رییس مرکز پژوهش‌های مجلس: هم‌آفرینی ایران ۱۴۲۴ یک وظیفه ملی و همگانی است

نگاهداری گفت: ارائه تصویر ایران آینده و هم آفرینی ایران ۱۴۲۴ باید به عنوان وظیفه ملی مدنظر همگان باشد.
کد خبر: ۷۲۳۸۶۹
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰ - 03February 2025

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاع‌پرس، «بابک نگاهداری» رییس مرکز پژوهش‌های مجلس صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری برنامه ملی «هم‌آفرینی ایران آینده» که در سالن امام خمینی (ره) مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: ما از خبرنگاران درخواست می‌کنیم که به ایجاد خیزش هم‌آفرینی ایران آینده کمک کنند، زیرا ارائه تصویر ایران آینده و هم‌آفرینی ایران ۱۴۲۴ باید به‌عنوان وظیفه ملی مدنظر همگان باشد.

برگزاری نشست خبری  «هم‌آفرینی ایران آینده»

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت:  وقتی ما به سمت ارائه یک تصویر هم آفرینی از ایران آینده حرکت کنیم، میثاق ملی میان مردم و حاکمیت ایجاد می‌کنیم.

وی ادامه داد: موضوع «ایران آینده» بسیار اهمیت دارد بر همین اساس ما در مرکز پژوهش‌ها از سال ۱۴۰۱ تلاش‌های بسیاری کردیم و بیش از ۱۵ گزارش تخصصی درباره آینده ایران تولید و ۱۱ رویداد استانی برگزاری کردیم.

این مسئول تصریح کرد: در شرایط فعلی دشمنان بر بی‌آینده نشان دادن کشورمان تمرکز کرده‌اند و به دنبال تخریب کردن غرور ملی ما هستند و با القا بی‌آینده بودن کشورمان، قشر جوان را به مهاجرت تشویق می‌کنند.

نگاهداری ادامه داد: نوسازی حکمرانی کشور باید به سمت شبکه‌ای و مردمی پیش برود و نتیجه متفاوت در آینده نیاز به تحول در رویکرد‌های حکمرانی دارد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس افزود: بخشی از سیستم اداری و بروکراسی کشور درکی از تحولات جهانی ندارند و در عصر سنتی مانده‌اند در صورتی که ما باید به جهان آینده تصمیم‌گیری کنیم. 

وی یادآور شد: دولت باید تنظیم‌گر و توانمندساز باشد تا ظرفیت‌های حداکثری مردم را پای کار آورد.

این مسئول تاکید کرد: مشکلات معیشتی موجب شده که نخبگان کشورمان کمتر به تصاویر مثبت ایران بپردازند و بجای امیدآفرینی، بیشتر به دنبال انتقاد هستند. با توجه به این موضوع باید مرز‌های اقتصادی فراتر از مرز‌های سیاسی باشد.

نگاهداری بیان داشت: باید تصویر نخبگان کشورمان از ایران ۱۴۲۴، ایران مردمی باشد و عزت مردم ایران باید به عنصر مقوم نظام حکمرانی مدنظر قرار گیرد. همچنین ما باید در ایران مردمی، حلقه‌های مردمی را بیشتر تقویت کنیم.

وی با بیان اینکه با همت رسانه‌ها اگر بتوانیم منشور هم آفرینی ایران آینده را تبدیل به گفت‌وگوی اجتماعی کنیم موفق خواهیم شد، گفت: از دو سال قبل گفت‌و‌گو محور و مشارکت‌محور سعی کردیم این سند را تنظیم و تهیه کنیم. جمع بندی ما در این مدت بحث نوسازی حکمرانی ما بود.

وی عنوان کرد: باید به سمت حکمرانی شبکه‌ای و مردمی برویم تا بتوانیم با حداکثر ظرفیت پیش بریم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس خاطرنشان کرد: نشست‌هایی تخصصی و مختلفی با مسئولان، سیاستمدان، رسانه‌ها، هنرمندان و کارگردانان انجام دادیم و تا کنون نیز سه پیش‌نویس از هم‌آفرینی ایران آینده آماده شده است. همچنین در این مدت هم با وزارت علوم، مجمع تشخیص و همه دانشگاه‌های کشور کاتبه و از آنها درخواست مشارکت کردیم. 

این مسئول عنوان کرد: قرار است در این برنامه ملی با کمک اصحاب رسانه یک خیزش ملی را در مرحله دوم کار برای جلب مشارکت حداکثری نخبگان، جوانان و مردم جهت تکمیل برنامه ملی هم آفرینی ایران آینده انجام دهیم. همچنین این پیش نویس سوم را امروز منتشر می‌کنیم و ۵ و ۶ اسفند ماه سال جاری می‌خواهیم با حضور مسئولان مرحله بعدی کار را انجام دهیم.

نگاهداری گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی سه مرحله با برنامه‌ریزی پنج، ۱۰ و ۱۵ ساله را در ایران آینده تدارک دیده است. مرحله اول پنج ساله است و چالش‌هایی که مانع تحقق چشم‌انداز ایران آینده است را رفع می‌کند. همچنین تا ۱۰ سال تمرکز ما با استفاده از ظرفیت‌هایی که در کشور وجود دارد، به عنوان پیشران تمرکز می‌کنیم و از ۱۵ سال به‌بعد نیز روی شکوفا کردن استعداد‌ها و ظرفیت‌های جدید تمرکز خواهیم کرد.

انتهای پیام/ 261

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار