دبیر جشنواره شعر فجر: نوآوری مولفه داوری آثار جشنواره شعر فجر بود

فریبا یوسفی با بیان اینکه نسل جدید با ادبیان کهن غریبه است و کمترین مطالعه دراین خصوص صورت می‌گیرد، گفت: جشنواره شعر فجر صرف‌نظر از نام ناشر و نویسنده به متن کتاب‌ها توجه داشته است و نوآوری در شعر را جدی گرفته است.
کد خبر: ۷۲۶۸۷۱
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۹ - 15February 2025

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، فریبا یوسفی، دبیر نوزدهمین دوره جشنواره شعر فجردر نشست خبری این رویداد ادبی که صبح امروز(شنبه) در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد، اظهار داشت: در شروع کار طبق روال  سال‌های گذشته و اساس‌نامه جشنواره شعر فجر، هیأت علمی را انتخاب کردیم؛ در ابتدا سعی کردیم بر اساس نگاه به همه سلیقه و طیف‌های شعری و رویکرد‌های مختلف، این انتخاب را انجام دهیم. هم در هیأت علمی و هم داوران سعی شد از چهره‌های پیشکسوت، چهره‌های دانشگاهی و چهره‌هایی که کمتر در جشنواره حضور داشتند، بهره ببریم لذا تلاش شد هیأت داوران و علمی از استان‌های مختلف انتخاب شود و تا جای ممکن تمرکززدایی داشته باشیم و  این رویداد ملی منحصر به مرکز نباشد.

دبیر جشنواره شعر فجر: نوآوری در شعر مولفه داوری آثار جشنواره فجر بود

دبیر جشنواره شعر فجر با اشاره به برگزاری محافل در شهر‌های مختلف، گفت: شاید یکی از محافل که جای تأمل بیشتری داشته باشد، محفل شعر بانوان است که فردا (یکشنبه، ۲۸ بهمن) در خانه پروین برگزار می‌شود و تعدادی از شاعران خانم جوان به شعرخوانی می‌پردازند. این محفل تلفیقی با اردوی تماشاست که ویژه شاعران جوان است و نمایشی از توانمندی شاعران جوان و خانم است.

وی به سخنان محمدمهدی احمدی، مشاور وزیر ارشاد در افتتاحیه جشنواره شعر فجر مبنی بر تأسیس انجمن بین‌المللی شاعران فارسی‌زبان پرداخت و گفت: این موضوع گامی برای رسیدن به اهداف و پررنگ‌تر شدن  بخش بین‌الملل جشنواره  است. برنامه‌ای برای سفر شاعران ایرانی به یکی از کشور‌های فارسی‌زبان داشتیم که به دلیل تراکم برنامه‌های پایان سال مقدور نشد، اما آقای دکتر جوادی قول  مساعد دادند تا با آغاز سال نو، این سفر انجام شود که در قالب شعر فجر اتفاق می‌افتد.

یوسفی به طرح پیشنهادی برای جشنواره شعر فجر برای دوره‌های بعد پرداخت و ادامه داد: پشنهاد می‌کنم در دوره‌های بعدی بخش بهترین ترجمه  در حوزه شعر (ترجمه از زبان فارسی و شعر کشور‌های دیگر به زبان فارسی) را در جوایز شعر فجر ببینیم تا در تقویت بخش بین‌الملل مفید باشد.

دبیر جشنواره شعر فجر با بیان اینکه نسل جدید با ادبیات کهن ما بیگانه‌اند و در این زمینه مطالعه کمتر است، ادامه داد: جشنواره شعر فجر صرف‌نظر از نام ناشر، نویسنده و حتی کتاب‌سازی به متن کتاب‌ها توجه داشته است و هیئات داوران با وسواس آثار را مورد ارزیابی قرار دادند لذا معیار مهم داوری ما متن کتاب و نوآوری‌ها بوده است.

وی با بیان اینکه استعدادهای شعر درحال شکوفایی هستند و سال‌های بعد باید منتظر این ظرفیت‌ها بود، ادامه داد: شعر امروز به خصوص در نسل جوان خیلی حرف برای گفتن دارد و حتما در سال‌های آینده با نسل جوانی مواجه می‌شویم که قوی و قدرتمند وارد میدان می‌شوند که البته برای اینکه این استعدادهاد به ظهور بنشینند قدری زمان نیاز است که باید صبرکنیم.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار