دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور:

شاخص‌های جمعیت شناسی وضعیت خوبی ندارد

«قاسمی» گفت: شاخص‌های جمعیت شناسی در حال حاضر وضعیت خوبی ندارد که باید به مراتب برای برون رفت از مشکلات این حوزه چاره اندیشی شود.
کد خبر: ۷۱۸۴۷۵
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۳ - 08January 2025

به گزارش دفاع‌پرس از مازندران، «صالح قاسمی» دبیر مطالعات جوانی جمعیت و خانواده کشور امروز در کارگاه آموزشی تربیت مدرس جوانی جمعیت که در سالن امیرالمؤمنین نکا برگزار شد، با اشاره به اهمیت مبحث جوانی جمعیت در دنیا اظهار داشت: اگر کشوری بخواهد موتور اقتصادی آن روشن باشد باید نیروی انسانی درون آن کشور نیز فعال شود.

برای برون رفت از مشکلات حوزه جمعیت‌شناسی چاره اندیشی شود

وی افزود: زمانی که نرخ رشد جمعیتی کشور مثبت باشد قاعدتاً امکان رشد اقتصادی درون کشور ارتقا می‌یابد.

دبیر مطالعات جوانی جمعیت و خانواده کشور با تاکید به این نکته که اقتصاد جهان بر روی پاشنه جمعیت اداره می‌شود، ادامه داد: نیروی انسانی به مراتب می‌تواند پس از گذشت ۲۰ الی ۳۰ سال رشد اقتصادی را به همراه داشته باشد.

به گفته قاسمی، رهبر معظم انقلاب اسلامی در طول ۱۲ سال به امر جوانی جمعیت اشاره داشتند و همچنان بر جدی گرفتن این مسأله تاکید دارند.

وی با اشاره به جمعیت ۸۶ میلیون نفری در ایران این برهه را دوره کنشگر جمعیتی یاد کرد و گفت: نرخ رشد جمعیت تا پایان سال ۱۴۰۲ به ۰.۶ درصد رسیده بود که متأسفانه به مرور شاهد روند نزولی هستیم.

این مسئول ضمن تشریح روند سقوط نرخ باروری در ایران خاطرنشان کرد: ایران دارای پایین‌ترین نرخ باروری در بین کشور‌های اسلامی است.

دبیر مطالعات جوانی جمعیت و خانواده کشور با اشاره به روند سالخوردگی جمعیت ایران از گیلان و مازندران به عنوان سالمندترین و سیستان و بلوچستان به عنوان جوان‌ترین استان‌های کشور نام برد.

وی عنوان کرد: شاخص‌های جمعیت شناسی در حال حاضر وضعیت خوبی ندارد که باید به مراتب برای برون رفت از مشکلات این حوزه چاره اندیشی شود.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها