جنتی در اختتامیه جشنواره هنرهای تجسمی فجر:

زمینه معرفی و عرضه هنر ایران به بازارهای جهانی فراهم می‌شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بیش از پیش زمینه معرفی و عرضه هنر ایران به بازارهای جهانی فراهم شود.
کد خبر: ۷۲۱۳۰
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۲ - 28February 2016

زمینه معرفی و عرضه هنر ایران به بازارهای جهانی فراهم می‌شود

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، علی جنتی  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین اختتامیه هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر که شب گذشته در تالار وحدت برگزار شد، با اشاره به حضور حداکثری ملت ایران در انتخابات از حضور مردم در 7 اسفند قدردانی کرد و اظهار داشت: خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد و هر آنچه زیبایی و رنگ و نور و لطافت است از آن اوست و هموست که جمال و لطافت خویش را در وجود بندهاش به ودیعت نهاده است؛ نوری که بر خانه دل هنرمند میتابد، شعاعی از آفتاب لایتناهی آفرینندهای است که نور مطلق است. ساحت هنر، ساحت قدسی و الهی است که هنرمند به آن گام مینهد و به همین دلیل، باید بیش از دیگران قدر خویش را بداند و شکرگزار آفرینندهای باشد که گوشهای از زیبایی و خلاقیتش را به او ارزانی داشته است.

وی ادامه داد: درود فراوان به همه هنرمندان متعهد و میهندوست که با گام نهادن در ساحت قدسی هنر، میراثدار هنرمندان بزرگ ایران عزیز شدهاند. من به خادمان ساحت هنر که سالهاست در گمنامی با فروتنی، برای معرفی آثار هنرمندان کوشش میکنند، درود میفرستم. جشنواره هنرهای تجسمی فجر یکی از دستاوردهای آنهاست.

جنتی یادآور شد: امروز هنر به سمتی پیش میرود که نمیتوان مرز مشخصی میان رشتههای مختلف آن قائل بود. ترکیب هنرهای مختلف زمینهساز تولید آثاری از هنرهای نوپدید شده است. در جشنواره هشتم، با این آهنگ که زمینه حضور هنرمندان و آثار ابداعی و ابتکاری آنها فارغ از کلیشههای معمول فراهم آید، به جای تقسیم آثار در گرایشهای مختلف، هنر به معنای عام آن در اولویت قرار گرفت و آثاری بدیع و متفاوت عرضه شد. آثاری که اغلب در یک حوزه خاص هنری جای نمیگیرد و مفهوم کلی هنر را دربردارد. آثار این دوره، به ویژه آثاری که در حوزه ترکیب مواد و چیدمان هنری ارائه شد، نشان میداد که این نوع هنرها مورد استقبال قرار گرفته است.

وی گفت: امروز نمیتوان سینما را از هنرهای نمایشی و هنرهای نمایشی را از هنرهای تجسمی و موسیقی را از دیگر هنرها تفکیک کرد. جشنواره هشتم براساس اصل خلاقیت و ابتکار شکل گرفت و مورد استقبال واقع شد. نخستین مزیت این رویکرد، فراهم شدن زمینه حضور هنرمندانی بود که تا کنون با آفرینش آثار خلاق و میانرشتهای امکان حضور در جشنواره را نداشتند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: از ویژگیهای این دوره، مشارکت گسترده و با شکوه هنرمندان از سراسر کشور بود. در این دوره حدود 10 هزار اثر از 5 هزار هنرمند دریافت شد که بیش از دو سوم آنها متعلق به جوانان 25 تا 30 سال بود. این هنرمندان جوان آثاری با رویکرد خلاق به معرض نمایش گذاشتند.

وی یادآور شد: با نگاهی اجمالی به آثار این دوره بهوضوح تفاوت ماهوی آثار این دوره با دورههای قبلی را مشاهده میکنید؛ البته ستاد جشنواره از هنرهای سنتی نیز استقبال کرد و مکانهایی را برای هنرهای اصیل ایرانی لحاظ و آثار را در معرض نمایش گذاشت اما اصل بر مبنای نوآوری در عرصه هنر بود و آثار بسیار خوبی ارائه شد و مورد استقبال قرار گرفت.

جنتی بیان داشت: چنین آثاری بهدلیل خلاقیت، نوآوری و تلفیق هنرهای نوین و سنتی بیشتر مورد استقبال قرار میگیرند و زمینه رشد و توسعه اقتصاد هنر و عرضه به بازارهای بینالمللی را نیز فراهم میکنند. هنرهای تجسمی از حوزههایی است که نسبت به حوزههای دیگر، در بخش اقتصادی پیشی گرفته و از همین رو از اهمیت افزونتری برخوردار است.

وی پیرامون بخش بینالملل جشنواره هنرهای تجسمی فجر، گفت: این بخش قابل چشمپوشی نیست؛ هنرمندانی از 40 کشور دنیا در این جشنواره حضور داشتند و آثاری قابل اعتنا و منطبق بر رویکرد جدید جشنواره ارائه کردند. هنرمندان در ارائهی ایدههای خود محدودیتی نداشتند و میتوانستند از شیوههای بیانی و اجرای متنوع استفاده کنند. فقط کافی بود در قالب بهرهمندی از یک یا تلفیق چند رشته تجسمی، به ساختاری نو دست یابند و ایدهای اصیل و مفهومی هنرمندانه را بهنمایش گذارند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: من جشنواره هشتم تجسمی فجر را به اهداف اقتصاد فرهنگ نزدیکتر میدانم و امیدوارم با ارتقای رویکرد ویژهای که امسال شکل گرفت، بیش از پیش زمینه معرفی و عرضه هنر ایران به بازارهای جهانی فراهم شود. وزارت ارشاد به بازنگری و تغییر رویکرد رویدادهای هنری اهتمام دارد و معتقد است جشنوارههای مهم باید با ارزیابی عملکرد و بازخوردهای دورههای پیشین، استانداردهای جدید و جهانی را جستجو کنند. این تحول در جشنواره فیلم فجر با تفکیک بخش بینالملل از داخلی، در حوزه موسیقی با جایزهمحور شدن جشنواره و حضور گروهها و هنرمندان شاخص و در جشنواره تجسمی با در نظر گرفتن هنرهای ابداعی و ابتکاری، مشهود و موفقیتآمیز بود.

وی یادآور شد: این تغییرات حاصل اندیشه و توان علمی و اجرایی دستاندرکاران اجرایی جشنواره بود که با مشورت و همکاری هنرمندان انجام گرفت. بی تردید با تغییرات جدید، در دورههای آتی شاهد استقبال مضاعف هنرمندان و معرفی پدیدآورندگان جدید دیگری خواهیم بود. لذا لازم میدانم از تلاش چند ماهه دستاندرکاران و همه هنرمندان شرکت کننده در این رویداد هنری تشکر کنم.

نظر شما
پربیننده ها