معاون منابع انسانی قوه قضاییه:

قضاوت؛ قبول عهد الهی

معاون منابع انسانی قوه قضاییه گفت: مرز قصور و تقصیر باید در کار قاضی شناسایی شود و انسانی که در مرز قانون حرکت می کند خطای آن رو به کاهش می رود.
کد خبر: ۷۱۶۵۷
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۱ - 24February 2016

قضاوت؛ قبول عهد الهی

به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس،حجت الاسلام والمسلمین علیرضا امینی در مراسم تحلیف کارآموزان قضایی افزود: در تمام دنیا قضات کارشان را با تحلیف شروع می کنند و سوگند به شرف انسانی و امانتداری را سرلوحه خود قرار می دهند.

وی ادامه داد: قضات عهد الهی را قبول می کنند و پایبند به آن می باشند و همچنین انسان از بن وجود و از شرف انسانی مایه می گذارد تا این امانت را قبول کند که این جز امانت الهی چیز دیگری نیست.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه در ادامه تصریح کرد: کسی که پای ترازوی عدالت می ایستد بیشترین مسئولیت را قبول می کند که این مسئولیت بالا به قاضی واگذار می شود که جای تشکر و تبریک دارد به شما کارآموزان قضایی کشور که باید عدالت محور باشید.

امینی ادامه داد: فردی که عدالت را برقرار می کند در خودش باید نظام وجودی و شخصیتی و نظام فکری را با این هدف هماهنگ کند و همچنین قوه قضاییه کارش ایجاد عدالت است و اگر در بیرون عدالت برقرار کنیم و حق را در جای خودش بنشانیم باید در درون نیز این عدل و عدالت وجود داشته باشد.

وی در ادامه افزود:درکشورهای مختلف تعبیر به استقلال قضایی است که این خود پیش فرض اجرای عدالت در دستگاه قضا است و همچنین متولیان دستگاه قضا، قوانین نوشته شده و شئون قاضی و همچنین ترتیباتی برای جذب قاضی که انجام می پذیرد یک نظام هنجاری را تشکیل می دهد که حداکثر حفظ استقلال نهادی در آن لحاظ شده است.

امینی ادامه داد: در کشور ما قوه قضاییه کمتر به نهادهای دیگر وابسته شده که این در قانون اساسی آمده است و همچنین ما به این استقلال قضایی منشاء ظهور و بروز می دهیم که ریشه در رفتار درونی دستگاه قضا دارد که اگر تناسبی نداشته باشد کار برای ما سخت خواهد شد.

وی ادامه داد: این امر به معنای استقلال قاضی است که دارای دو جنبه است یک جنبه آن سلبی است که به انسان اجازه نمی دهد عوامل بیرونی در تصمیم گیری آن مزاحم بشوند و در درون نفوذ پیدا کنند و جنبه دیگر آن استنباطی است که باید روحیات و شخصیت قاضی و اراده آن تحت تاثیر آن قرار نگیرد.

امینی درادامه تصریح کرد: قضاوت دو فاکتورمهم دارد که اولین آن دانش و مهارت است که کار قضایی عجین با کار علمی و دانش حقوقی و مهارت حل مسائل قضایی است و همچنین باید در رویه افزایش دانش قضایی سرمایه گذاری کرده و کمک های مهمی انجام گیرد.

وی ادامه داد: تدبیر قضایی دانش گسترده می خواهد و باید تجربیات قاضی در همه زمینه ها به روز بوده و قدرت تجزیه و تحلیل مسائل را درخود ارتقا دهد چرا که قضاوت تکیه گاهش به قدرت استنباط و تحلیل خوب است.

وی افزود: رکن دوم کار قضایی تصمیم گیری و اراده است که بعد دیگر از شخصیت قاضی است که خودش را نشان می دهد زیرا انسان لجوج تصمیم های بدی می گیرد و انسانی که صبور نیست در حوزه تصمیم گیری دچار مشکلات فراوان خواهد شد.

معاون منابع انسانی رئیس قوه قضاییه تصریح کرد:اگر می خواهیم استقلال قضایی درما وجود داشته باشد باید در دیگر حوزه ها هم از جمله بعد علمی و بعد تصیم گیری نیز توان افزایش داده شود، چراکه فقط به کار خود نباید فکر کنیم بلکه باید به خودمان هم فکر کرده و در مورد درون خودمان هم باید قضاوت کنیم.

باید دغدغه مادی در زندگی قاضی حل شود

وی در ادامه افزود: باید دغدغه مادی در زندگی قاضی حل بشود که در این امر در همه جای دنیا تاکید دارند وهمچنین سلامت دستگاه قضا به رعایت حریم قاضی و دستگاه است که هم دیگران و هم خود قاضی باید رعایت کرده و در کلام وتصمیمات و برخوردشان هم اعمال کنند.

امینی درادامه تاکید کرد: اعتماد و رضایت مردم از قاضی در کار قضایی بسیار تاثیر گذار در دستگاه قضا است.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار