به گزارش خبرنگار دفاعپرس از بیرجند، شهید «محمدعلی راستگو مقدم» از شهدای دوران مبارزه با طاغوت پهلوی در تاریخ بیست و یکم مهر ۱۳۱۲ در شهرستان بیرجند متولد و در تاریخ بیست و هشتم آبان ۱۳۵۷ در شهرستان بیرجند به فیض شهادت نایل شد.
شهید «محمدعلی راستگو مقدم» فرزند رضا در تاریخ بیست و یکم مهر ۱۳۱۲ در شهرستان بیرجند دیده به جهان گشود. پس از طی دوران طفولیت، همراه پدر در مغازه کفاشی به کار مشغول شد. بعلت کار در مغازه از نعمت با سواد شدن بی بهره ماند.
در سن ۱۷ سالگی و اوایل نوجوانی، یعنی سال ۱۳۲۹ به طرفداری از مصدق پرداخت. پس از سقوط دولت دکتر مصدق دستگیر و به مدت یک ماه در سیاهچالههای رژیم شاه زندانی شد. پس از آن یک سال نیز به خواف تبعید گردید. وی مدتی شغل خود را عوض کرد و به فروش لوازم التحریر پرداخت. محمد علی در سال ۱۳۳۶ ازدواج کرد و صاحب چهار پسر و یک دختر شد. در همان حال مبارزات خویش را ترک نکرد و بصورت مخفیانه مبارزه میکرد. تا اینکه فریاد حق طلبانه مردم مسلمان ایران به رهبری امام خمینی (ره) شدت گرفت.
او یکی از سرشناسان بازار بود و بزرگ فامیل خود نیز به حساب میآمد، با آغاز حرکت انقلاب اسلامی، وفاداری خود را نسبت به امام و انقلاب اعلام نمود و در اعتصابات و تظاهرات شرکت میکرد. این شهید بزرگوار در تاریخ بیست و هشتم آبان ۱۳۵۷ همزمان با روز عید سعید غدیرخم، بعد از تظاهرات مردم در خیابانهای شهر به وسیله مامورین رژیم سفاک پهلوی در خانه خودش دستگیر و به شهربانی منتقل و بعلت ضرب و شتم و عارضه سکته قلبی به درجه رفیع شهادت نایل شد.
انتهایپیام/