور کار جهان غرب و بخصوص آمریکا قرار گرفت،البته تحرکات شوم اقتصادی دشمنان نظام،علیه ایران اسلامی،از همان ابتدای جنگ کلید خورد اما در طول بیش از 10 سال اخیر عمق و میزان این هجمه در ابعاد وسیع و گسترده تری عملیاتی شد.

با عنایت به اهمیت موضوع و لزوم حرکت در مسیر اقتصادی موفقیت آمیز،پیشرو و پویا،سیاست های اقتصاد مقاومتی به عنوان راهکاری ویژه و شاخص و نقشه راهی جامع از سوی امام خامنه ای ابلاغ شد.

معظم له در تاریخ 29بهمن سال 92 سیاست های اقتصاد مقاومتی را به دستگاه های زیربط ابلاغ فرمودند،ایشان در خصوص سیاست های اقتصاد مقاومتی تاکید کردند،پیروی از الگوی عملی و بومی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی،عامل شکست و عقب نشینی دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی علیه ملت ایران خواهد شد،همچنین اقتصاد مقاومتی خواهد توانست در بحران های روبه افزایش جهانی،الگویی الهام بخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد و زمینه و فرصت مناسب را برای نقش آفرینی مردم و فعالان اقتصادی در تحقق حماسه اقتصادی فراهم کند.

طبق فرمایشات معظم له،اقتصاد مقاومتی به معنای حصار کشیدن به دور کشور نیست بلکه اقتصاد مقاومتی درون زا و برون گرا است،یعنی اگر اقتصاد ملی از درون نجوشد به جایی نخواهد رسید.

حال در این مجال در گفتگویی با برخی از صاحب نظران اقتصادی به برخی از الزامات تحقق این امر خطیر پرداخته می شود.

 لازمه تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی؛مثلت تولید ملی،پیشرفت تکنولوژیک و تجارت اصولی

سعید رزمجو،کارشناس ارشد اقتصاد در گفتگو با دفاع پرس،اظهار داشت:سیاست های اقتصاد مقاومتی،تمام مولفه ها و معیارهای رشدی پویا و درون زای اقتصادی را مهیا کرده و به واقع با تحقق مولفه های ابلاغی در این حوزه خطیر ،امکان اداره کشور در تمامی شرایط اعم از عادی، غیرعادی و بحرانی امکان پذیر خواهد بود.

وی افزود:به تعبیری می توان گفت سیاست های اقتصاد مقاومتی آنچنان هوشمندانه و کارآمد تنظیم و طراحی شده که در صورت حصول و تحقق شایسته آن لمس بحران اقتصادی بسیار ضعیف و ناچیز خواهد بود.

رزمجو گفت:برخی تحولات اقتصادی که در سالیان اخیر شاهد آن بوده ایم همچون سقوط قیمت جهانی نفت بیش از پیش ضرورت پرداخت به این اصل خطیر،سازنده و راهگشا را پررنگ و مبرهن ساخته است.

این کارشناس ارشد اقتصاد عنوان کرد:پایه اصلی تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی به ظرفیت های درونی کشور معطوف می شود که هرکدام از این موارد با برنامه ریزی اصولی می تواند به سکوی پرتابی برای فتح قله های پیشرفت اقتصادی مبدل شود.

وی در تشریح شاخص ترین ظرفیت های درونی در کشور عنوان کرد:جمعیت جوان و تحصیلکرده، موقعیت استراتژیک جغرافیایی،بهره مندی از دو ظرفیت جغرافیایی مهم و حائز اهمیت در جهان(خلیج فارس و دریاچه خزر)پهنه وسیع جغرافیایی ایران،برخورداری از 4 فصل و تنوع اقلیمی متفاوت،دارا بودن عظیم ترین منابع نفت و گاز در جهان و سنگ کانی های متعدد،متنوع و متکثر،پیشینه غنی،تمدنی و فرهنگی،وجود آثار و ابنیه و امکان تاریخی متعدد تنها بخشی از ظرفیت هایی است که با تکیه درون زا به آن می توان به توفیقات برجسته و کم نظیری نائل شد.

تولید ملی،بارزترین وجه درپیشبرد اقتصاد مقاومتی

بدون شک،تولید یکی ازعرصه های برجسته در توسعه و شکوفایی هر کشوری محسوب می شود که بدون توجه به آن،امکان خودکفایی و استقلال،امری عبث و بیهوده خواهد بود.

عزیزا...زهدپرور،کارشناس و پژوهشگر اقتصادی در گفتگو با دفاع پرس با اشاره به مطلب فوق،گفت:تولید ملی یکی از بارزترین اهداف سیاست های اقتصاد مقاومتی است و هر آنچه ضریب موفقیت ها در این عرصه تقویت شود،به همان میزان حصول و تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی نیز تسریع خواهد شد.

وی افزود:به تعبیری می توان گفت یکی از اصلی ترین شاخص های سنجش میزان موفقیت دستگاه ها و نهادهای فعال در این عرصه به ارزیابی سطح و میزان تولید ملی معطوف می شود.

زهدپرور گفت:خودکفایی و ایستادگی بر روی پای خود با اتکای به تولید ملی محقق می شود و هر آنچه این امر با ارتقای بیشتری همراه شود،قطعا روند تحقق توسعه پایدار نیز با دوام و قوام مضاعفی طی طریق خواهد کرد.

این کارشناس و پژوهشگر اقتصادی عنوان کرد:اخیرا امام خامنه ای از روند پیشرفت و پیشبرد سیاست های اقتصاد مقاومتی اظهار نارضایتی کردند که می طلبد بیش از پیش به الزامات و بسترهای تحقق این سیاست های هوشمندانه و مدبرانه پرداخته شود.

زهدپرور گفت:به نظر بنده حمایت از تولید داخلی،رفع برخی از عقب ماندگی های تکنولوژیکی وتدوین و طراحی سیاست های سازنده و اصولی در عرصه تجارت و واردات و صادرات سه ضلع اصلی در مثلث تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی است.

وی یادآور شد:بطور یقین با پرداختن عملیاتی به این سه حوزه خطیر و حساس،روند تحقق اقتصاد مقاومتی آنطور که شایسته نظام،کشور و مردم است طی خواهد شد.

امید آن می رود با هم افزایی و همگرایی مضاعف حرکت در مسیر سیاست های اقتصاد مقاومتی با سرعت و شتاب هرچه بیشتری همراه شود که تنها متضمن استقلال اقتصادی و رونق و شکوفایی فراگیرو پایدار درکشور،در چارچوب سیاست های اقتصاد مقاومتی قابل حصول خواهد بود.

نظر شما
پربیننده ها