آیت‌الله مروی: تجربه تلخ مذاکرات گذشته، هشداری برای امروز/ لازمه پیشرفت کشور تکیه بر توان داخلی است

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه تجربه گذشته نشان داد گره زدن اقتصاد به مذاکره خطا است، گفت: پیشرفت، توسعه، استقلال و عزت کشور در گرو تکیه بر توان داخلی است، نه اعتماد و امید بستن به دشمن.
کد خبر: ۷۲۵۸۳۰
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۶ - 10February 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، آیت‌الله «احمد مروی» تولیت آستان قدس رضوی امروز (دوشنبه) در اجتماع بزرگ و باشکوه مردم مشهد در جشن سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی که در رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد، با بیان اینکه مسلمانان با پایبندی به آموزه‌های قرآن و پیامبر گرامی اسلام (ص)، هرگز مرعوب تهدیدهای دشمنان نخواهند شد. اظهار اشت: دشمنان اخیراً بحث مذاکره را مطرح کرده‌اند، اما هدف اصلی آن‌ها فریب افکار عمومی و متوقف کردن اقتصاد، صنعت و امور کشور است. آن‌ها می‌خواهند با گره‌زدن تمامی امور کشور به مذاکرات، چند سال همه چیز را متوقف کنند. ما این تجربه را یک بار پشت سر گذاشته‌ایم، دو سال تمام درگیر مذاکرات شدیم و همه چیز را به آن گره زدیم، اما در نهایت چه نتیجه‌ای جز اتلاف وقت و از دست دادن فرصت‌ها گرفتیم؟

آیت‌الله مروی: تجربه تلخ مذاکرات گذشته، هشداری برای امروز/ لازمه پیشرفت کشور تکیه بر توان داخلی است

وی با بیان اینکه دشمنان بی‌رحم و ستمگر، هیچ‌گاه خیرخواه ایران، مردم و انقلاب نیستند، به فرمایش امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه آمریکا شیطان بزرگ است، اشاره کرد و گفت: چگونه می‌توان با شیطان مذاکره کرد؟ چگونه می‌توان از شیطان انتظار تعهد و وفاداری داشت؟ اگر شیطان وفادار است، پس آمریکا نیز قابل اعتماد و وفادار است.

تولیت آستان قدس رضوی افزود: دشمن می‌خواهد با بالا بردن انتظارات مردم و ایجاد جو روانی در جامعه، به امتیازات یک‌جانبه دست یابد. اما باید بدانیم که امتیازات مورد نظر دشمن، چیزی جز گرفتن اصول و ارزش‌های انقلاب اسلامی نیست. سلاح هسته‌ای و موشک‌ها بهانه‌ها هستند؛ آنچه که استکبار جهانی را به وحشت می‌اندازد، ارزش‌ها و اصول انقلاب اسلامی است. چراکه این اصول و ارزش‌ها هستند که مسلمانان جهان را بیدار کرده‌اند. ما با موشک‌هایمان غزه را بیدار نکردیم، بلکه با اصول، ارزش‌ها و شعارهایمان روح مقاومت را در غزه، لبنان و یمن زنده کردیم و این حقیقت دشمن را به هراس انداخته است.

آیت‌الله مروی تصریح کرد: دشمن به دنبال گرفتن هویت ما است؛ همان هویتی که برای حفظ آن انقلاب کردیم و همان ارزش‌هایی که برای آن ایستادگی می‌کنیم. نباید فریب شعارهای فریبنده و ظاهر آراسته دشمن را خورد. به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، زیر دستکش‌های مخملین و نرم دشمن، دست‌های خشن و پولادین پنهان شده است. 

وی تصریح کرد: ما باید همان‌گونه که در برخی از حوزه‌های علمی و صنعتی با تکیه بر توان داخلی و بی‌اعتنایی به دشمن، به پیشرفت‌های چشمگیر دست یافتیم، در تمامی عرصه‌ها این رویکرد را ادامه دهیم. مسئولین باید با وحدت و همدلی راهنمایی‌های حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی را سرلوحه کار خود قرار دهند، این موجب عزت، استقلال و پیشرفت کشور است. تنها در این صورت است که می‌توانیم در برابر توطئه‌های دشمنان ایستادگی کرده و آینده‌ای درخشان برای کشورمان رقم بزنیم.
 
مهمترین اهداف مردم از انقلاب اسلامی

تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود احیای ارزش‌های دینی، استقلال ملی، مردمی بودن حکومت، حمایت از مظلومان و استقرار عدالت در همه شئون جامعه را از مهم‌ترین اهداف انقلاب اسلامی برشمرد و خاطرنشان کرد: در تاریخ معاصر، بسیاری از انقلاب‌ها به دلایل اقتصادی و مادی شکل گرفته‌اند و کمتر به ابعاد معنوی، ارزشی و الهی انسان‌ها توجه داشته‌اند. اما انقلاب اسلامی ایران از ابتدا بر مبانی اخلاقی، اسلامی و معنوی استوار بود.

آیت‌الله مروی با اشاره به تلاش گسترده‌ای حکومت پهلوی برای از بین بردن ارزش‌های اخلاقی و اسلامی در جامعه، عنوان داشت: رژیم پهلوی، از طریق ابزارهای مختلف، چه با روش‌های سخت‌گیرانه مانند اجرای قوانین ظالمانه‌ای نظیر کشف حجاب و تعطیلی مراسم دینی، و چه با روش‌های نرم مانند گسترش فساد و فحشا، درصدد حذف هویت دینی و اخلاقی جامعه بود. هدف انقلاب اسلامی، بازگرداندن اصالت اخلاقی و ارزش‌های دینی و انسانی به جامعه بود. چنان‌که رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌فرمایند «کار اصلی انقلاب این بود که ایران عزیز را از هاضمه غرب بیرون کشید» و ایران را آزاد کرد و به ایرانی مسلمان هویت داد.
 
