به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، نشست خبری دهمین جایزه جهانی اربعین با حضور حجتالاسلام و المسلمین «سید مصطفی حسینی نیشابوری» دبیر دائمی این جایزه صبح امروز (شنبه) در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
در ابتدا حجتالاسلام و المسلمین نیشابوری ضمن عرض تبریک ولادت امام جواد (ع) و حضرت امیرالمؤمنین (ع) با اشاره به حال و هوای برگزاری جایزه جهانی اربعین اظهار داشت: اختتامیه جایزه جهانی اربعین هر ساله در مناسبترین زمان نزدیک به حال و هوای عاشورا و اربعین که همانا سالروز رحلت حضرت زینب (س) است، برگزار میشود.
وی افزود: حضرت زینب (س) تبیینگر و احیاگر پیام اربعین در زمان خودشان بودند. ایشان در آن روز با استفاده از دشمنشناسی درست و بهرهگیری از ابزار آن روز از جمله منبر و خطابه توانستند جهاد تبیین را انجام دهند؛ به همین خاطر موضوعیت دارد که جایزه جهانی اربعین در این روز برگزار شود.
دبیر دائمی جایزه جهانی اربعین گفت: روایت کودکان خانواده از دست داده و رنج کشیده غزه وظیفه ماست. همانطور که دشمن در سال ۶۱ هجری میخواست اربعین و عاشورا در کربلا بمانند، اردوگاه استکبار، رسانههای مزدور و جبهه غرب هم امروز سعی میکنند فضای مظلومیت و غربت مسلمانان خارج از دیوارهای غزه و ضاحیه نرود. آنها افکار عمومی را بازی میدهند.
حجتالاسلام و المسلمین حسینی نیشابوری ادامه داد: کسانی که در سال ۶۱ ه.ق این روایت درست را به اندیشه و فطرت مردم رساندند و نگذاشتند این تحریف عظیم رخ دهد، امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) بودند و امروز این رسالت برعهده اصحاب رسانه، فرهنگ، ادب و پژوهش و قلم است تا حقایق را پیش از آنکه برای مردم دنیا بازگو شوند، بیان کنند.
وی افزود: ۱۰ سال از این رویداد جهانی فاخر میگذرد و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از همه ظرفیتهای فعال در اربعین استفاده کرده است. امسال چند ابتکار رقم خورد که شامل اضافه شدن رشتهای به نام «نواهای اربعینی» بود تا فرصتی برای بررسی آثار موسیقایی و نواهای اربعینی نیز فراهم شود.
حجتالاسلام و المسلمین حسینی نیشابوری در مورد فلسفه برگزاری جایزه جهانی اربعین اظهار داشت: فلسفه این جایزه، ادامه راه تبیین حقایق اربعینی منطبق با زمان است. نباید اجازه داد که دشمن فکر کند یکهتاز میدان است و نباید بگذاریم چیزی که در دنیای اسلام واقع شده، مغرضانه روایت شود.
حجتالاسلام و المسلمین حسینی نیشابوری گفت: دورههای گذشته رشتههای سفرنامه، دلنوشته، عکس، فیلم، داستان، فضای مجازی و خطابه در جایزه جهانی اربعین ارزیابی میشدند و جمع آثار داوری شده در این هفت رشته، ۳۱ هزار و ۸۲۴ اثر بود.
دبیر دائمی جایزه جهانی اربعین ادامه داد: امسال آثاری از ۴۲ کشور به دبیرخانه جایزه رسیده و بررسی شده است. در این دوره در بخش بینالملل با گستره جغرافیایی قابل توجهی روبهرو بودیم که تقریباً تمام قارهها را شامل میشود.
وی در مورد آثار ارسالی نیز گفت: سال گذشته ۱۲ هزار اثر به دستمان رسید که امسال بنابر استقبال بیشتر شرکتکنندگان به ۱۷ هزار اثر رسیده است. در دوره حاضر با افزایش کمی و کیفی خوبی روبهرو شدهایم. برخی آثار ارسالی در سطحی فاخر خلق شدهاند که اینها در رتبههای اول تا سوم قرار میگیرند.
وی در مورد جوایز نفرات برتر افزود: نفر اول، هزار یورو، نفر دوم ۷۰۰ یورو و نفر سوم ۵۰۰ یورو جایزه دریافت میکند.
حجتالاسلام و المسلمین حسینی نیشابوری در مورد کتاب عکسی که قرار است از این رویداد منتشر شود، اظهار داشت: جایزه جهانی اربعین به یک بلوغی رسیده است و ما احساس نیاز کردیم که کتاب عکس این ۱۰ دوره را منتشر کنیم. قرار است دو جلد کتاب که جلد اول مختص عکسهای پنج سال اول است و جلد دوم مختص عکسهای پنج سال دوم، روز اختتامیه رونمایی شود.
دبیر دائمی جایزه جهانی اربعین گفت: رویکرد ما در دبیرخانه جایزه جهانی اربعین و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اینگونه است که هرچه در این سالها بههمت شرکتکنندگان در اختیار ما قرار گرفته و در آرشیو دبیرخانه محبوس نکنیم.
وی افزود: ما میخواهیم این اسناد را در اختیار کسانی قرار دهیم که برای نشر معارف اربعینی نیازمند آرشیو سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی باشد.
حجتالاسلام و المسلمین حسینی نیشابوری در مورد جایزه ویژه این رویداد گفت: اگر کسی بتواند در فضای ادبی و هنری این اتصال و استمرار را از کربلا و اربعین به غزه و لبنان و از غزه و لبنان برای رسیدن به ظهور و نجات بشریت از ظلم و استبداد را روایت کند، جایزه ویژهای دارد.
گفتنی است؛ آیین اختتامیه دهمین دوره جایزه جهانی اربعین با حضور «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز چهارشنبه (۲۶ دی) از ساعت ۹ الی ۱۲ در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار میشود.
در این مراسم جمعی از مهمانان داخلی و سفرای کشورهای اسلامی نظیر یمن، لبنان، عراق، عمان و اندونزی حضور خواهند داشت.
انتهای پیام/ 118