به گزارش دفاع پرس، نوید کمالی معاون سازمان بسیج رسانه استان زنجان با اشاره به ظرفیت تاثیر گذاری شبکههای اجتماعی بر فضای سیاسی و اجتماعی کشور اظهار داشت: یکی از مهمترین ویژگیهای انتخابات اسفند 94 تاثیرگذاری فضای مجازی بر شرکت کنندگان این دوره از انتخابات است زیرا بخش عمده از افراد دارای حق رای به نوعی از فضای مجازی بهره میبرند و تحت تاثیر پیامهای رسانهای آن هستند.
ویافزود: امروز از لحاظ کمی ایران در صدر کشورهای مصرف کننده خدمات اینترنتی در خاورمیانه است زیرا قریب به 50 میلیون کاربر اینترنت در کشور وجود دارند که با بهره گیری از تکنولوژیهای مختلف ارتباطی از فضای مجازی بهره میبرند.
معاون سازمان بسیج رسانه استان زنجان با اشاره به تاثیر گذاری رسانههای نوین بر افکار عمومی گفت: باید قبول کرد که رسانههای مدرن و دیجیتال بیش از هر نوع رسانه سنتی بر افکار عمومی تاثیر میگذارند زیرا علاوه بر ویژگی دسترس پذیری آسانتر در سرعت تبادل اخبار و اطلاعات نیز از سایر رسانههای سنتی پیشی گرفتهاند.
وی عنوان کرد: زمانی در رسانههای سنتی از جمله مطبوعات اخبار و اطلاعات حداقل 12 تا 24 ساعت بعد در دسترس مخاطبین قرار میگرفت اما امروز به لطف گسترش شبکه جهانی اینترنت و شبکههای اجتماعی در کسری از ثانیه جدیدترین تصاویر و اخبار مربوط به یک واقعه در قارههای دیگر در دسترس مخاطبین جهانی قرار میگیرد.
کمالی با تاکید بر ابعاد مثبت گسترش شبکههای اطلاعرسانی دیجیتال از جمله شبکههای اجتماعی ابراز کرد: گسترش ارتباطات جهانی میتواند زمینهساز توسعه باشد اما نباید از این نکته غفلت کرد که نبود سواد رسانهای در بین کاربران میتواند فضای مجازی را به مهمترین تهدید پیش روی یک فرهنگ یا تمدن تبدیل کند.
وی تصریح کرد: رواج ناگهانی تلگرام و سایر شبکههای اجتماعی موبایلی در بین کاربران ایرانی بدون بهرهمندی ایشان از مهارتهای سواد رسانهای و حتی تکنیکهای تامین امنیت و حریم خصوصی به صورت روزانه منجر به قربانی شدن دهها و بلکه صدها کاربر به شکلهای مختلف در فضای مجازی میشود.
این پژوهشگر حوزه رسانه و فناوری اطلاعات با اشاره به انواع جرایم نوظهور در شبکههای اجتماعی گفت: متاسفانه جرایم ناشی از غفلت و نا آگاهی کاربران بیش از هر چیزی در بین قربانیان فضای مجازی مشاهده میشود که در این بین جرایم اقتصادی که با فریب و ارائه وعدههای مالی از جمله جایزه شکل میگیرند بیشترین سهم را تشکیل میدهند.
کمالی بیان کرد: البته در ایام نزدیک به برگزاری انتخابات جهت شیب جرایم سایبری به سمت جرایم انتخاباتی سوق پیدا کرده که غالب آنها شامل تخریب کاندیداها یا جلب مخاطبین به سمت یک جریانات سیاسی انحرافی است.
معاون سازمان بسیج رسانه استان زنجان با مقایشه شرایط فضای مجازی در سالهای 88 و 94 اظهار داشت: اگر در آمار رشد ضریب نفوذ اینترنت در بین سالهای 88 تاکنون دقت کنیم شاهد خواهیم بود از 26 درصد به 57 درصد افزایش یافته است و حتی در عرصه سرعت اینترنت نیز شاهد تغییرات بزرگ و مشهودی در کشور بودهایم؛ بطوری که میتوان گفت حداقل ضریب کاربری اینترنت در کشور پس از فتنه 88 بیش از 30 برابر شده استلذا اگر خطر تلگرام در فضای فقدان سواد رسانهای در جامعه بیشتر از فیسبوک در جریان فتنه 88 نباشد طبعا کمتر هم نخواهد بود زیرا 70 تا 75 درصد افراد واجد شرایط رای دادن به نوعی کاربر اینترنت و فضای مجازی هستند.
وی تاکید کرد: دشمنان انقلاب از ماهها قبل اقدام به راهاندازی صدها گروه و کانال پوششی و خبری در تلگرام نمودند که در قالب آنها پس از جذب هزاران مخاطب فاقد سواد رسانهای اقدام به اجرای عملیات روانی و تخریب نهادهای انقلابی کردهاند.
کمالی تصریح کرد: باید توجه داشت که در این شرایط حساس زمانی و تاریخی بدون اگاهی نسبت به محتوا و اهداف پیامهای رسانه خصوصا در تلگرام نیاید اقدام به تصمیم گیری در مورد آنها کرد زیرا بعید نیست در طی روزهای قبل و بعد از انتخابات دشمن از طریق این فضا در صدد برهم زدن فضای روانی جامعه عمل کند.
نائب رئیس شورای عالی بسیج رسانه استان زنجان در پایان با بیان اهمیت افزایش هوشیاری عمومی نسبت به فتنه جوییهای دشمنان گفت: آحاد مردم و خصوصا مسئولین باید بیش از هر زمانی در کنار افزایش بصیرت فردی و اجتماعی آماده مقابله با فتنه جویی های احتمالی دشمنان اسلام و انقلاب از جمله انگلیس و دستگاههای رسانهای آن از جمله بی بی سی باشند تا حماسه سیاسی بزرگ دیگری در کارنامه ملت ایران ثبت گردد.