استقلال ایران از برکات انقلاب اسلامی است

وی دومین هدف انقلاب اسلامی را حرکت در مسیر استقلال کشور خواند و گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران کشوری وابسته بود که قدرت‌های خارجی در امور داخلی آن دخالت می‌کردند. تصمیمات کلان کشور در سفارتخانه‌های انگلیس و آمریکا گرفته می‌شد. نمونه بارز این وابستگی، ماجرای جدایی بحرین از ایران بود که بدون هیچ مقاومتی از سوی حکومت پهلوی، به‌راحتی به انگلیس واگذار شد.

تولیت آستان قدس رضوی یادآور شد: اوج ظلت حکومت پهلوی و تحقیر ملی را می‌توان در قانون کاپیتولاسیون مشاهده کرد؛ که به فرموده امام خمینی (ره) بر اساس این قانون، اگر یک سرباز آمریکایی شاه ایران را زیر می‌گرفت، محاکم ایران اجازه محاکمه او را نداشتند، اما اگر شاه ایران به یک سگ آمریکایی آسیبی می‌رساند، باید در دادگاه‌های آمریکا محاکمه می‌شد. انقلاب اسلامی این وابستگی را پایان داد و استقلال واقعی را به ایران بازگرداند. امروز، ایران یکی از مستقل‌ترین کشورهای جهان است که سیاست‌های داخلی و خارجی خود را بر اساس منافع ملی و عزت مردم تعیین می‌کند و هیچ قدرتی نمی‌تواند برای آن تصمیم‌گیری کند.

آیت‌الله مروی با اشاره به مردمی بودن انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: برخلاف بسیاری از انقلاب‌ها که از طریق کودتا یا فعالیت گروه‌های مسلحانه به وقوع پیوسته‌اند، انقلاب اسلامی یک انقلاب کاملاً مردمی بود. این حرکت، تمام اقشار جامعه را دربرگرفت و از شهرهای بزرگ تا روستاهای دورافتاده، همه مردم با وحدت و همبستگی در آن مشارکت داشتند.
 
مستکبران هیچ حد و مرزی برای تجاوزگری قائل نیستند

وی حمایت از مظلومان و مقابله با ظالمان را دیگر شاخصه انقلاب اسلامی خواند و ابراز داشت: انقلاب اسلامی نه‌تنها به دنبال آزادی و عزت مردم ایران است، بلکه بر اساس تعالیم اسلامی و آموزه‌های پیامبر اکرم (ص) نمی‌تواند نسبت به ظلمی که به دیگران مسلمانان روا داشته می‌شود، بی‌تفاوت باشند. نمونه بارز این رویکرد، حمایت از مردم فلسطین و ایستادگی در برابر رژیم صهیونیستی است. استکبار، ذاتاً به دنبال گسترش قلمرو خود و اشغال سرزمین‌های جدید است. چنان‌که رئیس‌جمهور آمریکا اخیراً مدعی شد که «غزه متعلق به آمریکا است!» و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پیشنهاد کرد که مردم غزه باید به عربستان بروند و فلسطین را در بخشی از آن کشور تشکیل دهند؛ این اظهارات نشان می‌دهد که این مستکبران هیچ حد و مرزی برای تجاوزگری قائل نیستند.
 
در دوران غیبت برای اهداف حضرت مهدی(عج) تلاش کنیم

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به تبیین وظیفه و رسالت مردم پرداخت و خطاب به جمعیت حاضر در راهپیمایی گفت: امام خمینی (ره) می‌فرمایند که انقلاب اسلامی مقدمه‌ای برای انقلاب جهانی حضرت مهدی (عج) خواهد بود. پس، این انقلاب و شما مردم که صاحبان اصلی آن هستید، پدیدآورندگان و حافظانش نیز محسوب می‌شوید، وظایفی بر عهده دارید.

آیت‌الله مروی افزود: ما در انتظار ظهور حضرت مهدی (عج) هستیم و ان‎شاءالله این انقلاب روزی به ظهور ایشان متصل خواهد شد. اما اگر حضرت ظهور کنند، ما در آن دوران چه خواهیم کرد؟ چرا به دنبال ظهور هستیم؟ مگر نه این است که آرمان ما، برپایی ارزش‌های الهی، گسترش عدالت، حفظ عزت و استقلال ایران عزیز و همه مسلمانان، و همچنین مقابله با ظلم و ستمگران است؟ پس اگر این‌ها اهداف ما از دوران ظهور هستند، باید در دوران غیبت نیز برای تحقق آن‌ها تلاش کنیم. 

وی گفت: ما باید ارزش‌های اخلاقی را زنده نگه داریم، فضایل انسانی را در جامعه گسترش دهیم و محیطی بسازیم که در شأن جامعه منتظر باشد؛ جامعه‌ای که از گناه پاک، مردم آن منصف، و سرشار از فضیلت‌های اخلاقی باشد. اگر پیش از ظهور چنین جامعه‌ای را بنا کنیم، گویی در همان دوران ظهور زندگی می‌کنیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار